מצרים תהיה 'שכנה' גם של רשת החשמל הישראלית

על מנת להתייעל ולהגביר את השימוש באנרגיה שמזהמת פחות – במשרד האנרגיה הציגו לפני כשנה תכנית גרנדיוזית: חיבור רשת החשמל של ישראל ליוון ולקפריסין | כך, בעוד שבאירופה ישרור מזג אוויר מעונן, המדינות הללו יסתמכו על אנרגיית השמש הישראלית, וכן להיפך | השבוע דווח ב'בלומברג' כי מצרים אף היא מתכננת חיבור רשת החשמל עם יוון | כך, תהפוכנה ישראל, מצרים, קפריסין ויוון ל'שכנות' גם לרשת החשמל | המטרה: הענקת גיבוי וסיוע זו לזו

חשמל | צילום: שאטרסטוק

כבר לפני כשנה הודיעו קברניטי האנרגיה הישראלית על חיבור בין רשתות החשמל של מדינות קפריסין יוון וישראל, וזאת על מנת להתייעל ולהגביר את השימוש באנרגיה מזהמת פחות. על פי התכנית שהוצגה אז, בעוד שבאירופה ישרור מזג אוויר מעונן הם יסתמכו על אנרגיית שמש ישראלית, וכן להיפך, ועל כן חלק מהמימון של הפרויקט העצום יגיע מהאיחוד האירופי.

בתקופה האחרונה החלה גם מצרים לקדם מגעים ליצירת חיבור בינה ליוון, כאשר למצרים עדיפות מובהקת – לאור שטחי השמש הרבים שיש לה להציע לצורך התקנת לוחות סולאריים. על פי הדיווח ב'בלומרג' שהובא ב'דה מרקר', צפויים השרים הרלוונטיים של מצריים ויוון להיפגש להוציא לדרך את ההסכם.

על פי הדיווח, כמו הקו הישראלי-קפריסאי-יווני, גם הקו המצרי יווני ייפרס במימי התיכון. כשקו זה יושלם, לצד השלמת ההסכם הישראלי, תהיה ישראל מחוברת לקו החשמל של יוון וקפריסין לצד רשת החשמל של מצרים.

ב'דה מרקר' הוסיפו וציטטו את חן הרצוג, הכלכלן הראשי של חברת הייעוץ BDO, ומומחה בתחום האנרגיה, שאמר: "זה צעד משלים. התוכנית היא ליצור חיבוריות של רשתות החשמל האזוריות. מדיניות האיחוד האירופי היא לחבר את כל מדינות האיחוד לרשת אחת, כשקפריסין היא האחרונה שלא מחוברת. הבעיה תיפתר כשמצרים ויוון יחוברו דרכה. אבל צריך לחבר הלאה – וישראל ומצרים משלימות את זה.

הוא הוסיף והדגיש: "לא רק שההסכם בין מצרים ליוון לא יפגע בתוכנית הישראלית — הוא יחזק אותה. קפריסין לא יכולה להיות גיבוי חשמלי לישראל, אבל ישראל יכולה להעניק גיבוי לקפריסין ולהיות חלק מהשרשרת. למעשה, החיבור של מצרים ויוון דרך קפריסין מחבר את הרשתות של ישראל ומצרים — והן יוכלו לגבות אחת את השנייה. משום שלישראל יש אמינות אנרגטית ומקורות אנרגטייים טובים יותר משכנותיה – ההסכם פועל לטובת כל הצדדים. זה צעד שמקדם את רשתות האנרגיה הבין־אזוריות – ומקדם גם אנרגיות מתחדשות.

"ראינו באירופה בעיות באמינות אספקה. במדינה קטנה כמו ישראל, כל ייצור החשמל הסולארי יכול להיעלם בימים מעוננים או כשיש סופות חול. החיבור למדינות אחרות יגדיל את האמינות האנרגטית ואת היכולת לאימוץ אנרגיות מתחדשות".

3 תגובות ל: "מצרים תהיה 'שכנה' גם של רשת החשמל הישראלית"

  1. אתם עושים טעות ובכל מקרה כשההמון המצרי ישמע על כך העניין ירד מהפרק.

  2. קישקוש פרוגרסיבי . המצרים מוכנים לנקר לעצמם שתי עיניים אם יצליחו לנקר לנו עין אחת . בנוסף , המתעלם בחן מהמשבר הנורא של אירופה הירוקה . אין חשמל וחוזרים לדלקים פוסיליים שהתייקרו שם מאוד עכשיו האירופאי הפרוגרסיבי יגלה מה המחיר לקישקושים של גרטה. גם אין גרעין מלבד בצרפת כי הפרוגרסיבים הותירו חורבן . אין רוח פתאום וכל התיאוריות מושלכות לפח . חורף קר ויקר מחכה לאירופאים הירוקים שלא לומר הכחולים מקור

  3. לא להתחבר . העניין ייתכנס לכך שנייצא חשמל "שחור" (לא ירוק) למצרים ואירופה .

    כמו שבתי זיקוק מייצרים כאן סולר ומייצאים אותו לאירופה -אמחנו נשארים עם הזיהום מהייצור .

כתיבת תגובה