השירות לזכאי הסיוע בשכר דירה וזכאי הדיור הציבורי נמשך – ללא צורך ביציאה מהבית • השירות המלא נשמר הודות לשילוב אמצעים דיגיטליים חדשניים תוך הפחתה והסרת חסמים בירוקרטים רבים
שאול כהנא 30.03.2020בהתאם להנחיית שרת הבינוי והשיכון, ד"ר יפעת שאשא ביטון, השירות לזכאי הסיוע בשכר דירה וזכאי הדיור הציבורי נמשך ברצף, כבימי שגרה, ללא צורך ביציאה מהבית.
השירות המלא נשמר הודות לשילוב אמצעים דיגיטליים חדשניים תוך הפחתה והסרת חסמים בירוקרטים רבים. הודות להאצת התהליכים, החל בימים אלו שימוש באמצעים דיגיטליים כך שכל הזכאים הקיימים והחדשים לא נדרשים לצאת מהבית על מנת לקבל את השירותים.
בין הצעדים שנקט המשרד לצורך מתן השירותים לזכאי הסיוע בשכר דירה, נרשם מתן שירות מרחוק לזכאי סיוע בשכר דירה: החברות מגער אלונים, מילגם ועמידר שעובדות מול ציבור זכאי ומבקשי הסיוע בשכר דירה, החלו כולן להעניק מענה לזכאים בדרך של שירות מרחוק ללא צורך בהגעה לסניפים. בנוסף מקדמת שרת הבינוי והשיכון שורה של צעדים ושימוש באמצעים טכנולוגיים כלליים במטרה לתת מענה ושירות לציבור בימים אלו: הראשון שבהם הוא חידוש הסיוע בשכר דירה: שליחת הודעת ההתראה בכל חודש בה אזכור על תום תקופת הזכאות וההזמנה לחדשה, בהודעה יצורף לינק דרכו ניתן יהיה למלא הצהרה מקווונת.
טכנולוגיה זו תקצר ותשפר את השירות למרבית לקוחות הסיוע (כ 90%), שכן מעבר למילוי ההצהרה המקוונת הם אינם נדרשים להגיש מסמכים כלל. הנתונים מועברים ונאספים, בהסכמת הלקוח, ממאגרי מידע מקוונים. ביתר המקרים, יידרשו הפונים לצרף מסמכים באופן מקוון, ותינתן אפשרות להעבירם במגוון בערוצים כגון הטלפון הנייד, פקס או דוא"ל.
יצוין כי מי שלא יצליח להעביר את המסמכים, יטופל באופן פרטני כך שיכולתו לקבל זכאות לא תיפגע.
חשוב להבהיר כי הזכאות לא מחודשת באופן אוטומטי, בין השאר בכדי לא לפגוע בזכויותיהן של משפחות אשר בעקבות המשבר ואובדן הכנסה ייתכן ויהיו זכאיות לסיוע מוגדל.
לקשישים – יתבצע חידוש אוטומטי.
החידוש השני הוא, שזכאים חדשים לסיוע בשכ"ד:פונים חדשים שעד כה היו נדרשים להגיע פיזית לסניפים בין היתר לצורך הזדהות, לא ידרשו להגיע לסניפים לשם כך. הזיהוי יהיה מרחוק תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים שקיימים אצל מרבית הלקוחות והיתר יזוהו בדרכים אחרות מבלי שידרשו לצאת מהבית. והחידוש השלישי, צווי פינוי: בעקבות המצב אף משפחה לא תפונה מביתה בימים אלה, ואולם יובהר כי המשרד לא יאפשר לנצל את המצב ולפלוש בימים אלה לדירה שמשפחה אחרת זכאית לה על פי דין וממתינה לה זמן רב.
הצעד הרביעי הוא בנושא ועדות חריגים: משרד הבינוי והשיכון נקט את כל הצעדים הדרושים על מנת שוועדות החריגים תמשכנה לפעול כסדרן במועדן, תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות, כך שכל הבקשות החריגות לסיוע בדיור תטופלנה כבימי שגרה. אשר לדיירי הדיור הציבורי, אלה ימשיכו לקבל שירות מלא, פעילות החברות המשכנות הוחרגה מהמגבלות שהוטלו על המשק, והן ממשיכות לעבוד בתפוקה מלאה. בנוסף תוגבר מערך השירות שניתן מרחוק.
בתקופה הקרובה יאיץ משרד השיכון שילובן של טכנולוגיות נוספות שנמצאות בשלב מתקדם מאוד של פיתוח, כחלק מהמדיניות לשפר באופן מתמיד את חווית השרות של הלקוח ללא צורך בהגעה לסניפים.
ד"ר יפעת שאשא ביטון, שרת הבינוי והשיכון: "לנוכח המציאות שנוצרה נערכנו על מנת לתת מענה מיטבי לדיירי הדיור הציבורי וזכאי סיוע בשכ"ד באמצעים מקוונים, ובמענה טלפוני מתוגבר. ביטלנו את הצורך בהגעה פיזית לסניפים וכל השירותים ניתנים מרחוק תוך הפחתת בירוקרטיה והקלה משמעותית בתהליכי החידוש הזכאות והצגת המסמכים. כפי שנחתי את גורמי המקצוע, אף דייר דיור ציבורי וזכאי סיוע לא ייפגע בתקופה הזו בשל במצב. אנו ממשיכים לנקוט בכל האמצעים כדי להעניק לדיירים שירות זמין, יעיל ומתקדם, ואנו עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות על מנת להתאים את השירותים שמעמיד המשרד."
אלעזר במברגר, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: "דווקא בעתות משבר, ניתן למצוא הזדמנויות ליישם פיתוחים טכנולוגים, חידושים והקלות בבירוקרטיה. בהתאם להנחיית השרה, המשרד והחברות המשכנות השלימו הערכותם ליישום פתרונות טכנולוגיים ואנושיים המאפשרים המשך סיוע מלא לאוכלוסיות החלשות ביותר, בתקופה מאתגרת זו."