משבר הדיור: "המדינה מסבסדת את בני המעמד הגבוה"

ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ: "לא ראיתי אף מדינה אחרת שמבססת מדיניות על הגרלות כפתרון לדיור. הגיע הזמן לנקוט בצעדים לא קונבנציונליים, זו מחלה ממארת" | ח"כ מיכאל ביטון, יו"ר ועדת הכלכלה: "המדינה מעניקה סבסוד על יחידות דיור, למה לסבסד משקיעים מהמעמד הבינוני-גבוה ומעלה במקום לתת למי שאין לו בית?" | הדברים הנוקבים נאמרו במהלך כנס הנדל"ן השנתי של ארגון הקבלנים בנגב שהתקיים בירושלים

אלי אביסרור - אלון רחמיאן - ראול סרוגו - וח"כ מיכאל ביטון | צילום: ישראל מזרחי - 'קים צילום'

כנס הנדל"ן השנתי של ארגון הקבלנים בנגב לשנת 2022 בשיתוף הקרן לעידוד ופיתוח הבניה בישראל נערך בסוף השבוע האחרון במלון "ענבל" בירושלים בהשתתפות: אלוף במיל' גיורא איילנד – ראש המועצה לביטחון לאומי, ח"כ מיכאל ביטון – יו"ר ועדת הכלכלה בכנסת, ראול סרוגו – נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, אלי אביסרור – יו"ר ארגון הקבלנים בנגב ומ"מ נשיא ההתאחדות, אלון רחמיאן – סגן נשיא ויו"ר ארגוני הקבלנים, ענבל משש – ראש מינהל עובדים זרים בראשות האוכלוסין וההגירה, ענת טויטו – מנהלת אגף לשירות המעסיק, סימה נעים – מנהלת לשכת קבלנים המעסיקים וצביקה ליבנה – מנכ"ל ארגון הקבלנים בנגב ובנוכחות בכירים נוספים ומנהלים רבים מעולם הנדל"ן, והתעשיות הנלוות.

בכנס דנו בנושאים מרכזיים וחשובים העומדים על סדר היום של קבלני הנגב ובענף הנדל"ן והבנייה כגון: פאנל סוער בנושא העסקת עובדים פלסטינאים בהשתתפות בכירי רשות האוכלוסין וההגירה. בפאנל הביעו קבלנים רבים את מורת רוחם על שיטת העסקת עובדים פלסטינאים, אופן הרישום, הוצאת רישיונות העסקה ושיוך עובדים לקבלנים. בפאנל הודיעה ענבל משש – ראש מינהל עובדים זרים בראשות האוכלוסין וההגירה כי: "בימים אלו אנו מקדמים הסכמים עם מדינות נוספות בהם טורקיה, מרוקו ועוד במטרה להרחיב את היצע המדינות ולהגדיל את מכסת העובדים הזרים במדינת ישראל".

בפאנל נוסף בנושא "עתיד הבניה והתשתיות בישראל" נאמרו דברים חריפים ונוקבים מטעמם של ארגון הקבלנים בנגב כשראול סרוגו אמר: "משבר הדיור הוא משבר כרוני. הוא לא מחלה שעוברת – זבנג וגמרנו. עד היום ממשלת ישראל וכל ממשלות ישראל ב-10 השנים האחרונות לא הצליחו לפתור את הבעיה כי הם לא התייחסו אל המשבר וחשבו שמחיר למשתכן או הגרלות על דיור יפתרו את העניין. לא ראיתי אף מדינה אחרת שמבססת מדיניות על הגרלות כפתרון לדיור. 120 אלף איש נרשמים להגרלות האלה וזה הולך לפי גיל ולא לפי מצב סוציואקונומי. יש פה מחלה ממארת! לא צריך אקמול ולא פלסטר. הגיע הזמן לנקוט בצעדים לא קונבנציונליים. אנו מציעים לממשלה חלופה בשיתוף עם הקבלנים. אנו נדע לטפל במשבר הרבה יותר טוב מאשר רשות מקרקעי ישראל. בנוסף, המדינה חייבת לתגמל את הרשויות בכסף".

אלי אביסרור הוסיף לדבריו של סרוגו ואמר: "מאסנו בממשלות ופוליטיקאים שמבטיחים ונעלמים אחרי קדנציה. אני מצפה שהממשלה הבאה תתייחס ברצינות לעתיד שוק הדיור. על הממשלה לפעול בהקדם לפיתוח תשתיות, קידום תעסוקה איכותית ומנועי צמיחה חדשים עבור הנגב והגליל בכדי ליצור הגירה חיובית ולטפל בבעיה הדמוגרפית של מדינת ישראל. אסור להמשיך ולהצטופף רק במרכז הארץ. על מנת למשוך את אותם תושבים לאזורים אלו, על משרד האוצר להכניס את היד לכיס ולספק תמריצים ותגמולים כדוגמת מענקי מקום".

ח"כ מיכאל ביטון – יו"ר ועדת הכלכלה בכנסת אמר: "המדינה לא משתמשת כראוי בנכסי הקרקע שלה. המדינה מעניקה סבסוד על יחידות דיור. מדובר בעיוות השיטה! למה לסבסד משקיעים מהמעמד בינוני-גבוה ומעלה במקום לתת למי שאין לו בית??

 

עוד השתתפו בכנס האלוף במיל' גיורא איילנד – ראש המועצה לביטחון לאומי שהשתתף בפאנל "מציאות ביטחונית מדינית בישראל ובמזרח התיכון", פאנל נוסף בנושא תביעות נגד קבלנים – פאנל אותו הוביל מר יצחק מויאל – יו"ר הסתדרות עובדי הבניין והתעשיות הנלוות, דרור פלדמן מנהל זרוע המשכנתאות בבנק מזרחי טפחות שהתייחס למגמות בשוק המשכנתאות ו מגוון הרצאות TED על חידושים בענפי הבניה.