שדה דב: הושלם שיווק 1,700 יחידות דיור להשכרה ארוכת טווח

החברה הממשלתית לדיור ולהשכרה ורמ"י, מדווחות על הצלחת שני מכרזים נוספים להשכרה ארוכת טווח בשדה דב | במסגרת שני המכרזים שווקו מגרשים ל-713 יחידות דיור להשכרה ארוכת טווח למשך 20 שנים. מתוכן, 50% מיועדות להשכרה במחיר מופחת לזכאים

הדמיה של מתחם הדיור להשכרה ארוכת טווח בשדה דב | הדמיה: טוטם

"דירה להשכיר" – החברה הממשלתית לדיור ולהשכרה ורשות מקרקעי ישראל, מדווחות היום (רביעי) על הצלחת שני מכרזים נוספים להשכרה ארוכת טווח בשדה דב.

במסגרת שני המכרזים שווקו מגרשים ל-713 יחידות דיור להשכרה ארוכת טווח למשך 20 שנים. מתוכן, 50% מיועדות להשכרה במחיר מופחת לזכאים. המכרזים כוללים גם שטחי תעסוקה בהיקף של 6,797 מ"ר, 3,700 מ"ר שטחי מסחר ו-750 מ"ר מבני ציבור. הצלחת שני המכרזים מביאה לסה"כ 2,514 יחידות דיור להשכרה ארוכת טווח ששווקו ע״י דירה להשכיר בשכונה.

למכרז שדה דב צפון הרובע א' (273/2024), במסגרתו שווקו 390 יח"ד –: הוגשו 4 הצעות אשר מתוכן זכתה אפריקה ישראל בסכום של 280 מיליון ש״ח כולל מע"מ ופיתוח, המהווים כ-720 אלף ש"ח ליח״ד. עבור אפריקה ישראל זהו הפרויקט הרביעי בדירה להשכיר – פרויקטים מאוכלסים בגליל ים הרצליה (273 יח"ד) ובשוהם (271 יח"ד) ופרויקט בהקמה במורדות ארנונה בירושלים (204 יח"ד).*

למכרז שדה דב צפון הרובע ב' (282/2024)במסגרתו שווקו 323 יח"ד הוגשו 5 הצעות אשר מתוכן זכתה יוניון ליב בסכום של 274 מיליון ש״ח כולל מע"מ ופיתוח, המהווים כ- 849 אלף ש״ח ליח״ד. עבור יוניון ליב זהו הפרויקט השני בדירה להשכיר לאחר שזכתה בפרויקט בגבעת רם בירושלים (234 יח"ד) לפני חודשים ספורים.

שני הפרויקטים ממוקמים באזור המתפתח של רובע שדה דב בתל אביב, אזור אסטרטגי הצפוי להפוך לאחת השכונות המבוקשות בעיר. הרובע נהנה מנגישות מצוינת לתחבורה ציבורית, קרבה לים, ותכנון עירוני מתקדם הכולל שטחי מסחר, פארקים ומוסדות ציבור.

המכרזים הנוכחיים ברובע שדה דב מצטרפים לשורה מרשימה של מכרזים מוצלחים שקידמה חברת "דירה להשכיר" ברחבי תל אביב. רק בחודש שעבר שווקו 966 יחידות דיור בשני מכרזים נפרדים במרכז רובע שדה דב, בהם זכתה חברת פרשקובסקי. בסך הכל, מובילה החברה פרויקטים בהיקף כולל של 3,613 יחידות דיור בתל אביב, הכוללים: שני פרויקטים מאוכלסים של קבוצת אשטרום(370 יח"ד במתחם הגדנ"ע בנווה עופר ו-176 יח"ד בשכונת המשתלה), שני פרויקטים בהקמה של שיכון ובינוי (835 יח"ד בשדה דב ו-180 יח"ד בדרך השלום) וכן פרויקט בהקמה של חברת נתנאל מניבים (36 יח"ד בשכונת המשתלה). בנוסף, צפויים להיסגר בחודשים הקרובים מכרזים במתחם "מכבי יפו" וב"בית הירוק" ביפו.

