נתב"ג: חלק מהטיסות חוזרות – אך חלק מהקווים יתבטלו

אחרי לופטהנזה, אייר פראנס, סוויס וחברות נוספות, בחודש הבא צפויה ענקית הלואו קוסט הפופולרית בקרב הישראלים, וויז אייר, לשוב לטיסות ישירות למספר יעדים | אחרי ביטול הקו ליוהנסבורג, אל על הודיעה כי לא תחדש את הקווים לאירלנד ולמרוקו בעונת הקיץ הקרובה

נתב"ג | צילום אילוסטרציה: פלאש 90

המכה הקשה שניחתה על נמל התעופה בן גוריון הולכת ומתרככת ככל שחולף הזמן. חברת התעופה הגרמנית לופטהנזה הודיעה על חזרתה למערך טיסות במתכונת חלקית, וכך גם חברות תעופה נוספות כמו וויז אייר, אייר פראנס, סוויס ועוד.

נציין כי חזרתה של ענקית הלואו קוסט וויז אייר תרחיב את פעילות נתב"ג באופן משמעותי, בשל הפופולריות שלה בקרב חובבי הטיסות המוזלות בישראל. לפי פרסומי החברה, זו תשוב לטיסות מישראל ואליה החל מראשית החודש הבא (מרץ), ליעדים כמו לונדון, רומא, בודפשט, בוקרשט, סופיה וקרקוב, כשבהמשך תשקול יעדים נוספים.

גם חברת התעופה אל על ממשיכה לבצע התאמות בלוח הטיסות שלה ובעקבות שינויים בביקושי הנוסעים החברה לא תחדש את פעילות הקווים לדבלין ולמרקש בעונת הקיץ הקרובה שתחל באפריל.

לפי הודעת החברה, בעקבות המצב הביטחוני המתמשך נרשמת ירידה משמעותית בביקושים בקרב הנוסעים הישראלים ליעדים שונים בעולם. וכך, לאחר שהחברה הודיעה על השהיית הקו ליוהנסבורג שבדרום אפריקה, הירידה בביקושים באה לידי ביטוי גם ביעדים נוספים בינהם דבלין שבאירלנד ומרקש שבמרוקו.

על כן, נמסר, החל מתחילת אפריל 2024 ולמשך כל עונת הקיץ הקרובה, חברת אל על לא תחדש את פעילותה בקווים המדוברים, וזאת על מנת להתאים את תמהיל היעדים לביקושים. כלל הנוסעים שטיסותיהם יבוטלו, יעודכנו על כך ויוצעו להם מספר חלופות. השהיית הקווים מאפשרת את הרחבת הפעילות והוספת מאות טיסות ליעדים הקיימים והמבוקשים, לצד בחינת אפשרויות ליעדים חדשים.

הקו לדבלין הושק במרץ האחרון כקו עונתי לתקופת הקיץ בלבד, וזכה לאהדה בקרב השוק העסקי ומשפחות. הקו שהיה מתוכנן לפעול עד סוף נובמבר 2023, הושהה בתחילת נובמבר לטובת תגבור יעדים מבוקשים במהלך המלחמה. כעת לאור ירידה משמעותית בביקושים ליעד מאז תחילת המלחמה, אל על כאמור לא תחדש את פעילות הקו ללו"ז הקיץ הקרוב, ותמשיך לעקוב אחר הביקושים לבחינת הפעלתו בהמשך. 

הטיסות למרקש שבמרוקו הופסקו בחודש אוקטובר ובמהלך התקופה הנוכחית עלתה אזהרת המסע עבור ישראלים ליעד הזה לרמה 3. העלאת רמת הסיכון הורידה משמעותית את תחושת הביטחון של הישראלים ביעד, ובהתאם גם את הביקוש לטוס אליו.

כתיבת תגובה