נת"צ? נר"ת? לא בטוח שהם מסייעים להפחתת העומס בכבישים

משרד התחבורה בוחן מחדש את אפקטיביות הנתצ"ים והנר"תים ברחבי הארץ | ראש אגף ניהול מידע חקר ואנליטיקה בנתיבי איילון: "לאור ההחלטה להוריד את מספר הנוסעים המינימלי הרשאי לנסוע בנתיב פלוס בכביש מס' 1, משלושה נוסעים לשניים, נשמרת מהירות הנסיעה בנתיבים הפרטיים ובנר"ת לאורך כל שעות היממה"

פקקים ב'נתיב פלוס' באזור נתניה | צילום: פלאש 90

במסגרת המאבק בעומסי התנועה והפחתת הגודש בדרכים, הנחתה שרת התחבורה מירי רגב את אנשי המקצוע במשרדה, לערוך מיפוי של כל נתיבי התחבורה הציבורית (נתצי"ם) ונתיב רב תפוסה (נתיב פלוס), הקיימים בארץ, במטרה לבחון את מידת יעילותם בשיפור התחבורה הציבורית ובהפחתת הגודש בדרכים.

במסגרת זאת, יבחנו כל הנתצי"ם והנרתי"ם העירוניים והבינעירוניים בישראל וכן אלה הנמצאים בהליך תכנון וביצוע, במטרה לאתר נתצי"ם ונרתי"ם שאינם מממשים את ייעודם, ולהפכם לאפקטיביים יותר.

כביש מספר 1 – נתיב פלוס (מימין) | צילום רחפן: טרגט מרקט, משרד התחבורה

בדיקת האפקטיביות של הנרתי"ם והנתצי"ם מבוצעת בעקבות תלונות רבות שהתקבלו במשרד התחבורה מאזרחים וראשי רשויות, אודות נתצי"ם בהם ישנה תפוסה נמוכה של תחבורה ציבורית, דבר המוביל לעומסי תנועה אדירים בנתיבים המקבילים.

במהלך הדיון ציין פליקס שכמן, ראש אגף ניהול מידע חקר ואנליטיקה בנתיבי איילון את נחיצות הבחינה בייעול אפקטיביות הנתצי"ם וציין את ההחלטה להוריד את מספר הנוסעים המינימלי הרשאי לנסוע בנתיב פלוס בכביש מס' 1, משלושה נוסעים לשניים, שמר על מהירות הנסיעה בנתיבים הפרטיים ובנר"ת בכל שעות היממה, כולל בשעות השיא. מה שהוביל לתכנון מדויק של זמני הנסיעה בתחבורה הציבורית.

נתיב לתחבורה ציבורית. צילום: אביר סולטן | פלאש 90

השרה רגב, ביקשה ממנכ"לי חברות התשתית שנטלו חלק בדיון, להגיש לה את תוצאות המיפוי בתוך חודש ימים. בדיון שהתקיים היום בלשכתה של שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, נטלו חלק מנכ"ל המשרד, משה בן זקן, סמנכ"ל תשתיות במשרד, אבנר פלור מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, מנכ"לית נתיבי איילון, אורלי שטרן, מנהל הרשות הארצית לתחבורה ציבורית, עידן מועלם וגורמי מקצוע ממשרד התחבורה.

שרת התחבורה מירי רגב: "אני מברכת את חברות התשתית על העבודה החשובה שלהן בנושא. מטרתנו היא לגרום לכך שכמה שיותר נהגים יותרו על הרכב הפרטי, באמצעות ייעול ושיפור התחבורה הציבורית שאפשר לאנשים להגיע בזמן, במהירות וביעילות ובמחיר סביר לאור רפורמת התעריפים 'צדק תחבורתי'. במדינת ישראל קיים מחסור במשאבי הקרקע מה שמחייב אותנו לערוך בחינה מחדש של הקצאת הנתיבים במטרה להגביר את החיבוריות והקישוריות במדינת ישראל לטובת כלל משתמשי הדרך".

נתיב תחבורה ציבורית בירושלים | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

כתיבת תגובה