בארבע השנים האחרונות, דירה להשכיר הובילה רצף שיווקים בהיקפים הולכים וגדלים ברחבי הארץ, כאשר ב-2024 נרשם שיא של למעלה מ-7,300 יחידות דיור ששווקו להשכרה ארוכת טווח.

שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף: "ההצלחה בשיווק 1,700 יחידות דיור להשכרה ארוכת טווח בשדה דב היא חלק מהמאמצים המתמשכים שלנו להגדיל את היצע הדיור בישראל. בנוסף למהלך הזה, אנו פועלים להרחיב את תוכנית 'דירה בהנחה', שנועדה להנגיש דיור בר השגה לציבור הרחב, תוך פיתוח פתרונות מגוונים ואיכותיים במגוון אזורים. תכניות אלו, לצד פרויקטים נוספים, מהוות חלק מהמדיניות שלנו להבטיח פתרונות דיור לכלל האוכלוסייה."

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן: "הצלחת מכרזי שדה דב להרחבת דיור להשכרה ארוכת טווח היא צעד חשוב בהגברת היצע הדיור בישראל, ומענה לצורכי האוכלוסייה. כ-1,700 יחידות דיור בשדה דב, מדובר בהצלחה שמסייעת בהנגשת פתרונות דיור זמינים ונגישים. אני בטוח שההמשכיות של תוכניות אלו תורמת משמעותית למציאות הדיור בישראל, נמשיך היצע מגוון של פתרונות דיור במטרה לקדם את היציבות בשוק הדיור".

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל: "לאורך כל הדרך עמדנו על כך שגם בקרקע המבוקשת ביותר באזור המרכז ייבנו יחידות דיור להשכרה לטווח ארוך. אני מברך על הצלחת המכרז, המבטאת את מחויבת הרשות לנושא ומשקפת את העיקרון ששימוש בקרקעות מדינה יעשה בצורה שתשרת את כלל החלקים באוכלוסייה. רשות מקרקעי ישראל תמשיך לשווק קרקעות נוספות להשכרה ארוכת טווח, מתוך אמונה שזהו מוצר חיוני שעליו להמשיך להיות זמין בשוק הדיור של ישראל, לצד מכרזי 'מחיר מטרה'"

חיים פרוימוביץ' יו"ר דירה להשכיר: "הצלחת מכרזי הדיור להשכרה ארוכת טווח בצפון רובע שדה דב מסמנים נקודת מפנה בתפיסת השכירות במרחב העירוני הישראלי. מעבר למספרים, מדובר בהתבססות של מודל שכירות מוסדית-ממשלתית כפתרון דיור מרכזי שמשנה את כללי המשחק בשוק. הדינמיקה החיובית שאנו רואים במכרזים אלה, עם הגשת מספר משמעותי של הצעות, מבטאת את ההכרה הגוברת בערך הכלכלי והחברתי של פרויקטים אלו. אני רואה הוכחה מוחשית לכך שמדיניות ממשלתית נחושה, בשיתוף המגזר הפרטי, יכולה לחולל שינוי אמיתי בשוק הדיור".

ענבל דוד, מנכ"לית דירה להשכיר: "אני מברכת על הצלחת המכרזים בשדה דב, אותם יקימו מיטב היזמים, וזאת בהמשך ישיר של שורה ארוכה ומתארכת של מתחמים ששווקו בהצלחה במודל ״דירה להשכיר״. בארבע השנים האחרונות שיווקנו, ביחד עם רמ״י ומשרד הבינוי והשיכון, היקפים חסרי תקדים של מתחמים להשכרה ארוכת טווח, על מנת להביא לציבור הישראלי את בשורת השכירות ארוכת הטווח. נמשיך ונפעל להגדלת היצע פתרון דיור הכרחי והוגן זה, לא רק בתל אביב, אלא לאורכה ולרוחבה של מדינת ישראל".

כתיבת תגובה