איגוד חברות הניקיון ערך סקירה השוואתית מקיפה והשווה בין שנת 2012 לשנת 2017 ובדק האם אכן ישנו שיפור בשטח ולא רק בתודעה
בן שלום 21.03.2018בתום 4.5 שנים של הליכים, תמורות ושינויים דרמטיים בענף הניקיון מאז הוחל חוק הגברת האכיפה של דיני העבודה בישראל , תשע"ב 2011 , ונחתם הסכם קיבוצי דרמטי ונאור בענף הניקיון עם ההסתדרות הכללית החדשה, כאשר הרוב המכריע של חברות הניקיון ביצעו עם עצמם "סיבוב פרסה" תודעתי באשר להתנהלותם בשמירה והבנה של זכויות עובדיהם.
'ביזנעס' מתרחב בניו-מדיה: מהיום, כל העדכונים – גם בוואטסאפ!
איגוד חברות הניקיון ערך סקירה השוואתית מקיפה והשווה בין שנת 2012 לשנת 2017 ובדק האם אכן ישנו שיפור בשטח ולא רק בתודעה.
מהנתונים עולה כי קיימת עלייה בגילאי העובדים בתחום הניקיון ועלייה קלה של עובדים המועסקים במשרה מלאה. כמו כן ישנה ירידה בכמות הגברים המועסקים בתחום ועלייה של נשים המועסקות. לגבי מוצאם של העובדים עולה כי יש ירידה של עובדים מחבר העמים ועלייה בעובדים מאתיופיה ובני מיעוטים.
ישנה עלייה משמעותית בשכר ובאחוזים המשתכרים מעל שכר המינימום בנוסף שכר המינימום עלה וגם ההפרשות מהשכר.
במבט לשנת 2018 האתגרים של חברות הניקיון הם גיוס עובדים לתחום עקב מחסור מדאיג בעובדי ניקיון של כ-10,000 איש לפחות, טיפול בשומות מס על העסקת פליטים ומהגרי עבודה פעולות להגדלת שכר המינימום הענפי.
עו"ד אילן שמעוני, יו"ר ארגון חברות הניקיון: "ענף הניקיון נחשב עד לפני מספר שנים לתחום עיסוק נחות, לא מקצועי ונצלני. במשך השנים האחרונות הענף עבר שינוי מהותי בכל התחומים. פעילות דרמטית משנה מציאות הייתה בחתימה על הסכם קיבוצי כללי בענף הניקיון בחודש יולי 2013 עם ההסתדרות הכללית החדשה. ההסכם המשפר באופן מהותי וקיצוני את תנאי העסקתם של עובדי הניקיון בישראל וגם נותן מענה תפעולי ומשפטי לכל תחלואי העבר של הענף"
עוד ציין שמעוני כי הנתונים מצביעים ומשקפים שיפור שחל במהלך השנים וכי עדיין המלאכה לא תמה והענף עומד בפני אתגרים ולחתור לכך לשיפור תמידי בראש ובראשונה למען העובדים".