יצאנו לשבוע ימים מהבית, יצאנו משגרת המרדף אחר הפרנסה והכלכלה, והתפללנו על גשם • גם אנחנו ב'ביזנעס' יצאנו מהקונספט הרגיל, הדינאמי והעדכני של חדשות הכלכלה בעולם, והבאנו לכם סדרת כתבות בנושאי הכלכלה והצרכנות, בסימן 'יוצאים' • חגיגת 'אסיף' מתומצתת של מגזין החג העשיר ש'ביזנעס' הגיש לקוראיו לכבוד חג הסוכות • 'ביזנעסוכות'
מערכת ביזנעס 22.10.2019התחזית: גשם מקומי. סופות רעמים יחידות. חשש משיטפונות. גשם לפרקים מלווה בסופות רעמים. חשש כבד משיטפונות בנחלי הדרום והמזרח חשש להצפות במישור החוף. ירידה בטמפרטורות. החורף עומד להתנפל עלינו במלוא עוזו בימים הקרובים וימי החמסינים של הקיץ יישכחו כלא היו.
רצף החגים וההתעלות הרוחנית השכיחו מאיתנו מעט את הבוצה הפוליטית המבעבעת. נתניהו מחזיר את המנדט, גנץ מקבל אותו ואולי גם הוא יחזיר אותו כלעומת שקיבל. החבל המשפטי של נתניהו מתהדק גם הוא. לאחר השימוע שהתקיים בעשרת ימי תשובה, נתניהו עצמו ירגיש את עצמו בחודשים הקרובים תלוי ועומד כבעשרת ימי תשובה על לקבלת החלטה על הגשת או אי הגשת כתב אישום.
כך גם החלטנו אנו להוריד מעט את הרגל מגז הכלכלה והפיננסים לאורך החג, ולהשקיע עבורכם בסדרת כתבות מגזיניות מעניינות מאוד, ממגוון תחומי הכלכלה, הצרכנות, התחבורה, התעסוקה ועוד, על מנת להעניק ידע מעניין באופן קליל וחגיגי.
את הקונספט והמוטיב המרכזי לכתבות, מיקדנו ביציאה מבית הקבע שלנו. אם זה בסיקור שווקים וקניונים, אם בנסיעות, תחבורה וטיולים, וכלה בהוצאה לאור וביציאה מהקופסא.
את הכניסה לשגרה הברוכה שתופרע מפעם לפעם על ידי גשמי ברכה אנו מציעים לכם לרכך עם סדרת הכתבות המצוינת שלנו. 'ביזנעס' מגיש לכם סיכום פרויקט סוכות: שמונה כתבות מרתקות ומעניינות שהופקו ממקלדותיהם של טובי כתבינו לאחר תחקירים ארוכים, רעיונות מבריקים וראיונות מרתקים. יוצאים לדרך.
אז… מה היה לנו?
נפתח ב'גדולה לגימה שמקרבת את הלבבות'. חיליק ברקוביץ – שהוא גם עורכנו הוותיק והמוערך, שהשקיע רבות ונצורות להצלחת פרויקט חג הסוכות, פותח לכבוד סוכות, ששה בקבוקי יין (ועוד אחד, נוסטלגי, לכבוד האושפיזין של דוד…) מדבר עם האנשים מאחורי היינות ומצליח להחזיק ראש עד סוף הכתבה, בה הוא מספר בין היתר על הלל מן מיקב 'בית אל', הנוסע לצרפת כדי לבחור את החביות המתאימות ביותר לכל סוג של יין שהוא מגדל בעצמו ככורם. בהמשך הוא מדבר עם יותם שרון היינן הראשי של 'חבל יהודה', המביא תמיד תובנה חדשה על עולם היין.
נציין לשבח כי כל היינות מגיעים מסודרים עם תג מחיר ורק חסר לינק למעבר לקנייה מקוונת.
רכב לכל אברך
מנדי ריזל, כתב התחבורה הבלתי נלאה של 'ביזנעס' מוציא אותנו בחול המועד לביקורי חג, להקבלת פני רבו או לטיולים ארוכים ומציע שתי אפשרויות יציאה. למגזר הרכב הפרטי מספר ריזל על טויוטה פריוס פלוס, אותה הוא מכנה 'סובארו אברכים עדכנית'. המכונית חסכונית מאוד בדלק, מאובזרת בשמרנות והצליחה להכיל את משפחת ריזל כולל ציוד לטיול חול המועד.
