עם השקת שירותי ה'אפל פיי' בישראל נרשם זינוק של 725% בשימוש בארנקים הדיגיטליים | עד לחודש יוני העלייה הייתה מתונה יותר ועמדה על 50%, עד לחודש יולי הייתה עוד עלייה של 23% | בסך הכל מאז כניסת השירות השימוש בארנקים הדיגיטליים הוכפל פי 13.5 | 69% מהמסופים הפעילים במשק בישראל מותאמים לטכנולוגיית ה-EMV, ובחודש האחרון נרשמה עלייה של 4.5% בשימוש בהם, לצד פריסה של 54% בחודש יוני שלפניו, אז נרשמה עלייה של 5.9%
אהרן פיין 22.08.2021
לאחר מספר חודשים בהם נכנסו שירותי 'אפל פיי' לשימוש בישראל, וזינוק במספר המשתמשים בארנקים הדיגיטליים בעלי תקן האבטחה EMV וקישוריות הרדיו – NFC המאפשרת העברת נתונים בין שני מכשירים קרובים. מעדכנת שב"א – שירותי בנק אוטומטיים על צניחה מתמשכת במספר המשתמשים בהתקדמות טכנולוגית זו, כך על פי הפרסום ב-ynet.
על פי הנתונים, בעוד שעם השקת שירותי ה'אפל פיי' בישראל נרשם זינוק של 725% בשימוש בארנקים הדיגיטליים, עד לחודש יוני העלייה הייתה מתונה יותר ונקבעה ב-50%, עד לחודש יולי הייתה עוד עלייה של 23%. בסך הכל מאז כניסת השירות השימוש בארנקים הדיגיטליים הוכפל פי 13.5.
'אפל פיי' היא לא היחידה, חברות האשראי השונות, וכך גם כמה בנקים מציעים ללקוחות ארנק דיגיטלי, אחרי 'אפל פיי' הפופולארית, ניצבת אפליקציית 'ביט' ועל פי ההערכות שצוטטו בכתבה למרות השימוש ההולך ומתרחב בארנקים הדיגיטליים הם מהווים פחות מ-3% מסך הרכישות.
עוד צוטטו נתוני שב"א מהם עולה כי בצל הדחייה של בנק ישראל להשלמת המהלך עד לסוף שנת 2021, לא כל המשק בישראל עבר לשימוש במערכת ה-EMV, ורק 56% מכלל העסקאות בכרטיסי אשראי בחודש יולי נעשו דרך מערכת זו, עדיין מדובר בעלייה של 7.7% לעומת חודש יוני.
בנוסף סיכמו בשב"א את עסקאות האשראי, מהם עולה כי 40% מכלל העסקאות בכרטיסי אשראי ביולי 2021 היו עסקאות חכמות. כלומר, עסקאות המתבצעות בהצמדת כרטיס האשראי למסופון, או באמצעות ארנקים דיגיטליים. מדובר בעלייה של 8.1% במספר העסקאות החכמות לעומת יוני.
עוד עלה כי סך עסקאות ה-EMV, כולל עסקאות בכרטיס אשראי שהצריכו הקלדת קוד סודי, ולא היו רק הצמדה של הארנק הדיגיטלי (מצב המתרחש בסכומים הגבוהים מ-300 שקל), עלו בחודש יולי בכ-11% לעומת חודש יוני שלפניו. בעסקאות שלא מצריכים כלל מגע נרשמה עלייה של 13% בחודש יולי.
לסיכום נאמר כי 69% מהמסופים הפעילים במשק בישראל מותאמים לטכנולוגיית ה-EMV, ובחודש האחרון נרשמה עלייה של 4.5% בשימוש בהם. לצד פריסה של 54% בחודש יוני שלפניו, אז נרשמה עלייה של 5.9%.