ועדת הכספים קיימה דיון בנושא תקצוב מוסדות החינוך – מכתבם של ראשי הרשויות שלא יתמכו בחוק נהרי המורחב | יואב קיש שר החינוך: "האתגר הגדול יהיה במשרד החינוך, מדובר בתוספת תקציבית, אנחנו דואגים שהמספרים יהיו כפי שנקבע, 75 ו-55 אחוז מתוך ה-100" | במסגרת ההסכמות בין השלטון המקומי לגפני: נושא בינוי כיתות יידון מחדש מול משרד האוצר
שי קליין 17.01.2023"אני רואה אתגר גדול בדאגה לשוויון בחינוך לכל ילדי ישראל, לכל ילד מגיעה הזדמנות שווה, וזה מתכנס גם לנושא של תקציבים", כך אמר היום יואב קיש, שר החינוך, בדיון ועדת הכספים לעניין מכתב ראשי הערים שנשלח בשבוע שעבר שנשלח בשבוע שעבר לראש הממשלה ולמספר שרים, לעניין תקצוב מוסדות בשטחן ועליו חתמו 170 ראשי ערים בטענה כי לא יקבלו את ההסכמים הקואליציוניים המאפשרים הרחבת חוק נהרי לתקצוב ילדי החינוך החרדי והפיכת רשתות החינוך לרשות בפני עצמה לגבי בינוי מוסדות.
"האתגר הגדול", אמר שר החינוך, "יהיה במשרד החינוך, מדובר בתוספת תקציבית, אנחנו דואגים שהמספרים יהיו כפי שנקבע, 75 ו-55 אחוז מתוך ה-100, זו משימה לתקציב של משרד החינוך בתקציב הנוכחי. אנחנו עובדים על זה ומתקצבים את זה, יש לזה תג מחיר. זה יבוא תוספתי על התקציב כפי שאתם מכירים אותו. בנושא השני זה איפה זה פוגש את ראשי הערים, זה יבוא לוועדה הזו, נצטרך למצוא לזה פתרון. את האירוע הזה צריך לפתור והבעיה שלכם מובנת, אנחנו בהליך של מציאת פתרונות לנושא הזה. ראשי הערים על מלא שם בהסכמה שלכל ילד מגיע, השאלה מהיכן מייצרים את זה, גם לראשי ערים צריך למצוא את הפתרון".
יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני ציין בפתח הדיון בנושא מכתב ראשי הרשויות: "הייתי שותף להסכם הקואליציוני, יש פה את מרכז המחקר והמידע של הכנסת שביקשתי מהם להכין מסמך, המציאות של מה שהיה במשך כל השנים שהלך ונשחק זה שתקציב הרשתות צריך להיות 100 אחוז, ככלל ילדי ישראל, המוכש"ר אמור לקבל 75 אחוז, ומוסדות הפטור 55 אחוז מילד בחינוך הרשמי. בפועל הרשתות מקבלות 81 אחוז במקום 100, המוכר שאינו רשמי מקבל 42.2 במקום 75 אחוז, ומוסדות הפטור מקבלים 23.7 אחוזים על פי המסמך.
"יש סעיף שמדבר על השלטון המקומי, זה לא מרכז ההסכם, אנחנו לא עוסקים בזה עכשיו, שנגיע לזה נשב עם השלטון המקומי. אנחנו מרגישים עצמנו ידידים של השלטון המקומי, לא נרצה להטיל עליו משהו שהוא לא מתוקצב תמורתו. הדיון האמיתי הוא הכסף הגדול שמדובר על מורה או מורה, גננת או בכל מקום אחר, למעט התיכונים. הפיקוח בעיקר בבתי הספר החרדים וגני הילדים. אני מודה לשר החינוך שמפנה את זמנו להגיע לדיון הזה, וגם לשר במשרד החינוך חיים ביטון. רק לאחרונה חתמו על הסכם עם המורים, המורים החרדים מחוץ לעניין, מול 9,000 ₪ למורה מתחיל, מורה בחינוך החרדי מקבל 4000-5000 ₪. התוצאה היא בלתי נסבלת, אנשים חוזרים עם משכורת שהיא חרפת רעב".
חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין ויו"ר השלטון המקומי: "הוצאנו מכתב ביום ראשון לפני שבוע, המכתב דיבר על שני דברים ברורים, הרחבת חוק נהרי והמשמעות על הרשויות המקומיות. בחלק של משרד החינוך, לחלוטין, ואמרתי את זה גם לאוצר, מי שיושב שם ידע להביא את החלק הזה. הדבר השני עליו הזדעקנו זה החלק של הרשויות המקומיות, 1.18 מיליארד ₪ בחלק של השלטון המקומי, תסתכלו על מי שלא חתם, הם הראשונים לפנות עלי, כי הם מבינים את המשמעות. יש פה רשויות שבלאו הכי מקבלות מענק איזון, אין להן אפשרות להחזיק את עצמן, והחלק הזה גורע אותן לגמרי, בטח בצורה שרוצים להכניס. יש 3 מסלולים במדינת ישראל, מטילים עלינו פיקוח מלא, על כל שקל שאנחנו מוציאים, מוכשר ופטור אין לנו שליטה וזה בסדר. האוצר ומשרד החינוך היה צריך למצוא את הדרך הישירה, ואז היה פוטר את כל הבעיה. אם אנחנו חלק מהעניין אז החובות והזכויות גם חלות עלינו, היום אין בקרה על שום שקל שיוצא".
עוד הוסיף ביבס כי "עניין נוסף שבמכתב, שרשת חינוך עצמאית היא סוג של רשות נדל"נית, היא יכולה להחליט (על בינוי כיתות ומוסד ללא צורך בהיתרים מהרשות המקומית. ש.ק.), זה לא יקרה, אף אחד לא יוציא ברשות מקומית אישור בנייה בלי המסלול הקבוע. לצד זה, אין לנו התנגדות לשום תוספת תקציבית. בסוף החלק המשמעותי יותר זה המוכש"ר בראשי הרשויות, עשרות אחוזים ברשויות זה מוסדות של התנועה האסלמית, ראשי הרשויות האלה הם שאומרים שאנחנו לא מבינים את הנזק שאנחנו עושים להם, ככל שלא נעשה את זה בשום שכל, אנחנו נגרום נזק אדיר".
השר במשרד האוצר, חיים ביטון: "אין בהסכם הקואליציוני היתר בנייה למישהו. אני מברך את השר קיש שדופק על השולחן ואומר שיהיה פה שוויון. בנושא של ראשי הרשויות, יש את חוק נהרי שמיושם חלקית, זה חוק שעדיין יש בו אפליה מסויימת. בעיריות אתה עדיין מתוקצב חלקית. זה לא מיושם ויש אפליה מובנית הרבה מאוד שנים בנושא הזה, בנינו לעצמנו כלים מסוימים, ויש ליישם אותם".
יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני סיכם את הדיון בסיכום עם השלטון המקומי על הקמת צוות משותף לחברי הכנסת וראשי הרשויות לעניין תקצוב זרמי החינוך השונים: "החינוך החרדי אינו חינוך פרטי, יש את הציבור החרדי במדינת ישראל אפשר לא לתת לו חינוך ואז להתווכח אם מגיע לו או לא מגיע לו. אני מדבר על הרשתות, הן תחת פיקוח משרד החינוך, אין דבר כזה לפתוח בי"ס בלי אישור הרשות המקומית או משרד החינוך. חיים ביבס, אני מבקש להקים צוות שישב עם השלטון המקומי, נשב על העניין הזה, אני לא מסכים בשום פנים ואופן שגננת חרדית חוזרת עם משכורת של חרפת רעב, למדתי בחינוך העצמאי ולמדתי את כל המקצועות, אני רוצה שהכול יהיה תחת פיקוח, וזה קיים, ושלא נגיע לעימות בין השלטון המקומי לחברי הכנסת החרדים.
"בכל השנים שאני כאן, עבדתי בשביל השלטון המקומי, ראיתי בזה חלק מתוך המערכת שאני צריך לפעול בה, הציבור שלנו נמצא בכל מקום. אנחנו הולכים לתקציב מדינה, לא אתן שהשלטון המקומי יפגע כתוצאה מהסכם קואליציוני. אני הולך נגד שר האוצר כשצריך, אני מייצג את הציבור, ולא שום מפלגה כזו או אחרת. אם נגיע בסוף הדיון למצב שאי אפשר לגשר את הפערים נחזור לכאן ונאמר מה הוויכוח. אני רוצה שנגיע להסכמה, על כל הנושאים, אני לא רוצה שאהיה בצד אחד ואתם בצד אחר".
לדברי יו"ר הוועדה ביקש ביבס לכלול גם את נושא הבינוי במסגרת השיח בין הצדדים, ויו"ר הוועדה הסכים לכך: "זה חלק מהעניין. האוצר הוא בעיית הבעיות כאן, כמה נתנו לבינוי כיתות במהלך השנים? אני לא מתכוון לוותר, כל עוד אני כאן, יהיה מאבק על בינוי כיתות במדינת ישראל, ילד לא משנה מה הוא, ערבי, חרדי, יהודי, אל תתנו לנו עצות איך לחנך".