מחיר הבנזין מזנק בספטמבר ב־16 אגורות ויגיע ל־8.25 שקל לליטר בשירות עצמי, המחיר הגבוה ביותר שנרשם מאז 2012 | ההתייקרות נובעת מעלייה של 6% במחיר הבינלאומי, עדכון הבלו ועלייה במרווח השיווק
חיים שיף 30.08.2026
תחנת דלק | צילום אילוסטרציה: הדס פרוש, פלאש 90 מחיר הדלק בישראל עולה שוב, והחל מחצות הלילה שבין שני לשלישי, 1 בספטמבר 2026, המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי יעמוד על 8.25 שקל כולל מע"מ, עלייה של 16 אגורות לעומת המחיר באוגוסט. מדובר במחיר השווה לשיא ההיסטורי שנרשם בישראל בספטמבר 2012. גם התדלוק בשירות מלא יתייקר, והתוספת עבור השירות תעמוד על 26 אגורות לליטר, לעומת 25 אגורות כיום.
במשרד האנרגיה והתשתיות מסבירים כי ההתייקרות נובעת משילוב של כמה גורמים. מחיר הבנזין בשוק הבינלאומי עלה במהלך תקופת החישוב בכ־6%, בעוד ששער הדולר ירד בכ־3% וקיזז חלק מההתייקרות. במשרד מציינים כי השינויים במחיר הבינלאומי ובשער החליפין לבדם הובילו לעלייה של כ־10 אגורות לליטר.
מנהלת מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות, בת שבע אבוחצירה, אמרה: "מספר גורמים השפיעו החודש על העלייה במחיר. אחד הגורמים הוא עליית מחיר הבנזין בשוק הבינלאומי שעלה בכ־6%. עלייה זו קוזזה בחלקה בעקבות ירידה של כ־3% בשער הדולר. בסך הכול, השינויים במחיר הבנזין הבין־לאומי ובשער הדולר הביאו לעלייה של כ־10 אגורות לליטר."
לכך נוסף עדכון תקופתי של רכיב הבלו שביצעה רשות המסים בהתאם למדד, שהעלה את המחיר בכ־5 אגורות לליטר. בנוסף, במסגרת עדכון חצי שנתי עלה מרווח השיווק באגורה אחת. במשרד האנרגיה מציינים כי כלל השינויים יחד הובילו להתייקרות של 16 אגורות במחיר המרבי לצרכן בספטמבר.
גם מי שבוחר שלא לתדלק בשירות עצמי ישלם יותר. תוספת המחיר עבור שירות מלא תעלה באגורה אחת ותעמוד על 26 אגורות לליטר, בעקבות עדכון תקופתי הקשור לעלייה בשכר המינימום. כך, מי שיבחר בשירות מלא ישלם למעשה 8.51 שקל לליטר, לפני כל הנחה שמציעה התחנה.
המחיר שמפרסם משרד האנרגיה הוא מחיר מרבי, ולכן תחנות הדלק רשאיות למכור במחיר נמוך יותר. במשרד ממליצים לצרכנים להשוות מחירים בין התחנות ולבחור בתחנה הכדאית ביותר. גם בשנה האחרונה נרשמו תנודות חדות במחירי הדלק: באוגוסט עמד המחיר על 8.09 שקל לליטר, לאחר זינוק של 61 אגורות בחודש אחד.
המחיר החודשי נקבע באמצעות נוסחה ממשלתית, ולא לפי מחיר הנפט בלבד. החישוב מבוסס על ממוצע מחירי הבנזין באזור אגן הים התיכון בחמישה ימי מסחר שקדמו לשני ימי העבודה האחרונים של החודש הקודם, ובנוסף נלקחים בחשבון סל הוצאות השיווק, מס הבלו ומע"מ. ההמרה לשקלים נעשית לפי שער החליפין היציג האחרון שפרסם בנק ישראל לפני שני ימי העבודה האחרונים של החודש.
העדכון מגיע לאחר שבימים האחרונים פורסמו הערכות שלפיהן מחיר הדלק דווקא עשוי לרדת בספטמבר בכ־25 אגורות, בעקבות התמתנות במחירי האנרגיה ובשער הדולר. בפועל, הנתונים הסופיים שנכנסו לנוסחת החישוב הובילו לתוצאה הפוכה ולהתייקרות של 16 אגורות.
במשרד האנרגיה ממשיכים לפרסם בסוף כל חודש את המחיר המרבי לחודש הבא בהתאם לצו הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים. עבור הנהגים, המשמעות המיידית היא הוצאה גבוהה יותר בכל תדלוק, כאשר מילוי של 50 ליטר יעלה במחיר המרבי 412.50 שקל, לעומת 404.50 שקל באוגוסט, לפני הנחות שמציעות התחנות.



