67% מתושבי המרכז לא עברו מעולם בדיקת אלכוהול משטרתית

סקר חדש שערכה עמותת אור ירוק באמצעות מכון הסקרים "מאגר מוחות" מעלה תמונה עגומה של היעדר הרתעה משטרתית בכבישים ונראות נמוכה של ניידות אכיפה • רוב מוחלט של הנשאלים מהמרכז מעוניינים בחיזוק הנוכחות המשטרתית בכבישים • ומה קורה ביתר חלקי הארץ?

מי נוהג בטשטוש? | צילום אילוסטרציה: אור ירוק

67% מהנשאלים מאזור המרכז דיווחו כי מעולם לא עברו בדיקת אלכוהול על ידי שוטר – כך עולה מסקר חדש שערכה עמותת אור ירוק באמצעות מכון הסקרים "מאגר מוחות".

מהמחקר עולה תמונה עגומה של היעדר הרתעה משטרתית בכבישים ונראות נמוכה של ניידות אכיפה. עוד עולה מן הסקר כי רוב מוחלט של הנשאלים מהמרכז מעוניינים בחיזוק הנוכחות המשטרתית בכבישים. המחקר נועד לבחון את אפקטיביות האכיפה המשטרתית ואת מידת הנראות והחשיפה לאכיפה משטרתית בכבישים.

רוב הנשאלים העניקו לאפקטיביות של פעילות המשטרה בכבישים ציון נמוך שנע בין 0-5 (מתוך 10). 56% מתושבי הצפון דרגו את האפקטיביות של פעילות המשטרה בכבישים בין 0-5 (מתוך 10). כך גם 75% מתושבי השרון, 69% מתושבי המרכז, 56% מתושבי אזור ירושלים ו-71% מתושבי הדרום.

רוב מוחלט של הנשאלים מעולם לא עבר בדיקת אלכוהול על ידי שוטר. 73% מתושבי הצפון העידו כי מעולם לא נערכה להם בדיקת אלכוהול על ידי שוטר, 73% מתושבי השרון, 67% מתושבי המרכז, 79% מתושבי אזור ירושלים ו-75% מתושבי הדרום

מרבית הנשאלים מכלל האזורים מעולם לא נבדקו על ידי שוטר מכל סיבה שהיא. 52% מתושבי הצפון העידו כי מעולם לא נבדקו על ידי שוטר, כך גם 42% מתושבי השרון, 68% מתושבי המרכז, 53% מתושבי אזור ירושלים ו-54% מתושבי הדרום.

מעל שליש מתושבי המרכז וירושלים מעידים כי הם רואים ניידות משטרה מבצעות אכיפה בתדירות נמוכה ונמוכה מאוד: 29% מתושבי הצפון העידו כי הם רואים ניידות משטרה מבצעות אכיפה בכבישים בתדירות נמוכה ונמוכה מאוד; 22% מתושבי השרון ענו כך, 39% מתושבי המרכז, 36% מתושבי אזור ירושלים ו-30% מתושבי הדרום.

רובם המוחלט של הנשאלים חושבים שצריך להגדיל את הנוכחות המשטרתית בכבישים. 75% מתושבי הצפון חושבים שצריך להגדיל את הנוכחות המשטרתית בכבישים, וכך גם 67% מתושבי השרון, 72% מתושבי המרכז, 70% מתושבי אזור ירושלים ו-73% מתושבי הדרום.

ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "מהסקר עולה כי הציבור לא רואה מספיק את משטרת התנועה ולא מאמין שהיא כלי אפקטיבי במאבק בתאונות הדרכים. את הנתון הזה חייבים לשפר על ידי החזרת האמון של הציבור במשטרה ומיקוד פעילות אכיפה בעבירות מסכנות חיים. תאונות רבות היו יכולות אולי להימנע לו היו יותר ניידות ויותר שוטרים בכבישים. אין תחליף לנוכחות משטרתית בולטת בכבישים ובמקומות שבהם המשטרה ממקדת פעילות ניתן לראות ירידה בתאונות. המטרה היא לא לתת דוחות לנהגים אלא ליצור אווירה הרתעתית מונעת תאונות ומונעת עבירות תנועה. חסרות כ-200 ניידות לאגף התנועה ולכן כדי להפחית את תאונות הדרכים חייבים להוסיף עוד ניידות ועוד שוטרים שירתיעו עברייני תנועה מלסכן את החיים של כולנו".

המחקר בוצע באמצע חודש נובמבר 2019 כסקר אינטרנטי באמצעות פאנל קבוע רב משתתפים בקרב 511 משיבים בגילאי 18 ומעלה יהודים וערבים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה בישראל. טעות הדגימה ביחס לאומדנים השונים היא 4.3%.

כתיבת תגובה