שורת התנגדויות לותמ"ל על ביטול ייעוד ק. גת מערב לחרדים

שלשת ח"כי דגל התורה צירפו את התנגדותם למאות התנגדויות שהוגשו בימים האחרונים לותמ"ל אודות תכנית (תמ"ל 1011/א) הבינוי בקרית גת מערב שהדירה את הציבור החרדי ממנה – למרות שמלכתחילה זו יועדה לקהל החרדי | מדובר בכ-13,500 יח"ד לפחות שבהחלטה שרירותית של אלקין ושקד נלקחו מהציבור הסובל ביותר ממצוקת דיור

ח"כי דגל התורה, גפני, מקלב ואשר בוועידת המפלגה | צילום ארכיון: שוקי לרר

הועדה הארצית למתחמים מועדפים לדיור הוצפה בימים האחרונים במאות התנגדויות נגד ביטול הייעוד של תכנית (תמ"ל 1011/א) שייעדה לציבור החרדי 13,500 יח"ד בקירוב.

כזכור, לא מכבר בהחלטה שרירותית עם תחילת הקדנציה הנוכחית, נטלו השרים אלקין ושקד את התכניות והפכו אותן על פיהן כדי שלא לאפשר לציבור החרדי – המגזר הסובל ביותר ממצוקת הדיור בשל סירובם של ראשי ערים מעורבות להקים שכונות חרדיות בתחומם – פתרון מגורים ראוי.

תחת זאת קידם משרד השיכון את הבניה בכסיף, ובהמשך הצטרפו תכניות לעכו, הר יונה ועוד – אך את הפתרון המהיר ביותר בקרית גת – נטלו מהמגזר החרדי ללא הינד עפעף או הצטדקות.

מלכתחילה הייתה התכנית מיועדת כאמור להקמת מתחם מגורים בן כ-13,500 יח"ד ( שאליו אמורות להצטרף עוד כ-20 אלף יח"ד ויותר, בשטחי שפיר) בבניינים בני 6-8 קומות בלבד.

בשעתו, מינהל התכנון עמל והשקיע כספי ציבור רבים בהכנת התכנית להתאמת התכנון עבור המגזר החרדי, אך ביום בהיר הוטה הייעוד באופן שרירותי ודרקוני לציבור הכללי בעוד מיועדות לו עשרות אלפי יח"ד בצפון קרית גת (כרמי גת ועוד).

"למיטב ידיעתי לא התקיים דיון מקצועי וממצה על תכנית זו נשוא ההתנגדות זו וכך בהינף כלי שרטוט אתם עלולים להציב תמרור אין כניסה תכנוני לציבור המונה לפחות 15% מאזרחי ישראל, מבלי שהוצג שום טיעון מקצועי מדוע לא לשלב ב ה פתרונות דיור לאוכלוסייה זו ולמה לא לקדם את התכנית שהוכנה ע"י מינהל התכנון בהנחיית המועצה הארצית", כותב ח"כ יעקב אשר שהגיש אף הוא התנגדות לתכנית.

"לא יתכן כי למרות הצורך הגדול בפתרונות דיור עבור הציבור החרדי ולאחר שהושקעו משאבים ממשלתיים בהתאמת התכנית ייעשה פתאום שינ וי תכנוני שיקבור את המשאבים שהושקעו ואת התקווה של מחוסרי הדיור בציבור החרדי הסובלים ממצוקת דיור חריפה". ח"כ אשר אף ביקש להופיע בפני הוועדה, בליווי ייעוץ משפטי כדי להציג את הטענות באופן הולם.

 

גם הח"כים משה גפני ואורי מקלב הגישו התנגדות קצרצרה (אך מלאת טעויות דקדוקיות) אך צירפו אליה חוות דעת בת 186 עמודים פרי המכון החרדי למחקרי מדיניות שבעבר הכין עבור משרד השיכון תכנית על צרכי הדיור החרדי.

כתיבת תגובה