הרכב פונה לשכבת הביניים של המגזר החרדי. כך לדוגמא מספר ריזל על הפנסים הצרים, דמויי עיניים אסיאתיות – בהחלט לא מנקר עיניים ומוריד את החשש מ'מה יגידו'. פריוס + לא תוציא את העיניים של השכנים.
נציין לשבח את התמונות הרבות המלוות את הכתבה המקיפות את הרכב מכל צדדיו.
תחבורה לכל נוסע
למגזר התחבורה הציבורית, מראיין ריזל את שר התחבורה בצלאל סמוטריץ ומציג לפניו סדרת שאלות ארוכה ולעיתים גם נוקבת על התנהלות התחבורה הציבורית בישראל, פתרונות הרב קו למגזר החרדי, פתרונות אפשריים למצוקת הפקקים והיכן יוקם נתב"ג 2. סמוטריץ שירד אל העם ופרסם – מיד כשנכנס לתפקיד שר התחבורה – את מספר הטלפון האישי שלו לטיפול בבעיות, מספר על טיפול ככל יכולתו בפניות הזורמות אליו ללא הפוגה.
נציין לשבח שבראיון המושקע מדבר סמוטריץ על שורה של נושאים הנוגעים לכל אחד במדינת ישראל, בין אם הוא נוסע ברכב הפרטי, ברכבת הקלה או הכבדה, בתחבורה הציבורית או בתעופה האזרחית. מומלץ ביותר.
תמהיל השווקים הרצוי והמצוי
אחרי שהחלטנו על אמצעי התחבורה המועדף עלינו זה הזמן לצאת וללמוד על מקומות חדשים. דוד שלומוביץ לוקח אותנו לסיור שווקים מקיף ברחבי הארץ (ויש גם הצצה קטנטנה לחו"ל, בשבילכם). את הסקירה פותח שלומוביץ בשׁוּקֵי ירושלים המעוטרים בפירות בזמן שבית המקדש היה קיים, עובר דרך כיכרות השוק במזרח אירופה וגולש היישר לשוק השווקים בישראל. הידעתם שבישראל הקטנה פעילים למעלה מ-60 שווקים?
הכתבה תפתח בפניכם צוהר לשווקי האוכל הפורחים והנובלים באזור תל אביב ותספר לכם על מילת הקסם של השווקים: תמהיל. וכגודל הקסם עומק הפלונטר. הליכה זהירה בין תמהיל החנויות בשווקים עלולה לקבוע את עתידם הטוב או נפילתם הרועשת.
נציין לשבח את הסקירה המדויקת של שווקי הפשפשים התוססים – 'מציעס' ומוצרי וינטג' ברחבי הארץ מהצפון ועד לדרום.
תילי 'טילים' של בריזה ושקט
אם אתם אנשים של טיולי נוף שקטים ולא המוניים של שווקים, מנדי ריזל ייקח אתכם בכתבה מצוינת לטיול בעוטף עזה. לא, אין צורך בשכפ"ץ או רכב ממוגן, האזור שקט, הנופים משכרים והבריזה הנושבת מכיוון הים העזתי ירגיע לכם את כל הפיוזים.
הכתבה סוקרת את המקומות: מצפה אסף, אנדרטת 'חץ שחור', בית שביתת הנשק, האנדרטה של "גבעת מרדפי 1956" – בכניסה לקיבוץ אור הנר, 'פארק הילדים' הענק במרכז העיר שדרות, ועוד פארק אטרקטיבי לא פחות בשדרות, 'פארק קנדה'.
נציין לשבח את הכתיבה המשובחת שלוקחת את הקורא אל השבילים היפים והשטחים הפתוחים. אם תעצמו את העיניים תוך כדי קריאת הכתבה תשמעו את השקט ואולי, אולי תרגישו גם הבריזה.
חוויית קנייה רב ערוצית
הידעתם שעד שנת 2022, צפויים להיסגר לא פחות מ-25% מתוך 116,000 הקניונים ברחבי ארה"ב? בכתבה המשלבת יציאה החוצה והתבוננות פנימה סוקר דוד שלומוביץ את תחום הקניונים בישראל. הכתבה מעמיקה מאוד ומלמדת פרק אחד או שתים על ההתנהלות הכלכלית העולמית, על המעבר מהקנייה הפיזית אל הקנייה הווירטואלית, ועל הניסיונות הרבים לשלב בין השתיים כדי למשוך את הקונים אל הקניונים, שהחברות השקיעו בהם הון ואון.
שלומוביץ מספר בכתבה על מצבם העגום של הקניונים בארצות הברית ואלו רעיונות נעשים בארץ במטרה לשבור את המשוואה האמריקאית: אישור הכנסת כלבים, גלישת גלים, מזרקות ומתקני ילדים ועד שכלול ופיתוח תחום האומני-צ'אנל – חוויית הקנייה הרב ערוצית.
