מעמיקים יחסים: שר האוצר של הונג קונג בביקור בישראל

שרי האוצר של ישראל ושל הונג קונג סיכמו על קידום הסכם פינטק • הונג קונג מצטרפת למדינות רבות בעולם שמכירות בישראל כמדינה מובילה בתחומי בינה מלאכותית, ביו-רפואה, ביוטכנולוגיה, אבטחת סייבר וטכנולוגיה פיננסית (פינטק)

השר כחלון ושר האוצר של הונג קונג | צילום: דוברות משרד אוצר

שר האוצר, משה כחלון ומנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד נפגשו עם המזכיר הפיננסי של הונג קונג, פול צ'אנג ושר האוצר ג'יימס לאו, שהגיעו לארץ בראש משלחת של 60 אנשי עסקים במטרה להעמיק את היחסים בין המדינות.

הונג קונג מצטרפת למדינות רבות בעולם שמכירות בישראל כמדינה מובילה בתחומי בינה מלאכותית, ביו-רפואה, ביוטכנולוגיה, אבטחת סייבר וטכנולוגיה פיננסית (פינטק).

בהתבסס על יחסים דו-צדדיים טובים בין שתי המדינות, הביעו שני השרים את מחויבותם להוסיף ולהגביר את שיתוף הפעולה ההדדי ביניהם בתחום הפיננסיים באמצעות קידום הסכם לשיתוף פעולה בתחום הפינטק, קידום חתימה על אמנה למניעת כפל מס ובחינת קיום פגישות סדירות בין הדרגים המקצועיים של משרדי האוצר משתי המדינות.

שר האוצר, משה כחלון לעמיתיו מהונג קונג: "כאשר הקהילות העסקיות והטכנולוגיות של הונג קונג וישראל יתאחדו, הם ללא ספק יקרינו על הנוף הטכנולוגי הגלובלי".