דרמה: בית המשפט המחוזי הוציא צו מניעה לשני מגרשים ברמת בית שמש ג'2

שתי עמותות של דגל התורה מסרבים להשלים עם ההפסד הצורב ברמת בית שמש ג'2, בהם נפסלו הצעותיהן למרות שהיו גבוהות יותר מההצעות שזכו בפועל, וערערו לבית המשפט * כל הפרטים על הדרמה שמאחורי הקלעים

סערה בבית שמש: שתי עמותות של דגל התורה, שהתמודדו במכרז האחרון ברמת בית שמש ג'2 והפסידו, עתרו אתמול לבית המשפט המחוזי בירושלים בבקשה שיוציא צו מניעה על פרסום שמות הזוכים לשני מגרשים שלטענתם הם זכו בהם.
 
בית המשפט נעתר לבקשה והוציא צו מניעה לפרסום שמות הזוכים בשני המגרשים, ובכך עצר את המשך ההליכים במגרשים אלו עד לבירור הנושא. לגבי שאר המגרשים, אין שינוי בזהות הזוכים. בית המשפט אינו ממהר לשום מקום, והדיון הראשון נקבע לתחילת מאי, משהו בעוד כחודש פלוס. ועד אז, הרוכשים שממילא חיכו חצי שנה יחכו עוד כמה חודשים.
 
הוויכוח המרכזי הוא על שני מגרשים: 28064 שכולל זכויות בניה ל – 225 דירות, ומגרש 26808 שכולל זכויות בנייה של 110 דירות. בשניהם הגישו העמותות של דגל התורה סכומים גבוהים יותר מאשר ההצעות שזכו, ואם בית המשפט יכריע לטובתם, המשמעות שמחירי הדירות ככל הנראה יעלו.
 
בדגל התורה מרגישים החמצה כפולה: במגרש הגדול של 225 דירות, הוגשו רק שתי הצעות והם הגישו את ההצעה הגדולה יותר ולמרות זאת הם נפלו והזוכה הוא  א.ש. וקנין מהנדסים בע"מ. ואילו במגרש השני, של 110 דירות, ההחמצה היא פוליטית: עמותת 'מסורת אבותינו' המזוהה עם מנחם כרמל, יריבם המר, גבר עליהם למרות שהגיש הצעה נמוכה יותר – וזו הסיבה שבדגל החליטו לערער על תוצאות המכרז, למרות שהסיכוי שבית המשפט יקבל את עתירתם הוא קלוש עד אפסי.
 
וזאת למודעי, הכלל הבלתי כתוב בין וועדת המכרזים של המינהל לבתי המשפט המחוזיים, הוא שבית המשפט אינו מבטל את החלטות המינהל מלבד במקרי קיצון. בית המשפט אינו מעוניין להתחיל לקבל בכל שנה עוד אלפי תיקים של קבלנים ועמותות שוועדת המכרזים פסלה את הצעתן, ולכן הם מגבים כמעט אוטומטית את החלטות וועדת המכרזים, בעיקר לאחר שהמכרז הספציפי בבית שמש התעכב כחצי שנה וכל העמותות עברו שימוע מקדים שבו שטחו את טענותיהם בפני וועדת המכרזים ולמרות הכל הוחלט לפסול אותן.
 
באתר המינהל אין פירוט מי הגישו את שאר ההצעות שלא זכו, ולכן אי אפשר לדעת את סכום ההצעה שדגל הגישו במכרז, אבל היות ובמגרש הגדול של 225 דירות יש רק שתי הצעות, הרי שההצעה השניה, שגבוהה יותר מההצעה הקודמת בסכום של שתי מיליון ושלוש מאות אלף שקל, היא של דגל התורה.
 
לגבי המגרש השני, של 110 דירות, שם יש עוד שלוש הצעות גבוהות יותר מאשר ההצעה של כרמל ולא ברור מי הגישו את שאר ההצעות. אנחנו רק מקווים שהמחיר הגבוה של 15,555,555 שקל על הקרקע בלבד ללא פיתוח הוא לא של דגל התורה, שכן אז ייווצר פער אדיר של למעלה משש מליון שקל בין ההצעה שלהם להצעה של כרמל שעמדה על 9,350,000 שקל, והמשמעות שאם ההצבעה הגבוהה זוכה כל רוכש יאלץ לשלם עוד עשרות אלפי שקלים לחינם.
  

כתיבת תגובה