עושים היסטוריה – שר העבודה יואב בן צור חתם על העלאת שכר המינימום והוא יעלה מ-5,880 ל-6,247 | בן צור: ״העלאת שכר המינימום בעת מלחמה, היא מחובתנו הערכית והמוסרית עבור העובדים במשק העמלים קשה לפרנסתם״
שי קליין 24.03.2025בפעם השלישית מתחילת כהונתו, שר העבודה יואב בן צור חתם הבוקר (ב) על העלאת שכר המינימום וגובה שכר המינימום לחודש יעמוד על סך 6,247.67 ש״ח. חוק שכר המינימום מחשב את השכר החודשי לפי היקף משרה של 182 שעות חודשיות ולכן השכר השעתי יעמוד על סך 34.32 ₪.
העלאת שכר המינימום הינה בסמכות וחתימת שר העבודה והיא תיכנס לתוקפה החל מיום 1.4.2025. תשלום מופחת מהשכר המעודכן, ייחשב כעבירה פלילית והפרה מינהלית והנושא ייאכף על ידי משרד העבודה.
שר העבודה יואב בן צור – ״העלאת שכר המינימום, היא בשורה עבור מאות אלפי העובדים במשק אשר עמלים קשה לפרנסתם ומתמודדים עם יוקר המחיה שפקד אותנו בעקבות המלחמה. מודה ליו״ר ש״ס אריה דרעי על עמידתו האיתנה למען האוכלוסיות המוחלשות במאבק העיקש שניהל מול פקידי האוצר בדיוני התקציב לשנת 2025 שלא להקפיא את שכר המינימום. אמשיך לחזק את מעמדם ושכרם של מיליוני של העובדים בישראל.״
יו״ר ש״ס אריה דרעי הוסיף ואמר: "אני מברך את ידידי, שר העבודה יואב בן צור, על חתימתו להעלאת שכר המינימום. ש״ס חרתה על דגלה את הסיוע לעובדים השקופים, וזו הפעם השלישית ששכר המינימום עולה במהלך כהונה זו. במהלך דיוני התקציב פעלתי למניעת הקפאת שכר המינימום – וברוך ה׳ אנחנו מביאים בשורה למאות אלפי עובדים במשק העמלים לפרנסתם ומתמודדים עם יוקר המחיה הגואה".