למרות שזה נראה כבלאגן, בבני ברק זהירים יותר בכבישים

עליה של 10% בכמות הנפגעים בתאונות דרכים מהתקופה המקבילה אשתקד • בסיכום עשור, בני ברק עם כמות קשה של אלף נפגעים ל"ע • ערים דומות בכמות אוכלוסייתן, עם כמות כפולה של נפגעים • קריאה לנהגים לנהוג בתקופת החופש הגדול, במשנה זהירות

תאונת דרכים | צילום אילוסטרציה: Freedom_Studio שאטרסטוק

נתוני 'אור ירוק' המבוססים על נתוני 'הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה', מראים שלמרות שניתן היה לחשוב שמכיוון שהרחובות מלאים יותר בילדים ובני נוער, הסיכון להיפגעות בתאונה עולה, בעיר התורה והחסידות בני ברק נפגעו פחות ממחצית ממספר הנפגעים אצל שכנותיה הדומות בגודל אוכלוסייתן.

במהלך חודשי הקיץ (מאי-ספטמבר) בעשור שבין 2009 ל-2018 פחות מאלף בני אדם, בהם שנים עשר הרוגים ל"ע. בחודשי הקיץ של השנה האזרחית שעברה נפגעו בעיר 84 בני אדם, מהם שניים נהרגו.

זהו כמובן מספר קשה ובלתי נתפס של אנשים ומשפחות שחייהן השתנו לבלי הכר, וחובה לעשות כל שלאל ידינו להפחתת המספרים הקשים. אם זה בחינוך, בשיפור תשתיות ובאכיפה נכונה ועקבית של פורעי חוק.

אולם אם אנו משווים את הנתונים לערים אחרות, נראה שמס הדמים בכבישי העיר, די נמוכים, בירושלים נפגעו בתאונות בקיץ הקודם לבדו 688 בני אדם ובעשור קיצים מעל ל-7,000, בתל אביב יפו  630 בשנה שעברה ובעשור 9,000, בפתח תקווה השכנה, כאלפיים נפגעים בעשור וגם ראשון לציון, חולון, אשדוד ובאר שבע, שכולן דומות לב"ב בכמות אוכלוסייתן, עם כאלפיים נפגעים כל אחת, בחודשי הקיץ בעשור החולף.

בדקנו מה קורה גם בערים החרדיות האחרות: ובכן, באלעד נפגעו בעשור האחרון 186 בני אדם בחודשי הקיץ – אחד מהם נהרג; ב-2018 נפגעו באלעד בחודשי הקיץ 8 בני אדם, אחד מהם באורח קשה.

בביתר נפגעו בין 2009 ל-2018 97 בני אדם בתאונות בקיץ, בהם הרוג ושבעה עשר פצועים קשה. בשנה שעברה נפגעו תשעה, בהם הרוג ושניים פצועים קשה. במודיעין עילית נפגעו בשנים הללו שבעים בני אדם בתאונות דרכים: עשרים וארבעה מהם באורח קשה, בהם אחד בשנה שעברה.

נתונים נוספים שפורסמו: בחודשים האחרונים חלה עליה של כ-10% במספר הנפגעים בתאונות הדרכים לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

עד כה, מתחילת החודש הלועזי הנוכחי, נהרגו 23 בני אדם בכבישי ישראל – עליה של שמונה הרוגים בהשוואה לחודש יולי שעבר.

ארז קיטה, מנכ"ל עמותת 'אור ירוק' מסר: "מתחילת שנת 2019 נרשמה עליה חדה במספר ההרוגים מתאונות דרכים בעיקר בכבישים הבינעירוניים, לכן ועל מנת ליצור אווירה הרתעתית כזו שתמנע עבירות תנועה, המשטרה חייבת להגביר את הנוכחות שלה בכבישים.

נהיגה בחודשי הקיץ ובעיקר בחודשי החופש הגדול, מזמנת איתה אתגרים וסכנות ייחודיים ובמשרד התחבורה והבטיחות בדרכים, חייבים להגביר את ההסברה והמודעות בקרב הנהגים בתקופה הזאת. תאונות דרכים הן לא גורל וניתן להצליח במאבק הזה ולצמצם את מספר התאונות והנפגעים בהן, רק כאשר המדינה לוקחת אחריות ושמה את הצלת החיים בראש סדר העדיפויות".

כתיבת תגובה