מכרז שכונת רמות בי-ם: 15 עמותות חרדיות מול עמותה חילונית

מחירי הדירות המוצעים לרוכשים עומדים על החל מ-1.25 מיליון שקל לדירת שלושה חדרים. דירת 4 חדרים עולה 1.45 מיליון שקל * עו"ד זאב לנדר, יו"ר דירקטוריון המינהל הקהילתי ברמות, מפנה אצבע מאשימה לשר השיכון היוצא, אטיאס, כאיש שניתב את השיווק לכיוון החרדים

ביום ראשון השבוע נסגר המכרז בשכונת רמות בירושלים לשיווק שלב א' 312 יחידות דיור במתחם הקאנטרי (בתמונה), וכפי הנראה מי שיזכו בקרקעות הן העמותות החרדיות.
  
לפי התוכנית, הקיימת כעשרים שנה, צפוי לקום בשכונה מרכז ספורט (קאנטרי קלאב) בן 32 דונם ומסביבו אמורות להיבנות מעל 700 יחידות דיור. הקרב המרכזי היה, מי יזכה במכרז. בשכונת רמות יש כבר כיום למעלה מחמישים אחוז מהציבור החרדי, ואך טבעי היה שגם מתחם הקאנטרי יהפוך למעוז חרדי.
 
ואכן, 15 עמותות חרדיות הגישו הצעות למתחם זה, ורק תנועת "התעוררות" המייצגת את הציבור החילוני בירושלים הגישה הצעה מטעם ציבור זה. "התעוררות ממשיכה לפעול בנחישות להוזלת מחירי הדיור בעיר וזאת על אף מחירי הקרקע הגבוהים שהמדינה מכתיבה. בפרוייקט הנוכחי ברמות אנו מעריכים שיחד עם היזם הצלחנו להוריד את מחירי הדירות בכ-10%-15% ממחירי השוק", כך לדבריו של עופר ברקוביץ, יו"ר תנועת התעוררות בירושלים.
  
 
לעומת זאת, בציבור החרדי טוענים כי בכלל אין דרמה, ובסופו של יום הציבור החרדי יגור בכל ירושלים. "לנו נוח עם כולם והקבוצה שלנו פותחה לכולם", אמר אחד מראשי העמותות החרדיות לאתר 'ווינט', "אך הרוב המוחלט של העמותה הוא חרדי מכיוון שלחרדים יש מין משהו, כמו ג'וק בראש שאי אפשר להסביר הגיונית, וזה הרצון לגור בירושלים או בבני ברק" הוא אומר.
 
לדבריו, "בסופו של יום, כל השכונות בירושלים יהיו חרדיות. גם פסגת זאב, מכיוון שאלו שכונות שנגישות לעיר וחרדים חייבים לגור בעיר עצמה. חילוניים, או דתיים לאומיים יכולים לגור במעלה אדומים ולנסוע במכוניות. לחרדים אין מכונית. הם תלויים בתחבורה ציבורית, ולכן מוכנים לספוג את המחירים היקרים בעיר. לחילוני לא משתלם לגור בעיר, עדיף לו לנסוע כמה דקות".
 
 
עו"ד זאב לנדר, יו"ר דירקטוריון המינהל הקהילתי ברמות, מפנה אצבע מאשימה לשר השיכון היוצא, אטיאס כאיש שניתב את השיווק לכיוון החרדים. "ראשית, היתה יוזמה לבטל את מתחם הקאנטרי, אך הדבר לא צלח בשל התנגדות תושבים והעמידה של ראש העיר על הרגליים האחוריות".
 
בנוסף, הוא מסביר כי עלתה הצעה לשווק את המתחם לאנשי כוחות הביטחון, אך הדבר נכשל בשל עלויות גבוהות של מחיר הקרקע. "מיד לאחר מכן", אומר לנדר, "היה ניסיון לשווק את הקרקעות במחיר למשתכן עם הקריטריונים המקלים לחרדים. ניסיון זה לא צלח ובסופו של יום יצא מכרז רגיל שננעל ביום ראשון".
  
 
מחירי הדירות המוצעים לרוכשים עומדים על החל מ-1.25 מיליון שקל לדירת שלושה חדרים. דירת 4 חדרים עולה 1.45 מיליון שקל
 
כאמור, מבחינת יחסי הכוחות, נראה שידם של החרדים על העליונה, לפחות מבחינה כמותית. התנועה החילונית היחידה שניגשה למכרז מול כ-15 עמותות חרדיות, היא "התעוררות".
  
 

כתיבת תגובה