מדוע החליטו בבאיאן לעזוב את הר יונה

וגם: כמה דירות הצליחו היזמים והקבלנים למכור בחודש האחרון בהר יונה, כשכל מי שחתם על חוזה והוא זכאי משרד השיכון – עתיד לקבל את המענק בסך 60 אלף שקל

כמה דירות נמכרו עד כה בהר יונה? זו שאלת השאלות שמעניינת כיום את המתעסקים בשוק הנדל"ן החרדי, שכן זהו השלב הקריטי לדעת האם הר יונה תתקבע בתודעת הציבור החרדי כאלטרנטיבה לדיור חרדי או לא.
 
נכון לשלב הזה אין לנו אינדיקציה ברורה כמה דירות נמכרו, אולם בהחלט שיש כאן סימני שאלה לא פתורים. כמה דירות הצליחו למכור היזמים וכמה הצליחו למכור הקבלנים? לפי הידוע לנו, הם מכרו יפה אבל לא כפי שהם ציפו.
 
באיאן לא הולכים להר יונה
 
חסידות באיאן,  שהיזמים תלו בה תקווה רבות, הולכת ומתרחקת מהר יונה. בתחילת הדרך חסידות באיאן החליטה שהיא הולכת על הר יונה בכל הכח והעוצמה האדמו"ר מבאיאן אף ביקר במקום ונתן את הסכמתו.
 
בבאיאן החלו לנהל מו"מ עם היזמים והגיעו להבנות, ועל סמך זה יצאו לשיווק פנימי בתוך החסידות. ממידע שהגיע ל"פתרונט" עולה כי בבאיאן היתה היענות מרשימה של למעלה ממאה משפחות.
 
בחסידות באיאן אף נקטו ביוזמה ופנו מיוזמתם האישית לשר השיכון, אורי אריאל, וביקשו ממנו להאריך את המענקים בעוד חודש כדי שהחסידים יספיקו ליהנות מכך. השר הסכים והמענקים הוארכו בחודש.
 
מה שקרה מכאן והילך זה לא ברור, אולם מה שבהחלט ידוע כי המו"מ בין ועד הדיור של באיאן ליזמים עלה על שרטון ונכון להיום (חמישי) נרשמו כמה בודדים אותם ניתן למנות על יד אחת ועוד יישאר עודף…
 
מה קרה שם? אנו לא יודעים בדיוק. בבאיאן טוענים שלא לציטוט כי הם נכנסו להר יונה על סמך הבטחות של היזמים ובסוף היום התברר שלהבטחות אלו אין בדיוק כיסוי. היזמים טוענים מנגד שבאיאן לא הבינו אותם מלכתחילה והם מצידם לא שינו כלום.
 
השורה התחתונה היא שכרגע באיאן לא הולכים להר יונה. לאן הם כן ילכו? לא ידוע בשלב. האם זה ישפיע על שאר החסידויות הקטנות שהביעו התעניינות בהר יונה, גם זה לא ידוע ונצטרך לחכות לראות לאן הכל מתפתח. 
 
מה שברור, שמי שלא חותם היום על חוזה מאבד את הזכאות לקבלת המענק.

כתיבת תגובה