משבר האופנה בישראל: רשת TNT תפורק

חמשה מיליון ש"ח שהכריעו את הכף • בית המשפט קובע: רשת TNT לא תוכל להבריא ללא מימון • בשל כך הוא דחה את בקשת הקפאת ההליכים שהוגשה על ידי הרשת • מה עובר על ענף האופנה הישראלי והאם יש סיכוי לתקומה של כל הרשתות?

TNT | צילום: יח"צ

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה אתמול (ג) את בקשת הקפאת ההליכים שהגישה רשת האופנה TNT, זאת מכיוון שהבקשה בנושא הוגשה בעיתוי מאוחר, וכמו כן בגלל קביעת בית המשפט כי אין היתכנות כלכלית להבראת הרשת, גם הבראה קצרת טווח, זאת מחמת העדר מימון לרשת שנמצאת כרגע בחובות של חמשה מיליון שקלים.

ברשת ישנם 50 עובדים נכון לעכשיו, שצפויים להגיש באמצעות עורך דינם בקשה למינוי מפרק לחברה. בקשת הקפאת ההליכים הוגשה בשבוע שעבר, אולם כאמור היא הופכת ללא רלוונטית לאור פסיקת בית המשפט.

בימים האחרונים דיווחנו גם על קשיים כלכליים רבים של מותגי האופנה 'קסטרו' ו'פוקס', שלא מצליחים להתמודד עם ההרגל של הצרכן הישראלי לערוך יותר ויותר את קניותיו דרך הסמארטפון והמחשב ולא דרך החנויות הפיזיות, הן בגלל הפרשי מחיר, מגוון רחב יותר, משלוח מהיר ושיקולי נוחות.

אמנם רשת האופנה 'זארה' השיקה בשבוע האחרון את החנות המקוונת שלה בישראל, אך גם היא הייתה צריכה לצאת במהלך שיווקי חזק ביותר על מנת שהציבור הישראלי אכן יערוך את הקניות שלו דרך החנות המקוונת של זארה ולא דרך אתרים אחרים שמוכרים בגדים לא פחות איכותיים.

כך או כך, אין ספק שבאמצע שנת 2019 כמעט ואין היתכנות לקיים רשת חנויות שפרוסות בקניונים ברחבי הארץ ללא מערך רשתי מכובד. שכן ההוצאות על כל חנות וחנות הן רבות מאוד והצרכנים לא נוהרים באוטובוסים לחנויות הפיזיות. זאת בניגוד לחנויות האינטרנטיות, שם העלויות פחותות בהרבה מחנות פיזית, וגם הצרכנים נוהרים לשם בהמוניהם, לפעמים בעודם בדרכים (בתח"צ כמובן, לא בנהיגה!), בבית וכיוצ"ב.

כתיבת תגובה