תכנית חדשנית תנסה להפחית מעורבות צעירים בתאונות

עמותת אור ירוק מפעילה יחד עם משרד החינוך תוכנית מקיפה לתלמידי כתות י"א להטמעת ערכי הזהירות בנהיגה • ממחקרם עולה כי במעל ל-25% מהתאונות הקטלניות, הנהג היה צעיר בגילאי 17-24 • כחמישים אלף תלמידים כבר השתתפו בתוכנית

נהיגת צעירים | צילום: עמותת אור ירוק

כ-50 אלף תלמידי כיתות י"א ממאות בתי ספר ברחבי הארץ השתתפו בתכנית 'סינמה דרייב' שמפעילה עמותת 'אור ירוק' בשיתוף משרד החינוך, בשנת הלימודים תשע"ט. במסגרת התוכנית התלמידים לא רק שיכולים לשמוע ולראות, אלא גם להשתתף באופן פעיל בחוויה לימודית בת שעתיים ומורכבת ממספר פרקים, אשר כל אחד מהם עושה שימוש בטכנולוגיה מתקדמת אחרת.

ניידת, עם צוות תפעול של התוכנית, מבקרת בבתי הספר ברחבי הארץ, ומאפשרת לתלמידים לחוות את התוכניות באולם בית הספר או במתנ"ס סמוך. הניידת מביאה עמה את כל הטכנולוגיות הנדרשות עבור התכנית החדשנית: מערכת הקרנה תלת ממדית, מערכת שמע היקפית, אפקטים של תאורה ולייזר ומערכת אינטראקטיבית אלחוטית לקבלת תשובות בנושאי התוכנית.

בסיום שנה של פעילות, אספו ב'אור ירוק' את התשובות של בני הנוער לכדי קובץ מחקר אחד של הפקת לקחים. מתברר כי ההסברה שנעשתה עד כה בנושאים הרלוונטיים לקויה ביותר. מנתוני המחקר עולה כי בני נוער רבים לא רואים בנהיגה תחת השפעת אלכוהול, במהירות מופרזת או ברכיבה על אופניים חשמליים ללא קסדה, מעשה מסוכן.

הנתונים מפחידים בעוצמתם, כ-40% מבני הנוער הודו כי הם נהגו ללא רישיון. לגבי נהיגה ושתייה חריפה, למעלה מחצי מהם, כ-57% ציינו כי קיים סיכוי שהם ינהגו לאחר ששתו מנת אלכוהול, ולגבי המעשה המסוכן של שליחת סמס תוך כדי נהיגה, הודו כ38% מכלל בני הנוער, כי הם חושבים שלא תמיד מסוכן לסמס בנהיגה.

המחקר כלל מעל 48 אלף בני נוער, 46% נערים ו-54% נערות. 20% מהם כבר היו בעלי רישיונות נהיגה. 80% ללא רישיונות נהיגה, 41% מהם למדו במהלך התכנית נהיגה ו- 70% מהתלמידים צפויים לקבל רישיון בשנה הקרובה. אם אלו תשובותיהם אין פלא ש-25 נהגים צעירים נהרגו מתחילת שנת 2019 בתאונות דרכים (24 נהגים צעירים נהרגו בתקופה המקבילה בשנה שעברה. על פי נתוני עמותת אור ירוק).

ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: נהגים צעירים הם אוכלוסייה בסיכון גבוה למעורבות בתאונת דרכים. זיהינו את ההיפגעות המוגברת של הקבוצה הזאת, עם המאפיינים הייחודים שלה וביחד עם משרד החינוך שנרתם לנושא, אנחנו פועלים על מנת להגביר את המודעות וההבנה כדי לצמצם את מספר הנפגעים הגבוה.

"הטמעת מסרי הבטיחות בגיל צעיר והבנה כי שתיית אלכוהול בנהיגה, רכיבה על אופניים חשמליים ללא קסדה, נהיגה ללא רישיון ועוד עבירות הן פעולות מסוכנות שעלולות לעלות בחיי אדם, יכולים להניב פרי מיד עם קבלת הרישיון. במקביל, כדי להציל את הנהגים הצעירים מתאונות דרכים, המדינה חייבת למקד הסברה נרחבת בעיקר באמצעי המדיה שבהם הצעירים נמצאים כמו ברשתות חברתיות וביוטיוב".

