הרשות להגנת הצרכן בדקה היכן תמצאו את סל המותגים המובילים לחג השבועות היקר ביותר והיכן הזול ביותר | מדובר בהפרש של 20% בהשוואה לסל הזול יותר | הבדיקה מעלה: גם אם הצרכן נמצא ברשת המועדפת עליו הוא יכול להוזיל את סל הקניות שלו בעשרות אחוזים
לאה אפרתי 21.05.2025בעוד ימים ספורים נחגוג את חג השבועות, והישראלים כבר ממלאים את המקררים במוצרי חלב. בדיקה של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן שנערכה בין ה-12-15 במאי מגלה פערים משמעותיים במחירי המוצרים לחג. אותו סל קניות יכול להיות יקר ב-20% אם תבחרו ברשת היקרה ובמותגים המובילים.
ד"ר דליה שיליאן, הכלכלנית הראשית ברשות להגנת הצרכן: "הפערים בין מותגים מובילים למוצרים תחליפיים מגיעים לעשרות אחוזים – זהו כסף שנמצא ממש על המדף. פעמים רבות, המוצר התחליפי כמעט זהה למותג, רק יותר משתלם".
הסקירה חושפת ממצאים מפתיעים: סל המותגים המובילים הזול ביותר נמצא ברשת רמי לוי (259.5 ₪), לעומת מעיין 2000 שם נמצא הסל היקר ביותר (312.3 ₪). בסל המותגים התחליפיים, יוחננוף מובילה עם המחיר הנמוך ביותר (218.2 ₪), בעוד מעיין 2000 שוב מציעה את הסל היקר ביותר (252.5 ₪).
הנתון המפתיע ביותר: גם אם אתם מעדיפים לערוך את כל קניותיכם באותה רשת, המעבר ממותגים מובילים לתחליפיים יכול לחסוך לכם בין 17% ל-37%. ברשת שופרסל נרשם הפער הגדול ביותר של 37%.
לפי הרשות, הצרכן הישראלי נוטה לבחור אוטומטית במותגים המוכרים מבלי לבדוק חלופות זולות יותר. ההוצאה הממוצעת למשק בית על מוצרי צריכה בסופר עומדת על כ-20% מההוצאה החודשית (כ-3,300 ₪). חיסכון של 20%-37% משמעותו תוספת של מאות שקלים לתקציב המשפחתי מדי חודש.
הסקירה התמקדה במוצרים פופולריים לחג השבועות כגון גבינות צהובות, גבינות רכות, מוצרלה, מסקרפונה, יוגורטים ובצקים, תוך השוואה בין מותגים מובילים כמו תנובה, גד ודנונה למותגים תחליפיים כמו יורו צ'יז, קאסה איטליה ומותגים פרטיים של רשתות השיווק.
כדי לחסוך בהוצאות החג, מומלץ להשוות מחירים בין רשתות, לבחור מותגים תחליפיים, לשים לב למבצעים ולבדוק את איכות המוצר ולא רק את שמו.
"צרכנות נבונה מתחילה בבחירה מודעת," מסכמת ד"ר שיליאן. "לא כל מה שיקר – טוב יותר. ההבדל במחיר לפעמים לא מצדיק את הפער."