האינפלציה בארה"ב התמתנה, הדולר נסוג בחדות

ביוני האחרון, כשהאינפלציה בארה"ב שברה שיא של 40 שנה, הצפי להעלאות ריבית חזקות וחדות הוביל את השווקים לתגובות בהתאם | בסופ"ש האחרון, עם פרסום נתוני המדדים העדכניים, העלייה התמתנה והצפי להעלאות ריבית משמעותיות – ירד | השווקים הגיבו בהתאם, והעלייה במניות הובילה להיחלשות הדולר בעולם

דולר - שקל | צילום: grafnata, שאטרסטוק

לפי נתוני משרד העבודה של ארה"ב, מדד המחירים לצרכן עלה ב-7.7% במהלך 12 החודשים האחרונים – כולל אוקטובר – ומשכך, האינפלציה בארה"ב שבה, במונחים שנתיים, לרמה הנמוכה ביותר מאז ינואר.

קצב העלייה השנתי (ולנתוני החודשיים האחרונים משמעות גדולה על הקצב), היה נמוך מהצפוי, גם אם מנכים מהנתונים את מדדי האנרגיה והמזון, ולכן, בארה"ב העריכו כי הפד ימתן את העלאות הריבית הבאות.

בתגובה, הדולר נחלש מיידית בכאחוז אחד מול המטבעות המובילים בעולם, כיוון שהשווקים פנו בחזרה לרכוש חוזים על המדדים המובילים בוול סטריט (שרשמו עליות בשיעורים גדולים במיוחד בסופ"ש).

למעשה, הייתה זו מה שהוגדרה התנודה החדה ביותר של הדולר בשנתיים האחרונות.

הכלכלנים מעריכים עתה כי עליית הריבית הבאה שצפויה להתרחש באמצע דצמבר, תגיע ל-0.5% בלבד ולא ל-0.75% כפי שנהג הפד בהעלאות הריבית האחרונות.

בשווקים מעריכים כי למרות הצפי המוקדם לעלייה גבוהה יותר, הריבית לא תעבור את רף ה-5%.

כיום עומדת הריבית בארה"ב על 4%, אך לאיש אין ספק כי עליות נוספות נכונו בדצמבר וגם לאחר מכן.

כל השאלה היא בכמה יעלה הפדרל רזרב את הריבית. האם ינהג כפי שנהג בארבע הפעמים האחרונות (0.75%) או שמא המספרים ייחתכו לאור נתוני האינפלציה החדשים.

כתיבת תגובה