מומחה הארבה הישראלי נשלח לסרדיניה למגר את המתקפה

בעקבות בקשת נשיא סרדיניה, "מומחה הארבה הישראלי" נשלח לאי האיטלקי כדי לעזור למגר את מתקפת הארבה המתמשכת במקום | שר החקלאות, עודד פורר: "ישראל נודעת כמדינה שנלחמת בהצלחה עם חדירת נחילי ארבה מפעם לפעם בשטחה. הטיפול מתייעל ממפגש למפגש, ובזכות הניסיון וההצלחה שלנו הן בישראל והן בסיוע במקומות אחרים בעולם, מגיעות אלינו פניות לסיוע ממקומות שונים בעולם. גם במקרה זה נעתרנו ברצון"

ד"ר יואב מוטרו מנהל תחום חולייתנים וחלזונות, השירותים להגנת הצומח, משרד החקלאות בכנס רשות הטבע והגנים - רמת הנדיב | צילומסך מיוטיוב
האי סרדיניה נחשב לאטרקציה תיירותית המושכת אליה תיירים מכל העולם. אך מסתבר כי בשלוש השנים האחרונות תושבי האי המתפרנסים בעיקר מחקלאות ומדיג, זוכים גם לביקור של תיירים מהסוג הפחות רצוי: הארבה. מדינת ישראל נחשבת למומחית עולמית בתחום ולאור הפגיעה המתמשכת, נשיא סרדיניה, כריסטיאן סלינאס, פנה לאחרונה לשגריר ישראל באיטליה, דרור אידר, וביקש לבחון דרכים בהן מדינת ישראל תוכל לסייע בטיפול בתופעה המתמשכת.

ד"ר יואב מוטרו, מוביל המלחמה בארבה של משרד החקלאות מסביר, כי "לעומת ישראל, בה נפוץ ארבה המדבר שמוצאו בסודן, הארבה הנפוץ בסרדיניה הינו ארבה מרוקאי. הם עמלים קשה להדביר אותו כבר שלוש שנים, אך ללא הצלחה גדולה. בשונה מארבה המדבר, הארבה המרוקאי אינו נודד לסרדיניה, אלא מעצים שם אוכלוסיות מקומיות. הארבה המרוקאי "צפוי" יותר מבחינה מרחבית, כיוון שניתן לצפות מאיפה הוא ובא ולאן מתקדם, אך הטיפול בבעיה דומה ודורשת התייחסות מיוחדת, חוצה רשויות.

"אחרי יומיים בשטחי הארבה בסרדיניה, ניתן לומר שחומרת המצב בסרדיניה בינונית, ושמחנו לתת המלצות לטיפול בהתייחס לזמני ואופי הריסוס, שכוללים הדברה מדייקת ובעיקר בלילה, וגם על טכנולוגיות מעקב, מיפוי והדברה שפיתחנו בישראל".

עוד מוסיף ד"ר מוטרו, כי "ישראל וסרדיניה הן בין המדינות המפותחות היחידות המתמודדות עם בעיה של ארבה. ככאלה השילוב של הטכנולוגיה והמדע מקדמים בהן את הלחימה במזיק חקלאות עתיק זה. אני חושב שיש בקידום שיטות הלחימה בארבה ערך רב אף יותר מאשר שמירה על ישראל, על סרדיניה או על מערכת היחסים ביניהן. קידום שיטות המלחמה בארבה יעזור למדינות החלשות יותר בעולם, בהן הארבה מוביל לחרפת רעב – ואני גאה להיות חלק מטיפול זה".

כתיבת תגובה