רעידות אדמה וגשמים: שילוב מערער

שינויי האקלים, ורעידות האדמה, קטליזטור לערעור יציבות מבנים ישנים ולא רק

מה יקרה ברעידת אדמה? | צילום: דוד כהן, פלאש 90

הגשמים העזים הפוקדים אותנו בשבועות האחרונים בזמנים קצרים אך רבים, משפיעים ישירות על מצב מבני המגורים שלנו וגם על מבני הציבור והתעשייה.

בגלל חוסר יכולת מערכות הביוב לנקז כמות עצומה של מים, מי הגשמים מחלחלים לתוך כיסי אוויר או בורות שנוצרו עם הזמן וכלואים בתוכם, המים הללו משפיעים באופן ישיר על החומר והיסודות בו הם נמצאים, ובעיקר כאשר כבר קיימת עייפות חומר מפאת הזמן, דוגמא מצויינת לכך היא קריסת רצפת גן ילדים לפני שבועות מספר בגלל מיים כלואים.

 לרשויות אין יכולת טכנולוגית לבדוק את המבנים הללו, ובדיקה ויזואלית כפי שנעשתה בגן ילדים לא התריאה על הבעיה והמהנדס אישר את המבנה כראוי לשימוש.

 פרט לימי הגשמים הברוכים, נוסיף על כך את רעידות האדמה הפוקדות את אזורנו לאחרונה ומשבשות את יסודות המבנים הרעועים גם כך.

רק הבוקר פקדה את מדינת ישראל רעידת אדמה 16 ק"מ מישראל בעוצמה של 3.7 בסולם ריכטר וגרמה לפיקוד העורף לראשונה מזה שנים להוציא התראה כיצד יש לנהוג במקרה של רעידת אדמה.

כל מבני המגורים עד תחילת שנות האלפיים אינם מוגנים מפני רעידות אדמה וזוהי קריאת השכמה לכל הנוגעים בדבר, החל ממקבלי ההחלטות ועד לנו הדיירים שמבני המגורים הם באחריותנו.

אינני רוצה להיות נביא זעם, אך כל המומחים סוברים כי מדינת ישראל אינה ערוכה לתרחיש של רעידת אדמה, אולם, בדיקה הנדסית ליציבות המבנה תוכל לנבא את כושר הספיגה אם בכלל של המבנה, וכיצד ניתן להיערך למקרה כזה.

 

היערכות מוקדמת תימנע אסון בנפש, ואסון כלכלי, שכן, המדינה והרשויות אינן אחראיות למצב מבני המגורים.

זו אינה גזירת גורל ועלינו להירתם למשימה ולהיערך לכך, זה בנפשנו.

 

 

הכותב הוא מנכ”ל גיאוסיסטם הנדסה בע”מ, איש הנדסת או”ש וייעוץ אסטרטגי

תגובה אחת ל: "רעידות אדמה וגשמים: שילוב מערער"

  1. רבונו של עולם זועק אלינו
    הוא מנסה לנער אותנו…

כתיבת תגובה