לראשונה: סוחרי המטבעות הווירטואליים נעצרו

בפעילות משותפת של משטרת ישראל ורשות המסים נעצרו אתמול חשודים בחשד להמרת מטבעות וירטואליים ללא דיווח

מדד מטבעות וירטואליים. אילוסטרציה | צילום: pedrosek, שאטרסטוק

אתמול (ג) בשעות הבוקר, נעצרו 4 חשודים לחקירה באזהרה בחשד למעורבות בביצוע עבירות על פי פקודת מס הכנסה והלבנת הון. מדובר בחקירה המנוהלת באופן סמוי מזה זמן רב על ידי משטרת ישראל ורשות המיסים, בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ובליווי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.

עם דבר מעצרם פתחו יחידת הסייבר בלהב 433 ויחידת יהלום ברשות המסים בחקירה גלויה.

על פי החשד, החשודים כל אחד על פי חלקו עסקו בהמרה של מטבעות וירטואליים מרחבי הרשת תוך שהם נמנעים מלדווח לרשויות אכיפת החוק על מעשיהם. מדובר בארבעה ישראלים שפתחו שירותי צ'יינג' להמרת מטבעות וירטואליים בלי רישיון לעסק שכזה וכמובן מבלי לדווח לרשויות המס.

עם מעצרם של החשודים, ערכו חוקרי יחידת הסייבר, יחידת יהלום ויחידת הכלבנים של רשות המסים חיפוש לשם תפיסת אמצעי אחסון דיגיטליים ומיצוי הראיות הנדרשות לגיבוש החשד, וכן נתפסו סכומי כסף בשווי מיליוני שקלים.

החשודים הובאו לחקירה במשטרה ובהמשך יובאו ככל שיידרש מבחינה חקירתית, לדיון בעניינם בבית משפט השלום בראשון לציון.

'ביזנעס' מבקש להזכיר כי פעילות רבה ברשת עוסקת בסחר בחומרים אסורים ואחרים תמורת מטבעות וירטואליים. כמו כן, תוכנות כופר ש'נועלות' מחשבים עד לתשלום כופר, המופעלות על ידי האקרים חסרי רחמים, עובדות גם הן (כלומר, משתחררות…) רק מול העברה של מטבעות אלו. 

אפשרות המרת מטבעות וירטואליים ללא אישור ומעקב של הרשויות מאפשר לפשע המאורגן והפרטי בישראל להרים ראש ולממן את עצמו ללא הגבלה. זאת הסיבה שהרשויות בישראל ממקדות כוח רב, בחשיפת נקודות המרה שכאלה.

כתיבת תגובה