תג מחיר: המדינה הפסידה 56 מיליון ש' בעקבות פסילת העמותות החרדיות בחריש

בעתירה המינהלית שהוגשה לבית המשפט המחוזי בחיפה מוכיחים עורכי הדין של 'ועד הדיור המאוחד – חריש' עד כמה המדינה הפסידה סכומים משמעותיים במכרז בגלל פסילת העמותות

פסילת 10 העמותות של 'ועד הדיור המאוחד' מזכייה במכרז בחריש תוביל לאובדן הכנסה לקופת המדינה בהיקף של 56 מיליון שקל, כך עולה מהעתירה המינהלית אשר הגישו העמותות לבית המשפט המחוזי בחיפה בעקבות פסילתן.
 
בעתירה דורשות העמותות ממינהל מקרקעי ישראל לבטל את ההחלטה על פסילת העמותות או לחלופין לפסול גם את יתר העמותות שחלקן עשו אותן "קומבינות", ובמקביל לפרסם מחדש את המכרז. 
 
העמותות נפסלו על ידי ועדת המכרזים של המינהל מכיוון שפעלו כגוף אחד. לטענת המינהל, חבריהן התאגדו בניגוד לחוק. מאחר שמרבית העמותות החרדיות הגישו הצעות גבוהות יחסית, קודמו ברשימה כמה יזמים ועמותות שלא היו אמורים לזכות במכרז.
 
בעתירה נטען כי "נוכח טעמי הפסלות הכה קלושים, כה חיוורים, הכרח הוא להניף בפני בית המשפט הנכבד את שלט המחיר. הכרח הוא להציג את תג המחיר היקר – עשרות מיליוני שקלים, שכך סתם ייגרעו מקופת המדינה – כסממן נוסף, וחשוב ביותר, המבליט עד כמה חסרת סבירות, ובאופן קיצוני, החלטת הפסלות", לשון העתירה.
 
 'כלכליסט' שמביא את הדברים מוסיף, כי לפי הטבלה שמופיעה בעתירה ומציינת את ההפרשים בין כל הצעה להצעה, ההפרש הגדול הוא בין הצעה של עמותת "משכנות זבולון" שנפסלה לבין ההצעה של חברת אשדר שהיא ההצעה הגבוהה שהוגשה אחריה.
 
בעוד שהעמותה מטעם 'ועד הדיור' הגישו הצעה למתחם שבו 490 יח"ד בתמורה ל־21.35 מיליון שקל, הצעתה של חברת אשדר שהיתה הגבוהה ביותר מיד לאחר זו של העמותה עמדה על 1.7 מיליון שקל בלבד – הפרש של כ־19.6 מיליון שקל. בכל אחת מ־12 ההצעות נרשם פער בין ההצעה שנפסלה להצעה הזוכה.

כתיבת תגובה