תודעה היסטורית ומאפיית אנג'ל

רכב גרמני, ויסקי מסקוטלנד, יין מצרפת, חליפה מאיטליה ושעון משוויצריה – אנו שבויים ב'עובדות' שהתקבעו, בזכות מי שדאגו שהתודעה תתקבע בנו | ומה עושה מאפיית אנג'ל בימים אלה?

קריאה בחנויות שלא לקנות מוצרי אנג'ל. שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

בכל תשעה במאי, מזה 78 שנים, הרוסים חוגגים את יום הניצחון על גרמניה הנאצית. נערך מצעד של הצבא האדום, מחולקים אותות, וכל צמרת השלטון והצבא נוטלים בו חלק. מצעד זה הוא מרכיב אחד משלל המאמצים שעושה רוסיה במגמה לקבע את הנרטיב שהיא זו אשר, בסופו של דבר, ניצחה את גרמניה. בפועל, אין ספק שללא הצטרפות ארה"ב למערכה, גרמניה לא הייתה מובסת. זאת ועוד, אנתוני ביוור, ההיסטוריון הבריטי הנודע (שהיה לוחם בצבא הבריטי בזמן מלחמת העולם השנייה), טוען בספרו על כיבוש ברלין, שלמעשה ארצות הברית ואנגליה הגיעו להסכמה עם הרוסים, שהם, הרוסים ייכנסו לברלין תחילה. בפועל, חיילי צבא הברית חיכו בפאתי ברלין עד שהצבא האדום נכנס לעיר וכבש אותה. השלטון הסובייטי היה אשף בתעמולה, והבין היטב את הערך האדיר שיש לקביעת התודעה ההיסטורית המתבקשת.

גם שארל דה גול, ראש כוח ההתנגדות הצרפתית (ולימים נשיא צרפת) התעקש להיכנס בראש הכוחות המשחררים את פריז, כדי לקבע את התודעה שהצרפתים הם אלה ששחררו את צרפת, למרות שבפועל חלקם בשחרור היה זניח.

לקביעת התודעה יש כוח עצום לא רק בגאווה הלאומית, אלא גם בתועלות שצומחות ממנה. למשל, פוטין מרבה לציין את העובדה שרוסיה ניצחה את גרמניה כדי להצדיק את פלישתו לאוקרינה. לדבריו, רוסיה, שחוותה את ייסורי מלחמת העולם, והקריבה כה רבות לניצחון, איננה יכולה להרשות לעצמה אובדן עומקים אסטרטגים וקרבה כה גדולה של אויב (נאט"ו) לגבולה. צרפת מינפה היטב את הנרטיב שקבע שהיה לה חלק מרכזי בניצחון על גרמניה, בשימור כוחה כמעצמה וכחברת קבע במועצת הביטחון של האו"ם (יחד עם רוסיה, ארה"ב, בריטניה וסין).

גם בעסקים נודעת חשיבות גדולה לקביעת תודעה היסטורית ולעיצוב מותג למשך שנים. להלן כמה דוגמאות:

רכבים גרמנים ידועים באמינותם המופלגת. זאת חרף העובדה שבמבדקי אמינות שנעשו בשנים האחרונות דגמים רבים מתוצרת גרמנית זכו לציונים נמוכים במיוחד.

יש מפלגות החורטות על דגלן מעת הקמתן מאבק לטובת החלשים, חרף העובדה שהן היו חברות בקואליציה בעשרות השנים האחרונות, והיו ברשותם כל הכלים האופרטיביים הנדרשים כדי לחולל את השינויים הנדרשים, אך בפועל המצב נשאר כמעט כקדמותו. כך, משנקבע הנרטיב שהן מפלגות "חברתיות", הן עדיין נתפשות ככאלו.

ויסקי מסקוטלנד, יין מצרפת, חליפה מאיטליה ושעון משוויצריה. כל אלה הן דוגמאות לתודעה שנתקבעה בדבר איכות, למרות שאין הדבר כך בהכרח במציאות. השנה הוכתר וויסקי ישראלי כטוב בעולם.

מאמצים אדירים מושקעים לשם קביעת תודעה היסטורית בגיאופוליטיקה, בפוליטיקה, בעסקים, באקדמיה, ועוד. כך שמפתיעה מאוד התערבותם מעצבת התודעה ההיסטורית של עסקים בפוליטיקה או בנושאים חברתיים השנויים במחלוקת. רק לאחרונה נחשפנו לתגובתה של מאפיית אנג'ל לחרם שהושת עליה על ידי הציבור החרדי. תוצאות החרם החמורות באמת אינן מיידיות, אלא השפעתו תימשך למשך שנים קדימה, שכן המאפייה לא עשתה דבר כדי להילחם בתודעה שקובעת שהיא מתנגדת לציבור החרדי.

"ההיסטוריה תהיה טובה אליי, מאחר שאני הוא זה שכותב אותה" (וינסטון צ'רצ'יל, ראש ממשלת בריטניה וזוכה פרס נובל לספרות).

הכותב הוא מנכ"ל "מלאכת מחשבת" יזמות ואסטרטגיה", מחבר הספר "להבקיע מאה שערים", ומחבר שותף של הספר “Striking Kosher Gold”

5 תגובות ל: "תודעה היסטורית ומאפיית אנג'ל"

  1. נכון מאוד כתבה מעולה. פרסום ומיתוג טוב יכול לרוץ שנים רבות קדימה אפילו שבפועל זה כבר לא אותה איכות כבעבר.

  2. אנג'ל עושה טעות חמורה.
    בעקשנות שלהם להגן על הדירקטוריון שהפגין נגד חרדים. מול ביתו של גדול הדור, זה לא משהו שיסלח בציבור החרדי.
    כל עוד אנג'ל לא תתנצל,הם יספגו עוד ועוד הפסדים
    . גאוה בגרוש
    חבל!!!

  3. זהו אנג'ל … הסוף לשלטון האנרכיסטים עכשיו צריך להמשיך את החרם לקוקה קולה . ולטרה. שהם באותה דעה והבעלים שותפים לתקשורת עויינת חרדים יש להלחם במיתוסים ובפרות קדושות שקבע השמאל העלוב .

  4. הרוסים הבעסו אכן את גרמניה הנאצית. לאחר קרב קורסק למעשה לצבא הגרמני כבר לא היה סיכוי. בפלישה לאיטלינ ולאחר מכן לנורמנדיה הרוסים כבשו כבר חלק ניכר מאירופה המזרחית.
    זה אמנם לא שייך למאמר אבל לדיוק ההיסטורי

  5. שימו לב!! המותג "אחדות" זה אנג'ל.
    הם מנסים לבלבל אותנו.
    תפיצו

כתיבת תגובה