תוכנית – 'סינמה דרייב'

בעקבות המסקנה שתאונות דרכים הן גורם המוות מס' 1 בקרב צעירים בגילאים 17-24 בישראל, הופקה התוכנית לגיל המדובר. מתברר כי בלמעלה מ-25% מהתאונות הקטלניות, הנהג היה צעיר, שיעורם של הנהגים הצעירים המעורבים בתאונות הינו כפול משיעורם היחסי באוכלוסייה. מרבית התאונות נגרמות כתוצאה מהגורם האנושי הכולל: מהירות יתר, הסחה בנהיגה, נהיגה תחת אלכוהול וסמים, אי-חגירת חגורות בטיחות, לחץ חברתי, עייפות ועוד.

עמותת אור-ירוק וחברת סינמה-פארק חברו יחד להפקת תוכנית חינוכית רב-חושית, אשר בכל שנה תועבר לתלמידי כיתות י"א, השנה בה הם מקבלים את רישיון הנהיגה, כדי לנסות ולהפחית את מספר הנפגעים הצעירים בתאונות דרכים.

 

מדובר בתוכנית ייחודית וחדשנית, העוסקת בתחום הנהגים הצעירים בטכניקות המותאמות ו'מדברות' עם בני הנוער. התוכנית הינה תוכנית בלעדית אשר אינה קיימת בישראל ובעולם, עם שיטת הפעלה וציוד ייחודי. תוכנית זו מורכבת ממספר חוויות רב-חושיות:

חווית התלת-מימד – סיפורם של שלושה צעירים נורמטיביים הלוגמים אלכוהול. הסרט עוסק בהשפעה ובתהליכים שהגוף והמערכת העצבית עוברים. הסרט עוסק בלחץ החברתי ומקנה המלצות לנהגים הצעירים איך לפעול בצורה אחראית במקרה ששתו.

חווית התנועה – נהג מקצועי לוקח את הצופים לסיור במצבי נהיגה מסוכנים ומנחה אותם כיצד עליהם לנהוג במצבים אלו ואיך ביכולתם להימנע מהם. הפרק עוסק ברכיבה על אופנוע, שמירת מרחק, מהירות.

חווית החושך והדמיון – בחושך מוחלט ותוך כדי האזנה לפס קול היקפי, הצופים עדים לתחרות נהיגה בין בני נוער. הפרק עוסק בנהיגה ללא רישיון, בלחץ חברתי ובמהירות מופרזת, כיצד לקבל החלטות ומי יכול להשפיע.

חווית ההשראה – שלושה חוקרים מפענחים תאונה בה נהג צעיר פגע בהולכת רגל. הפרק עוסק בהסחת דעת ושימוש בטלפון נייד בעת נהיגה.

החוויה האינטראקטיבית – בשלושה פרקי זמן מפעילים הצופים את השלט האישי ומשתתפים בתהליך אינטראקטיבי. בפרק זה עוסקים בשאלות, בידע ומידע ובעמדות בני הנוער בתחום.

התוכנית נמשכת 120 דקות כאשר כל פרק בתוכנית מטפל בגורם אנושי (אחד או יותר) לתאונות דרכים: מהירות; הסחת דעת (כמו דיבור בטלפון נייד ללא דיבורית, או שליחת SMS); נהיגה תחת אלכוהול וחומרים מסוכנים; לחץ חברתי; אי-חגירת חגורות בטיחות; עייפות ועוד.

מטרת התוכנית 'סינמה דרייב' הוא להקנות מידע שימושי, לשנות נורמות של נהיגה, ולשנות כוונת התנהגות של צעירים. תוצאות המחקר שהבאנו התקבל מהמשתתפים, דרך המערכת האינטראקטיבית, והוא ישמש לשיפור התוכנית, כמו גם להבנה עד כמה צריך להחדיר בקרב הצעירים את הסכנות הגלומות בדרכים ואת הדרכים להיזהר מהן.