בכחצי מיליארד דולר: אנבידיה מקימה מרכז מחשוב-על בישראל

החברה מקימה באזור התעשייה מבוא כרמל מרכז מחשוב-על בהשקעה של חצי מיליארד דולר, שיתפרש על פני 10,000 מ"ר ויהיה מהגדולים בישראל | במרכז יותקנו מאות מערכות המבוססות על שבבי Blackwell החדשניים של החברה, המציעים ביצועים משופרים פי ארבעה באימון מודלים ופי שלושים בהפעלתם | המתקן, שיחל לפעול במחצית הראשונה של 2025, יתמוך בפעילות המחקר והפיתוח המתרחבת של החברה בישראל

אנבידיה בישראל | צילום: אנבידיה

ענקית השבבים והבינה המלאכותית אנבידיה, שנחשבת כיום לאחת החברות הגדולות והמשפיעות בעולם הטכנולוגיה עם שווי שוק של למעלה מטריליון דולר, הכריזה היום (ד') על השקעת ענק בישראל. החברה תקים מרכז מחשוב-על חדשני שיתבסס על שבבי ה-Blackwell החדשניים שלה – הדור המתקדם ביותר של שבבי הבינה המלאכותית שפיתחה החברה, המציעים ביצועים משופרים פי ארבעה לעומת הדור הקודם באימון מודלים ופי שלושים בהפעלתם.

המתקן, שיוקם באזור התעשייה מבוא כרמל ברמות מנשה, ישתרע על פני 10,000 מטרים רבועים ויצרוך 30 מגה-וואט – היקף צריכת חשמל המשווה אותו למתקן הגדול ביותר מסוגו בישראל כיום. לשם השוואה, מרכזי המחשוב של אמזון בישראל צורכים כל אחד 12 מגה-וואט בלבד.

במרכז החדש, שצפוי להתחיל לפעול במחצית הראשונה של 2025, יותקנו מאות מערכות המבוססות על שבבי Grace Blackwell החדשניים. המערכות יפעלו בטכנולוגיית קירור נוזלי מתקדמת שהובאה במיוחד לישראל, לצד פלטפורמות התקשורת המתקדמות Spectrum-X800, Quantum-X800 ו-BlueField-3 SuperNIC – כולן טכנולוגיות שפותחו במרכזי הפיתוח של החברה בישראל.

אנבידיה, שהפכה למובילה העולמית בתחום שבבי הבינה המלאכותית, משקיעה בפרויקט למעלה מחצי מיליארד דולר. המתקן החדש נועד לתמוך בפעילות המחקר והפיתוח המתרחבת של החברה בישראל, וישמש את עשרות קבוצות ההנדסה והמוצרים לפיתוח טכנולוגיות פורצות דרך בתחומי התקשורת המואצת, עיצוב מעבדים ותוכנות בינה מלאכותית.

"העובדות והעובדים הם המשאב החשוב ביותר שלנו, ואנחנו מחויבים בהמשך ההשקעה בהם", אמר עמית קריג, סגן נשיא בכיר להנדסת תוכנה ומנהל מרכז המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל. "אתר המחקר, הפיתוח וההנדסה החדש יאפשר לאלפי עובדי אנבידיה בישראל, ולעובדים הרבים שיצטרפו בהמשך הדרך, להמשיך לפתח את הטכנולוגיות שמניעות את הבינה המלאכותית, הכוח הטכנולוגי החשוב ביותר של זמננו״.

מאז רכישת חברת מלאנוקס הישראלית בשנת 2020 בעסקה של 7 מיליארד דולר, הכפילה אנבידיה את מספר עובדיה בישראל והפכה לאחת המעסיקות הפרטיות הגדולות במדינה. החברה ממשיכה להתרחב ביקנעם, תל אביב, רעננה, באר שבע ותל חי. הקמת המתקן החדש מבטאת את מחויבותה המתמשכת של החברה להשקעה בישראל ואת מעמדה של ישראל כמרכז חדשנות מוביל בתחום הבינה המלאכותית והמחשוב המתקדם.

ההשקעה המשמעותית של אנבידיה בישראל מקבלת משנה חשיבות על רקע ההגבלות החדשות שהטיל ממשל ביידן השבוע על יצוא שבבים מתקדמים. בעוד שרוב מדינות העולם, כולל בעלות ברית קרובות של ארה"ב, עשויות להידרש כעת לקבל אישור מיוחד לרכישת שבבים מתקדמים, הקמת מרכז המחשוב בישראל מבטיחה המשך נגישות לטכנולוגיות המתקדמות ביותר של החברה. המתקן החדש צפוי לחזק את מעמדה של ישראל כמרכז פיתוח עולמי בתחום השבבים והבינה המלאכותית, ולהבטיח את המשך צמיחתה של תעשיית ההייטק המקומית.

כתיבת תגובה