מכה ל'אתרא קדישא': בית המשפט הורה להמשיך בעבודות הפיתוח במתחם גולובנציץ'

אנשי 'אתרא קדישא' הגישו לפני כשבועיים עתירה לבית המשפט המחוזי עם שתי דרישות מרכזיות: לעצור את כל העבודות במתחם ולבטל את תוצאות הבחירות לוועד החדש שמייצג את הרוכשים בראשותו של יצחק פירר * וגם: מדוע לגלגל בית המשפט על ההבטחה להביא פילנתרופ מארה"ב שיממן את כל העלויות שיעלו כתוצאות מביצוע הדרישות של 'אתרא קדישא'

מכה קשה ל'אתרא קדישא': בית המשפט המחוזי בירושלים דחה את העתירה שביקשה לעצור מיידית את העבודות במתחם גולובנציץ, ובמקביל לבטל את תוצאות הבחירות לוועד הרכישה החדש. כאילו לא די בעצם הדחייה על הסף של העתירה, בית המשפט אף השית על העותרים הוצאות משפט בסך 20,000 שקלים.
 
את העתירה הגישו שבעה אנשים, מתוכם שלושה שלא רכשו שם דירות, שמזוהים עם 'אתרא קדישא'. הארגון עצמו לא יכול להגיש את העתירה, שכן הוא מזוהה עם חסידות סאטמר שאינה מכירה בסמכות בית המשפט לדון בנושאים אלו, אולם העותרים מזוהים עם הארגון ולפי המידע הארגון הוא גם זה שמימן את הוצאות העתירה.
 
המבקשים דרשו לקבל סעד זמני מבית המשפט המורה להפסיק את כל העבודות במתחם בגלל החשש שיש שם קברים. בנוסף, דרשו המבקשים לבטל את תוצאות הבחירות לוועד החדש שהתקיימו לפני כחודשיים, בנימוק שחלק מרוכשי הדירות לא התאפשר להם להצביע נגד הועד החדש.
 
אגב, בראשות הועד החדש שמייצג את רוכשי הדירות בגבעת ירושלים, עומד הרב יצחק פירר שפועל על פי הוראות הראב"ד, הרב משה שטרנבוך ולא על פי הוראות 'אתרא קדישא'.
 
מי שעמד בראש העתירה, הוא הרב שמואל גריינמן, שטען בעתירתו שהוא מייצג חמישים רוכשים בפרוייקט של 'גבעת ירושלים'. מהצד השני, עמדו הנתבעים שמהווים רוב בקרב הרוכשים, שכזכור בחרו בגר"מ שפרן לתפקיד הרב שילווה את העבודות, ואת אגודת 'ארץ החיים' שבנשיאות הגר"מ שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית, שתפקח על עבודות החפירות והפיקוח בשטח.  
 
בית המשפט האזין לטענות הצדדים ולעדויות כל הגורמים המעורבים בעניין, ולפני שבועיים הודיע כי את החלטתו ייתן במועד אחר ובינתיים, הוא אינו מורה על צו מניעה לעיכוב הליכים באשר הם.
 
לפני כשבוע, העותרים ביקשו מבית המשפט, כי יזרז את מתן ההחלטה, שכן בכל יום שחולף, נגרם בשטח נזק בלתי הפיך.
 
בספק הדין התייחסו השופטים לערעור שהעלו העותרים על הלגיטימציה והחוקיות של הוועד החדש: גם לשיטתכם, שמנעו מכם לבחור באופן דמוקרטי, הלא אין ספק, כי מרביתו המכריע של הרוכשים, איננו מצדד בעמדותיכם ומה לכם כי תלינו, נימק השופט את החלטתו שלא להטיל צו מניעה, ולאשר את הבחירות לוועד.
 
בית המשפט מנמק עוד בפסק דין, כי מדובר במשפחות מעוטות יכולת שכל עיכוב בבניה גורם להן לעלויות כספיות מיותרות. השופט גם לגלגל על ההבטחה של העותרים להביא פילנתרופ עלום שם מארה"ב שיממן את כל העלויות הנוספות בפרויקט כתוצאות מהדרישות ההלכתיות של 'אתרא קדישא', וטוען כי הבטחה זו לא מגובה בשום מסמך רציני.
 
בפסק הדין מפנה השופט תשומת לב לסעיפים 22-23 בחוזה עליו חתם כל רוכש בעת חתימת החוזה, ובו הוא מצהיר כי במקרה של חילוקי דעות בנוגע לפרויקט אף אחד לא יוכל לפנות לנקוט בצעדים כאלו ואחרים שיעכבו את המשך בנייתו של הפרויקט. "מובהר לכל ספק כי אי מילוי הוראות סעיף זה מהווה הפרה יסודית של הסכם זה", נכתב בצורה ברורה בהסכם שנערך מול כל רוכש.
 
העותרים ציינו בתביעה כי סעיף זה, האוסר עליהם לערער לבית המשפט, אינו חוקי – אולם בית המשפט דוחה את הטענה בנימוק כי לאחר שהם חתמו על ההסכם אין להם להלין אלא על עצמם. אם הם רוצים, הם יכולים לפנות לבוררות מוסכמת – שגם היא על פי ההסכם אין בכוחה למנוע את המשך ביצוע העבודות במתחם.
 
כאמור, בית המשפט דחה את העתירה על הסף והורה לעותרים לשלם לעו"ד אהרוני, שייצג את רוב רוכשי אגודת 'גבעת ירושלים', 10,000 שקלים. ובנוסף, עוד 10,000 שקלים הוצאות משפט לוועד הרוכשים החדש בראשות הרב יצחק פירר.

כתיבת תגובה