8% בלבד: ירידה נוספת בשיעורי האבטלה במשק

בדרך לקיצוץ דמי האבטלה? שיעורי האבטלה במשק עומדים במחצית הראשונה של חודש אפריל על 8%, לעומת 9.5% בחודש מרץ • ככל הנראה, דמי האבטלה כן יקוצצו ב-10% ב-12 ביוני • שר האוצר: "אני ממשיך להוביל דיונים לגיבוש מדיניות וקבלת החלטות בתחום התעסוקה לאחר חודש יוני, עם צפי לירידה נוספת באבטלה והסדרת רף הירידה מתחת ל 10% ומתחת ל-7.5% בהמשך. נמשיך לפעול עד אשר ישוב המשק הישראלי לצמיחה ותעסוקה מלאה"

ישראל כ''ץ | צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

עם נתון מוצלח יחסית של 8% מובטלים באפריל מול 9.5% בחודש מרץ ו-8.9% בשלהי מרץ, כפי שהודיעה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שר האוצר ממשיך להוביל את קיצוץ דמי האבטלה בעשרה אחוזים. לירידה בנתוני האבטלה תרמה לא מעט פתיחתו הנרחבת של המשק, ומספר המובטלים עתה עומד על 321,600.

מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי, במחצית הראשונה של אפריל שבו למעגל העבודה 40 אלף מובטלים, אך שיעור דורשי העבודה באותה עת, המשיך להיות גבוה ועמד על 10.6% – כ-440 אלף מובטלים.

250/200 סייד בר + קובייה

כזכור, ב-12 ליוני אמורה הירידה בשיעור האבטלה החודשי אל מתחת ל-10% להוביל קיצוץ חד של 10% בדמי האבטלה של רוב המובטלים שעדיין נמצאים בחל"ת. הדבר היה אמור להתרחש כבר באמצע מאי – על פי נתוני חודש מרץ, אז נחצה קו ה-10%, אולם בהוראה של שר האוצר, ישראל כ"ץ, קיבל הביטוח הלאומי  הוראה שלא לבצע קיצוץ בדמי האבטלה עד ל-12 ביוני. האם השר יעביר את הדחייה מאמצע מאי – ליוני – בחקיקה? המצב הפוליטי כיום אינו פשוט ואינו מאפשר זאת. דבר אחד ברור: ביוני, דמי האבטלה ייחתכו.

עם זאת נזכיר, כי באוצר מעריכים שרבים מהעסקים שעברו לדיגטציה לא יוכלו לקבל עובדים בחזרה, וחלק גדול ממקומות האירוח והנופש, הפנאי ועוד, לא ששים לקבל עובדים בחזרה כל עוד המצב אינו מתבהר לחלוטין.

"אני מברך על הירידה הדרמטית בשיעורי האבטלה במשק, אשר במחצית הראשונה של חודש אפריל עומדים על-8%, לעומת 9.5% בחודש מרץ", אמר שר האוצר ישראל כ"ץ בתגובה לנתונים. "משיא של 34.6% אבטלה בחודש אפריל 2020, הצלחנו בתוך שנה להוריד את האבטלה באופן משמעותי, הודות לפתיחת המשק בעקבות החיסונים ולמדיניות נכונה, שכללה פריסת רשת ביטחון כלכלית-חברתית למובטלים בחל"ת, וסיוע נרחב לעצמאים ולעסקים במהלך משבר הקורונה, עידוד ותמרוץ חזרה לעבודה למובטלים ולמעסיקים ותכניות להכשרה מקצועית לענפים בעלי פריון גבוה אותן הוצאנו לדרך.

870/135 ליינר ארטקל

"בימים אלה אני ממשיך להוביל דיונים לגיבוש מדיניות וקבלת החלטות בתחום התעסוקה לאחר חודש יוני, עם צפי לירידה נוספת באבטלה והסדרת רף הירידה מתחת ל 10% ומתחת ל-7.5% בהמשך. נמשיך לפעול עד אשר ישוב המשק הישראלי לצמיחה ותעסוקה מלאה"

Inner 620/130

מומלץ עבורך

כתיבת תגובה