גם שבעה מקומות וגם חשמלי || Byd טאנג – ללא מתחרים

רכב חשמלי רכב חשמלי… אבל מה עם המשפחה? | נכון לפברואר 2024 אין כמעט רכב חשמלי ראוי בישראל עם אופציה לשבעה מקומות ישיבה ועם טווח סביר, חוץ מ -Byd טאנג | אז פתחנו שורה שלישית ויצאנו לדרך | ולמה כדאי לכם להתחיל לקרוא את המבחן הזה דווקא מהסוף?

byd טאנג | צילומים: יצרן

Byd טאנג, רכב פנאי חשמלי עם שבעה מקומות זו בשורה. אבל איך הוא נוסע, כמה הוא מהודר, כמה הוא עולה, מה עם הטווח ואל תשכחו שהצענו לכם להתחיל לקרוא את המבחן הזה (כמעט) מהסוף?

בואו נכיר: BYD – יצרן ממוצא סיני שעד לפני שנתיים היה אנונימי לרובינו – עושה מהפיכה מהירה בשוק הישראלי והעולמי. אם לא יהיו הפתעות מיוחדות הוא אמור לעקוף את TESLA במכירות גם בעולם.

בדרך לאולם התצוגה אני מהרהר שיכול להיות שהיכרות ראשונית עם יצרן שעד לפני שבוע היה עוד מותג סיני שלא בחנתי, עם רכב שבעה מקומות שמחירו עומד על 315,000 ₪, זה להתחיל קצת גבוה. מצד שני, נכון לרגע זה, אין בשוק הישראלי כמעט רכב שבעה מקומות שהוא חשמלי, וכזה מבחן במגזר שלנו הוא פשוט הכרחי.

השאלה הראשונה היא, מי המתחרים שלו. אז נאמר שמיצובישי אאוטלנדר ואחיו החורג ניסן אקסטרייל מעט יותר קטנים, פורד אקספלורר ודומיו זה סגמנט גדול יותר ויקר יותר. המתחרים הישירים שלו לכאורה הם קיה סורנטו ויונדאי סנטה פה שבמידות הם דומים ובגרסאות היקרות שלהם המחיר קרוב לטאנג שלנו, עכשיו כבר יותר קל לעכל את המחיר הלא זול של הטאנג

המפגש עם נציג Byd  מרתק, הוא שופע בידע עצום בשוק הרכב ובמיוחד על רכבים חשמליים, בין השאר גיליתי שByd  מייצרת סוללות ולא רוכשת אותם בשונה מיצרנים אחרים ואפילו מוכרת ל-TESLA, יוצא מכך שהיא קובעת את כללי השימוש בסוללה, אחד מהם שאין מניעה להטעין את הסוללה עד 100 אחוז ואין צורך לחיות עם ההנחה, ששמירה טובה על הסוללה היא להטעין עד 80 אחוז ולא מתחת ל-20 אחוז, גם כך חרדת הטווח לא מייצרת שקט לבעלי רכב חשמלי…

על העיצוב אפשר להתווכח: יש שיאמרו שהוא מרשים, בוודאי בצבעי שחור או אדום, ויש שיכתבו שהוא כלל לא מתכתב עם העיצוב של דגמי BYD האחרים – והם צודקים, כי הטאנג הוצגה לעולם ב-2018 על פלטפורמה משותפת לרכבי בנזין וחשמל הרבה לפני ש-byd  הפכה לשחקנית ראשית.

העיצוב בחלק האחורי מורכב מפס לד כפול לרוחב, ולי זה קצת הזכיר את הדודג' צ'ארג'ר/ דוראנגו. זה עיצוב ייחודי בעידן שבו כמעט לכולם יש פס רוחבי מאחור… את עיקר ההצגה גונבים צמיגי ענק בקוטר 22 אינטש. הסיבה לכך, לטענת Byd , היא התמודדות נכונה יותר עם המשקל העצום של הסוללה הגדולה, וזה גם נראה טוב. קחו בחשבון שבעקבות כך, הרכב מעט גבוה מהממוצע ותצטרכו לטפס…

תא הנוסעים מרשים: מושבי עור בצבעי חום, בעלי כיוון חשמלי, עם זיכרונות והם מאוורים ומחוממים. לוח המחוונים דיגיטלי והמסך המרכזי מגיע עם גימיק שקיים רק בדגמי Byd: בלחיצה על כפתור הוא יכול להסתובב ואז הוא נראה כמו טאבלט, או סתם לחזור למקומו… רוב הפונקציות מופעלות לצערנו מהמסך המרכזי, אבל Byd השאירו חלק מהפונקציות עם מתגים פיזיים ליד ידית ההילוכים.

ביחס לרכבים הסיניים שנבחנו כאן, הנדסת האנוש הרבה יותר טובה ואפילו בפרטים כמו ידית הילוכים נורמלית שהיא לא חוגה ולא אלקטרונית, אלא פשוט ידית, כמו פעם, קלה לתפעול, והיא גם מוארת.

בשורה השנייה רצפה שטוחה, פתחי מיזוג, תאורת לד ושלשה מושבים מרווחים. גג השמש מגיע עם כיסוי ואפילו נפתח. ולפתע מאירה בי התובנה שהעובדה שהרכב הזה הוצג לפני 6 שנים, היא בעצם היתרון שלו ולא החיסרון. פתאום אני מגלה כמה כיף לנהוג ברכב שלא מנסה להרגיל אותך לצו האופנה, אלא לתת לנוסעים ולנהג חווית נסיעה ונהיגה הכי טובה שהוא יכול לתת.