נציין לשבח את הסקירה של מרכזי הקניות החרדיים הפורחים. העלייה בכמות הרכישות במרכזי הקנייה החרדיים, מביאה את מנהלי הקניונים החילונים להציץ אל התמהיל החרדי ולהעתיקו.
הכל טמון בחינוך
היציאה החוצה מהבית אל הסוכה מלווה תמיד באזהרות הוריות על התנהגות טובה יותר בסוכה כדי שהשכנים לא ישמעו איך אנחנו מעירים למירי, אתי ולייבי שמתנהגים כמו 'חתול ועכבר'. אלא שאם אנחנו מדברים על חינוך לְמַעַן יֵדְעוּ דֹרֹתֵיכֶם, אברהם חסידה – עורך המשנה החדש באתר, מוציא אותנו מהקיבעון ומציע: חינוך מחוץ לקופסא.
בכתבה בלתי רגילה מספר חסידה על חיים כץ, המייצר אתגרים, מבצע ימי פעילות עם העובדים או לוקח אנשי עסקים כבודים, למסעות שיפתחו את עיניהם וינחילו להם יכולות שנבנות במהלך המסע. מסתבר שלא מדובר על ארגון קייטנות בשילוב ימי כיף וחוויות אקסטרים. חיים כץ, המאמן האתגרי החרדי שלמד ומלמד במכון וינגייט על ODT – אחת השיטות המוצלחות והחווייתיות לאמן צוותים לעבוד בסינרגיה, מרחיב בראיון חגיגי ל'ביזנעסוכות' על התחום שמצליח להיכנס לרחוב החרדי.
תחום ה-ODT, אאוט דור טרנינג, נפוץ במגזר הכללי בארץ ובעולם, וחיים, אברך בן 40 שנולד בלונדון ועסק בתחילה בשדה החינוך, החליט להפיץ הבשורה במגזר החרדי. הוא למד את התחום המרתק במכללה אקדמית בוינגיט והחל לעסוק בכך בפועל עם שורת חששות ארוכה מאוד. הכתבה מומלצת מאוד ותפקח את עיניכם בכל הקשור לאימון האתגרי ולהתמודדות עם מטלות ומשימות.
נציין לשבח שהכתבה לא מסתיימת באוויר הריק אלא מניעה לפעולה ובסוף הכתבה שתפתח לכם אופקים חדשים תגלו את הכתובת שתוביל גם את החברה שלכם להצלחה.
יושבים וקוראים
בפרויקט 'ביזנעסוכות' חשבנו גם על היושבים בסוכה או בבית במשך כל החג ואינם 'יוצאים את בתיהם ברגל'. הנשארים בבית וודאי ילמדו שיעור תורה מעמיק, יעיינו בליקוטי ווארטים עדכניים או ייקחו לידיהם ספר קריאה טוב וישלקו אותו מכריכה לכריכה בנשימה אחת. אולם מאחר ופטור בלא קונספט ה'יציאה' אי אפשר, הלכנו אל עולם ההוצאה לאור.
לחובבי הלימוד והקריאה, ראיין דוד שלומוביץ שניים מהיושבים על שיבר הספרים החדשים. אבי קישון מנכ"ל הוצאת קולמוס ויעקב רוסט, מנהל מחלקת שיווק והפצה ברשת 'אור החיים'. השניים שוחחו עם שלומוביץ על ההצפה של ספרי הקודש היוצאים מדי שנה, על ספרי קריאה איכותיים הנכתבים בעמל ומוּצאים לאור על ידי כותביהם ועל עולמם של ספרי הקומיקס (האם הגיע הזמן להספד או שהתחום עדיין בפריחה?).
הכתבה סוקרת את תהליך ההוצאה לאור שעובר על כל ספר מרגע שהרעיון מנצנץ בראש ועד לעטיפתו על ידי המוכר בחנות הספרים באריזת מתנה. "תכתבו", אומר קישון מהוצאת קולמוס, "תשקיעו בעריכה ותשלחו אלינו". נזכיר לחובבי הכתיבה כי החורף הארוך וההתכנסות בבית בסמוך לתנור יכולים להניב סיפור או ספר טוב.
נציין לשבח את הפתיחה הטובה לכתבה הזו. לא נגלה לכם מה היא, רק נספר שחובבי הקריאה יחגגו על כל מילה. תהנו.
23/10/2019 12:10
דוד שלומוביץ האלוף!!! כתבות אחד אחד.