הוועדה אישרה: אין הגבלה על מספר הלקוחות בחנויות הגדולות

ועדת החוקה אישרה בשינויים קלים את החלטות הקבינט: התפוסה המרבית המותרת בשטח הקניון שונתה מיחס של אדם ל-7 מ"ר לאדם לכל 15 מ"ר • בחנויות קטנות ישהה אדם לכל 7 מ"ר ועד 10 אנשים, אך בחנויות שגודלן עולה על 150 מ"ר, התפוסה המרבית תהיה ביחס של אדם ל-15 מטרים רבועים וללא קביעת 'תקרה מספרית' על מספר השוהים

קניון עופר הקיריון | צילום אילוסטרציה: עומרי אמסלם

ועדת החוקה אישרה היום (ד') את תקנות מתווה הפיילוט המתוקן לפתיחת הקניונים והשווקים.

היו"ר ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה) התייחס בפתח הדיון להשלכות המשבר הפוליטי ואמר: "אני חרד מאוד למה שהולך לקרות בתקופה הקרובה ורואה אנשים שרוממות הקורונה הייתה בגרונם בחודשים הללו וטענו שיש להתנהל באחריות ולשים הכל בצד ולהתמקד בהתמודדות עם הקורונה ועם שגרת החיים בקורונה. ניסינו להכניס לדיסקט של משרד הבריאות שהמלחמה הגדולה היא לא רק בקורונה אלא שמדובר בחיים של אנשים, בחינוך, ולא רק ללכת צעד קדימה צעד אחורה לסגור ולפתוח. הזמן נטו שתלמידים שהו בביה"ס בשנה האחרונה הזוי. לכן, אני קורא לאותם אנשים שמתיימרים להנהיג את המדינה ולמנהיגים ומצטט אתכם: תעזבו הכל ותטפלו בקורונה. אם רואים באופק של החצי שנה הקרובה חיסון בוא נתחיל לדבר פוליטיקה בעוד חצי שנה.

תחשבו על החלטות קבינט במצב כזה של שתי מפלגות שמפרקות ממשלה, איך יקבלו החלטות על החיים שלנו, על חיי הילדים שלנו? זה מדאיג מאוד, חמור מאוד, מפחיד מאוד ואני קורא לכם: תמנעו את הפארסה הזו של בחירות במהלך מגיפה. אנחנו כבר חצי שנה כמעט יומיום דנים בחדר הזה ומנסים לתקן את הדברים וזו האחריות הלאומית של כולנו. יש עוד כמה שעות עד להחלטות של הערב שאולי יוסרו מסדר היום"

 בהתייחסו לצעדי ההמשך במאבק בקורונה אמר: "כמו שעשינו פיילוט של איים ירוקים, יש ללכת בטכנולוגיה שתיצור כרטיס ירוק לא רק למחלימים אלא גם על בדיקות מהירות. מי שיעשו בדיקה יהיו להם 72 שעות לפחות שיוכלו לתפקד וללכת לאירועי תרבות ולשאר הדברים. יש מערכות דיגיטליות שיודעות לעבוד עם זה ואם נוסיף את הבדיקות הסרולוגיות, נדע לתפקד הרבה יותר טוב".

 על החשש מ"מסיבות הדבקה" אמר כי "יכול להיות שיהיה פרומיל של אנשים הזויים, אבל בגלל זה מונעים לשחרר את הכלכלה והחינוך בצורה יותר טובה? במקום להתווכח כל היום כמה אנשים ייכנסו לחנות, יכולתם לעשות פיילוט ראשון על ברקוד. אני קורא לרה"מ ורה"מ החליפי: שבו היום ותנו לנו דרכון ירוק שאנחנו מדברים עליו כבר מסוכות. תפסיקו לטפל בדיאגנוזה של המחלה ותתחילו לטפל באפשרות לחיות עם הנגיף הזה".

 לפי התקנות שאושרו ונכנסו לתוקף אתמול:

  1. בנוגע לתפוסה המרבית המותרת בשטח הקניון, התפוסה שונתה מיחס של אדם ל– 7 מטרים רבועים, ליחס של אדם ל– 15 מטרים רבועים.
  2. בנוגע לשטח שבחנויות עצמן, נקבע כי בנוסף לכלל החל בתקנות העיקריות (לפיו התפוסה תהיה לפי יחס של אדם ל– 7 מ"ר ועד 10 אנשים), בחנויות "גדולות", שגודלן עולה על 150 מ"ר, התפוסה המרבית תהיה ביחס של אדם ל– 15 מטרים רבועים (וללא קביעת 'תקרה מספרית' על מספר השוהים).

חישוב השטח לעניין התפוסה המותרת בקניון (בשטחים המשותפים) לא יכלול שטח של מקום ציבורי ועסקי שהפעלתו אסורה המצוי בתוך קניון (כגון, שטח של אולם צפייה המצוי בקניון).

ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ) התייחס לדרישת היו"ר ח"כ אשר לדרכון ירוק של 72 שעות למי שיערוך בדיקה ויימצא שלילי: "במקרה זה אני מסכים עם יו"ר הוועדה וזה לא קורה הרבה. יש ליקויים גדולים בהתנהלות הממשלה במגיפה הזו, איתור מחלימים גם בבדיקות סרולגיות הוא כלי והדרך לפתוח את ענף התרבות ומלונות לא רק באיים הירוקים עוברת שם. זה לא מעודד הדבקה זו שטות לומר את זה ואנשים ייזהרו. מי שכבר חלה והחלים למה למנוע ממנו פעילות? מדובר במאות אלפי אנשים"

ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת): "התיקון נחוץ כדי שלא נראה שוב את המראות שראינו בעת פתיחת הפיילוט בבלאק פריידי. כבר מזהירים אותנו מסגר שלישי ואנחנו מקבלים פניות נואשות מבעלי מסעדות בצפון שלא מבינים למה אפשר לפתוח את הקניונים ולא לקבוע להם תו סגול עם תפוסה בחוץ ובפנים, בעיקר כשהפיצוי שניתן הוא לעג לרש ובקושי מכסה הוצאות בסיסיות. הם על סף פשיטת רגל ואני קורא למשרד הבריאות למצוא פתרונות מידיים".

בתום ההצבעה אמר היו"ר ח"כ אשר: "התיקון שנעשה היום הוא תיקון חכם תוך כדי תנועה אבל צריך לזכור שהפיילוט היה רק פיילוט. לא נסכים להשאיר אותו כהעתק הדבק; חייבים להגדילו בצורה משמעותית. שבו תהפכו אבן על אבן. הממשלה צריכה לקבל החלטה עד יום ראשון לכאן או לכאן, כולל התייחסות לחנויות גדולות שאינן בקניונים, אין שום פריבילגיה לדחות את ההחלטה".

כתיבת תגובה