משענת הגב אקטיבית שזה נפלא, המושבים גם נעים על מסילה, שזה חובה ברכב של שבעה מושבים מה שמאפשר לזוז מעט קדימה לטובת הילדים שיושבים בשורה השלישית – שם לא מרווח מאד ואין פתחי מיזוג כמקובל.

תא המטען מופעל חשמלית וכשכל המושבים פתוחים, הוא ממש קטן, 275 ליטר בסה"כ.

חיכיתם לסוף? Byd בחרה לשווק את הטאנג המשפחתי הזה בשני מנועים, שמפיקים יחד 518 כ"ס (לשם השוואה, פורשה קאיין GTS מגיעה עם מנוע שמפיק 460 כ"ס, מאיצה למאה ב-4.8 שניות ועולה מעל מיליון ₪)  והטאנג/ק הזה מאיץ למאה ב-4.6 שניות! ופתאום מובן ופשוט למה הוא צויד בצמיגי 22 שיחד עם עבודת המתלים הנהדרת מצמידים את הרכב הזה לאספלט כמו מגנט. יתרון נוסף הוא בשני המנועים שאחד מאחור ואחד מלפנים, היא הנעה כפולה, מה שמונע מהגלגלים לפרפר ותורם גם לאחיזת רכב מושלמת.

כך אני מוצא את עצמי ביום השני למבחן מבטל תוכניות, ודואג להיות לבד ברכב. אני מעביר למוד שנקרא "בקרת שיגור" שהפעלתו מעט מעצבנת… ואז לוח המחוונים משתנה, תאורת האווירה מפזרת סרטים אדומים גם על הדשבורד והרכב טס קדימה. אחרי חצי שעה של בקרות שיגור שכאלו… ופתאום – אזהרה: "נותרו לך רק 10 אחוז מהסוללה". כך נראית חרדת טווח אמיתית… לחיצה ומעבר למצב ECO ואת שארית הדרך אני מעביר במוד של רכב היברידי… עם מבטים תכופים ללוח המחוונים לראות שאיני צריך להזמין גרר. סוף טוב, הרכב הוחזר לאולם התצוגה עם 4 אחוז בתקווה שיש להם שם עמדת טעינה…

יודעים מה? אם ככה, בואו נדבר עכשיו על סוללה וטעינה. את היום הראשון, שכלל ביקורים בצפון הארץ סיימתי עם 15 אחוז סוללה. מכיוון שאין לי עמדת טעינה בבית, חיפשתי באמצעות האפליקציה ומצאתי שבמרחק של 6 ק"מ ממוקמת עמדת טעינה חזקה של 160 ק"ו, מה שאומר שתוך פחות משעה אני זז משם עם סוללה מלאה. זה התחיל ממש טוב עם טעינה שהגיעה ל- 116 ק"ו ולאט לאט זה ירד, בהתחלה ההספק ירד בגלל שמישהו חָבַר לעמדת הטעינה הכפולה והוריד את ההספק (הכוח מתחלק לשניים ברגע שיש רכב נוסף באותה עמדה). בהמשך עברתי לעמדה אחרת ואז מצאתי את עצמי עם כח שכל הזמן יורד בלי סיבה מיוחדת. שורה תחתונה, עמדתי בעמדה שעתיים וחצי. המון זמן!

נכון, יש משהו נחשק ברכב חשמלי, אבל למי שאין עמדת טעינה בבית ובונה על עמדות טעינה, שייקח את זה בחשבון. כמובן שמי שיש לו עמדה והרכב מוטען בחנייה כל הלילה, יכול להסתפק בדרך כלל בטווח שמציע הטאנג. נכון להיום, הטווח הוא 400 ק"מ באופן רשמי, שמתורגמים ל-360 ק"מ אמיתיים, וגם אם נסעתם דרומה זה יספיק בהחלט. תמיד אפשר לעצור ל-10 דקות ולהטעין 100 ק"מ שיספיקו עד הבית.

במסגרת תערוכת ז'נבה תוצג מתיחת פנים שבמסגרתה יקבל הטאנג תוספת טווח של 130 ק"מ, כלומר 530 ק"מ במקום ה-400 שיש כיום. זה כבר מרחיק את חרדת הטווח כמעט לגמרי. חידוש נוסף הוא בקיצור הזמן בטעינה הביתית עם מטען 11kW  תלת פאזי במקום 7.4kW  חד פאזי בדגם הנוכחי.

שורת סיכום: המפגש הראשון שלי עם BYD  הרשים מאוד. באתי טעון עם דעות קדומות והמשכתי לעמדת הטעינה… הרכב מהודר ומהיר מאד, רכב שהוא גם חוויה מהירה וגם משהו שניתן לחיות איתו בשגרה.

3 תגובות ל: "גם שבעה מקומות וגם חשמלי || Byd טאנג – ללא מתחרים"

  1. מעל 300 אלף ₪
    חזירות ללא גבול
    בושה ללא חרפה
    לסיכום : רק אידיוט ומטומטם יקנה
    ומי שקנה ….יקנה גם כובע טמבל
    עדיף כבר סקודה אניאק או סרס 5

  2. קניית רכב סיני היא בבחינת תמיכה בשלטון קומוניסטי הדוגל ברצח מיליוני בני אדם. ויש חלופות מעולות לתמיכה בדאעש ובסין!

  3. יקר רצח בלי פרופורציה

כתיבת תגובה