עורכי רשימת מאה המשפיעים של דה מרקר בחרו השנה להציב ברשימה את חה"כ אורי מקלב לאור פועלו הרב בקידום התעסוקה במגזר והקמת 'הרשות החרדית' | נימקו: "הפוליטיקאים החרדים אמנם הגו את הקמת הרשות כדי "להפסיק את הקיפוח", אבל מקלב לקח את הרשות צעד קדימה לעבר עידוד תעסוקה" | מי עוד ברשימה ובאיזה מקום, כל הפרטים
אהרן פיין 30.08.2021מידי שנה משתחלות בדירוג מאה המשפיעים של 'דה מרקר' – דמויות חרדיות שבלטו במהלך השנה גם לעיניו של החילוני הממוצע. בדירוג של שנת 2021 בולט חבר הכנסת אורי מקלב שהוכנס לרשימה והוצב במקום ה-49. עורכי הרשימה נימקו את הכנסתו של מקלב לרשימה לאור הקמת הרשות החרדית בשנה זו ופעילותו לפתרונות תעסוקה לציבור החרדי.
"מאחורי הקלעים, מי שמוביל את השינוי הוא חבר הכנסת אורי מקלב מסיעת יהדות התורה. עד להקמת הממשלה הנוכחית עמד מקלב בראש ועדת ההיגוי של הרשות לפיתוח כלכלי־חברתי במגזר החרדי. הפוליטיקאים החרדים אמנם הגו את הקמת הרשות כדי "להפסיק את הקיפוח", אבל מקלב לקח את הרשות צעד קדימה לעבר עידוד תעסוקה. גורמים חרדים שעוסקים בתחום סיפרו ל־TheMarker כיצד מקלב הקשיב, לחץ, הפעיל קשרים והשיג תוצאות. הם לא חוו דבר כזה מעולם עם ח"כים חרדים אחרים" כתב נתי טוקר ב'דה מרקר' בדברי ההסבר לבחירה.
טוקר הוסיף לחדד את הבחירה בחבר הכנסת מדגל התורה: "עד כה, כשח"כים חרדים עסקו בסוגיות של תעסוקה למגזר, היו אלה בדרך כלל פרויקטים עם פריון נמוך שנועדו לאוכלוסיות מוחלשות או נוער נושר, ובעיקר לנשים. מקלב, לעומת זאת, היה מעורב בקידום פרויקטי תעסוקה בהייטק לנשים ולגברים, יחד עם מיזמים במגזר החרדי, כמו קמאטק וביזמקס. הוא סייע לתוכניות לעידוד סטארטאפים חרדים באמצעות רשות החדשנות, והיה מעורב עם משרד המדע בהובלת תוכנית הכשרה בתחום הטכנולוגי. עשרות צעירים חרדים השתלבו בהייטק בשנה האחרונה בזכות הפעילות הזו".
בצמרת הרשימה ממוקמים שר האוצר אביגדור ליברמן, ומנכ"ל משרדו רם בלינקוב. בדברי ההסבר נאמר: "הדרך שעשה ליברמן לתפקיד הנוכחי – ועוד יותר מכך, התנהלותו בחודשים הראשונים בתפקיד – נועדה לשוות לו תדמית של "ליברמן החדש": לוחם בטייקונים ובקבוצות הלחץ, מקדם של רפורמות, ובעיקר, שומר על הדרגים המקצועיים במשרדי הממשלה. לא צריך להיות ציניקן חסר תקנה כדי להניח שזהו שינוי טקטי בלבד, ושליברמן ה"ישן" לא הלך לשום מקום".
ראש הממשלה נפתלי בנט ממקום במקום השישי בלבד, והחרדי הראשון ברשימה הוא מרדכי קרליץ הממוקם יחד עם שאר חברי וועדת הבדיקה לאסון במירון תשפ"א במקום ה-19. מקום אחד לפניהם – 18 ברשימת 'דה מרקר' מוצבים מנהלי הבנקים הדיגיטליים "הבנקאות המסורתית, שמבוססת על גיוס פיקדונות מהלקוחות ושימוש בהם לצורך מתן אשראי, לא תיעלם מהעולם בעשור הקרוב, אולם ברור כי הבנקים הוותיקים לא יוכלו לקפוא על השמרים לנוכח השינויים הטכנולוגיים שמתעצמים מדי שנה" נאמר בדברי ההסבר.
במקום ה-30 הוצבו מנכ"לי מרכזי הפיתוח של ענקיות הטק, הנגיד אמיר ירון מוקם במקום ה-39; אילון מאסק שהכניס לישראל את הטסלה ואף את מדיניות השיווק הייחודית שלו מוקם כ-41 ברשימה. וראש עיריית ירושלים משה ליאון מוקם במקום ה-65 ברשימה. לפניו במקום ה-60 הוצבו העיתונאים החרדים המובילים בעיקר ברשתות החברתיות, ישי כהן יעקב ריבלין ושרי רוט.
מנכ"ל הבורסה איתי בן זאב דורג במקום ה-74 ברשימה, אחריו, במקום 76 וה-77 מוקמו יבואני הרכב הגדולים ומנכ"לי חברות האוטובוסים. במקום ה-99 הוצב נשיא המדינה יצחק הרצוג ובמקום ה-100 הוצב יושב ראש האופוזיציה בנימין נתניהו.