יופי ואופי || לנד רובר וולאר המחודש – נסיעת מבחן

הוולאר הוא קודם כל רכב פנאי אך יכולות השטח שלו הן הרבה מעבר | הוא מותג יוקרתי, המשלב עיצוב נדיר, מרשים, חלק ואלגנטי – אבל מאחורי היופי יש חתיכת אופי | אולי הוא לא טוחן סלעים, אבל בשטח חולי הוא פשוט זורח: תכננו להיכנס לזמן קצר והתקשינו לצאת

ריינג' רובר וולאר | צילומים: יצרן

בשנת 2018, כשריינג' רובר וולאר הושק בעולם, קשר לו היצרן שני כתרים: "הריינג' רובר הטוב ביותר לנהיגת כביש" ו"הרכב היפה בעולם". ביולי האחרון הוא עבר ריענון ועדכון משמעותי בעיקר בתא הנוסעים.

כבר כשהייתי באולם התצוגה לאסוף את הדיפנדר לנסיעת מבחן, רשמתי לעצמי שאני חייב לבחון את הוולאר. לשמחתי, זה קרה מהר יותר ממה שתכננתי.

התנענו!

הוולאר הוא קודם כל רכב פנאי בגודל בינוני (מתחרים: אאודי 5Q, ב.מ.וו. 3X ), שנית, הוא מאד נאה ושלישית הוא נושא עליו תג יוקרה מחייב ולא פחות מכך, תג מחיר שמתחיל ב-535,400 ₪ ומגיע ל- 630,200 ₪ לרכב המבחן.

העיצוב מרשים, חלק ואלגנטי. בשונה מאחיו, רכבי השטח של לנדרובר, הוא לא מאיים ולא קרבי. יש בו משהו מלכותי, שקצת מזכיר את מוצאו הבריטי.

השינוי העיקרי בדגם החדש הינו בעיצוב הפנימי של הרכב. בעיקר במעבר של פונקציות הרכב למסך מגע בגודל 11.4 אינץ', במקום הכפתורים והחוגות שהיו עד כה. זה מעניק לו עיצוב פנים נקי ומודרני. אני, כידוע, פחות אוהב את זה, אך למרות זאת, ועל אף שהוא אינו דובר עברית, התפעול קל ומהיר.

רשימת האבזור מכובדת: גג פנורמי נפתח, תאורה ראשית מסוג LED , ידיות פתיחה נשלפות כמו בדגמים חשמליים, תאורת איתות דינאמית, חישוקים בגודל "20, לוח מחוונים דיגיטלי, מושבים קדמיים מתכווננים חשמלית וכן חימום וקירור המושבים, ריפודי עור, בקרת אקלים דו-אזורית, משטח טעינה אלחוטי ועוד. החומרים מהם בנוי הוולאר איכותיים ורכים ברובם. למרבה הפלא יש גם פלסטיק לא מרשים בדלתות וליד ידית ההילוכים.

השורה האחורית נוחה אבל המרווח סביר, תא המטען ענקי והפתיחה – חשמלית כמובן.

מאחורי היופי יש חתיכת אופי, אבל קודם כל נתונים: לרכב המבחן, בחנו את גירסת הפלג-אין, היא מגיעה עם מנוע בנפח 2.000 סמ"ק שמפיק 247 כ"ס, אליו מצטרף מנוע חשמלי שמביא את הרכב לנתון מצטבר של 404 כ"ס, אך כוחו של המנוע מוגבל עד לכמה עשרות ק"מ (רשמית 61, בפועל פחות). ביומיום רגיל אפשר לנסוע רק בכוחו של המנוע החשמלי הנטען וההיברידי ולחסוך את הכניסה לתחנת הדלק.

הנקודה היא, שקבענו יעד נסיעה ראשוני של יותר מ-200 ק"מ, ובלחיצות שלנו על דוושת התאוצה, החשמל נגמר כבר אחרי 30 וקצת קילומטר, ואז נשארנו עם מנוע שעל פניו נשמע לא מאד חזק. וכאן הגיעה ההפתעה: לא רק שהמנוע חזק, יש לו צליל פשוט ממכר, ותחושת הכח שהוא נותן פשוט פנטסטית, וזה, לשמחתנו לא תלוי בשם תחנת טעינה…

הוולאר הוא רכב פנאי, אבל את הגנים של השטח הוא ירש כמובן מהשם המחייב. אז סלעים הוא לא טוחן אבל בשטח חולי הוא פשוט זורח. תכננו להיכנס לזמן קצר והתקשינו לצאת משם, חוויה פנטסטית עם הרבה כוח ויכולת.

שורת סיכום: הילה ומותג יוקרתי יחד עם עיצוב נדיר ויכולות שטח שהם מעבר לרכב פנאי, עושים את הוולאר לאחד מהרכבים המעניינים שקיימים היום בשוק הרכב.

כתיבת תגובה