אפקט הקורונה: אחד מארבעה הורים לא ישלח ילד באוטובוס

ההורים חוששים מהקורונה ולא ישלחו את הילדים באוטובוס או בהסעה מאורגנת אל בית הספר • אך האם הנסיעה עם ההורים בטוחה יותר?  • ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "בשל הקורונה הרשויות המקומיות חייבות לתת דגש רב יותר לבטיחות סביבת בית הספר על מנת לצמצם את הסיכון לפגיעת תלמידים בדרך אל בית הספר ובחזרה" • וכמה הורים נוגעים בנייד בנסיעה עם הילד?

הדרך לבית הספר | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

סקר חדש של עמותת אור ירוק שנערך לקראת תחילת שנת הלימודים חושף כי הורים רבים חוששים לשלוח את ילדיהם אל בית הספר בהסעות המאורגנות או באוטובוס. כרבע מההורים לילדים שנוסעים באוטובוס או בהסעה מאורגנת אל הגן/בית הספר (24%) מדווחים בסקר כי לא ימשיכו לשלוח את ילדיהם בדרך זו בעקבות הקורונה. 16% מההורים טרם החליטו ו-60% ימשיכו לעשות זאת.

הסקר נועד לבחון את אופן ההגעה של תלמידים לבתי ספר ולגנים, ואת תפיסת מידת הבטיחות של ההסעות הפרטיות והשפעת הקורונה על דרכי הגישה אל בית הספר. מהסקר עולה כי רוב התלמידים יגיעו אל בית הספר או הגן ברכב של ההורים, ובנוסף מהסקר עולה כי הורים רבים עושים שימוש בטלפון הסלולארי בזמן שהם לוקחים את הילדים את מוסדות החינוך ובחזרה.

250/200 סייד בר + קובייה

21% מתושבי חיפה והצפון, 30% מתושבי השרון, 26% מתושבי תל אביב והמרכז, 27% מתושבי ירושלים ו-20% מתושבי באר שבע והדרום לא מתכוונים לשלוח את ילדיהם באוטובוס/הסעות מאורגנות עקב הקורונה.

כשנשאלו מהי הדרך העיקרית שהילד מגיע אל בית הספר או הגן, הורים רבים דיווחו כי הם בוחרים להסיע את הילדים ברכב הפרטי או ללוות אותו ברגל.

למעלה ממחצית מתושבי הצפון והשרון לוקחים את ילדיהם למסגרת ברכב הפרטי. 46% מהנשאלים תושבי חיפה הצפון השיבו כי הם מסיעים את ילדם למוסד החינוכי ברכב הפרטי, 16% מלווים את ילדם ברגל ו-10% שולחים את הילד למסגרת החינוכית ברגל ללא ליווי ו-23% מהילדים יגיעו באוטובוס/הסעה מאורגנת.

Inner 620/130

51% מהנשאלים תושבי השרון השיבו כי הם מסיעים את ילדם למוסד החינוכי ברכב הפרטי, 15% מלווים את ילדם ברגל , 15% שולחים את הילד למסגרת החינוכית ברגל ללא ליווי ו-6% מהילדים יגיעו באוטובוס/הסעה מאורגנת.

31% מהנשאלים תושבי תל אביב והמרכז השיבו כי הם מסיעים את ילדם למוסד החינוכי ברכב הפרטי, 30% מלווים את ילדם ברגל ו-21% שולחים את הילד למסגרת החינוכית ברגל ללא ליווי. 11.5% מהילדים יגיעו באוטובוס/הסעה מאורגנת.

45% מהנשאלים תושבי אזור ירושלים השיבו כי הם מסיעים את ילדם למוסד החינוכי ברכב הפרטי, 22% מלווים את ילדם ברגל ו-3% שולחים את הילד למסגרת ברגל לבד. 19% מהילדים יגיעו באוטובוס/הסעה מאורגנת.

39% מהנשאלים תושבי הדרום השיבו כי הם מסיעים את ילדם למוסד החינוכי ברכב הפרטי, 17% מלווים את ילדם ברגל ו-21% שולחים את הילד למסגרת החינוכית ברגל ללא ליווי. 18% מהילדים יגיעו באוטובוס/הסעה מאורגנת.

זה המקום לציין כי הורים רבים (21% מתושבי אזור ירושלים, 15% מאזור הצפון, 23% מהשרון,  16% מהמרכז, ו-9% מבא"ש והדום הודו כי הם מתעסקים בנייד במהלך הסעת הילד למוסדות החינוך.

ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "אנחנו שולחים בכל בוקר את הילדים שלנו אל בית הספר ומקווים ומאמינים שיגיעו אליו ויחזרו חזרה בריאים ושלמים. השנה, בשל הקורונה, הורים רבים לא ישלחו את הילדים בתחבורה הציבורית ובהסעות, ויותר תלמידים יגיעו עם ההורים ברכב הפרטי. לכן, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים והרשויות המקומיות חייבים לוודא שסביבת בית הספר תהיה בטוחה, עם מעברי חציה צבועים, פסי ההאטה, מפרצי הורדה בטוחים ומשמרות זה"ב. בשל הקורונה הרשויות המקומיות חייבות לתת דגש רב יותר לבטיחות סביבת בית הספר על מנת לצמצם את הסיכון לפגיעת תלמידים בדרך אל בית הספר ובחזרה".

מומלץ עבורך

כתיבת תגובה