ממחר: אלה תנאי משיכת הכספים מקרנות השתלמות ללא מס

פורסמו ההנחיות למשיכת עד 7,500 ₪ בחודש מקרנות ההשתלמות בפטור ממס • אם המשכורת פחתה או שהוצאתם לחל"ת – אתם זכאים למשוך "משכורת חודשית" מחסכונותיכם • שימו לב שלא חלפו שש שנים מפתיחת הקרן או שלש – אם הגעתם לגיל פרישה

קרן השתלמות | תמונה: Shutterstock

הקורונה מכבידה? אין משכורת חודשית ואתם תוהים למה שחסכונותיכם ליום סגריר לא יגיעו בדיוק בזמן הסגרירי הזה – ואם אפשר ללא מס, זו הבשורה בשבילכם: החל ממחר (10 באוגוסט 2020) ועד ליום 9 בפברואר 2021, עובד או יחיד, יהיו רשאים למשוך כספים מקרן השתלמות, לרבות הפרשי הצמדה וכן ריבית ורווחים אחרים שמקורם בהפקדה מוטבת, בפטור ממס, כך פורסם ב- 29 ביולי 2020 ברשומות, במסגרת חקיקת התוכנית לסיוע כלכלי, הוראת השעה הכוללת הוספת סעיף 9(16ג) לפקודת מס הכנסה.

התנאים וההגבלות, עם זאת, לא מקלים על כל אחד לעשות זאת. שימו לב לפרטים.

המשיכה תתאפשר אם טרם חלפו 6 שנים ממועד התשלום הראשון לחשבון, ולגבי עובד או יחיד שהגיע לגיל הפרישה, אם טרם חלפו 3 שנים ממועד התשלום הראשון לחשבון. הכול ובלבד שסך משיכת הכספים מכלל חשבונותיו של העובד או היחיד לא יעלה על 7,500 ש"ח בחודש מסוים ובהתקיימותם של לפחות אחד מהתנאים המפורטים הבאים:

7 תגובות ל: "ממחר: אלה תנאי משיכת הכספים מקרנות השתלמות ללא מס"

  1. ואם משכנו ושילמנו 4000₪לרחו מאיתנו מי יחזיר לנו את הכסף בעלי חסך במשך שנים

  2. מסובבים אותנו על האצבע של מי הכסף פה ?

  3. אז למי פונים, בבקשה?

  4. אפשר לשלוח שאלה לנדב טסלר, מומחה מס' 1 בארץ לפנסיה ופיננסים. עונה למיילים מכולם. אדם מקסים.
    [email protected]

  5. אני בת 65 עובדת עדיין ומעוניינת למשוך את כספי הפיצויים והתגמולים ללא חיוב במס, האם אני זכאית לכך? או מתי אוכל לעשות זאת?

    תודה מראש

  6. ניתן לפנות לתברת נאמנים הם יעזרו בהכל ויסבירו הכל

  7. אם בעלי הוצאה 3 פעמים לחופשת חל"ת האם יוכל להוציא 7,500 ₪ גם עבור 2 חודשי החל"ת הקודמים שהייה בהם ולא מימש את האפשרות?

כתיבת תגובה