GEELY: מותג הענק הסיני שולח את הרכב החשמלי לישראל

הממשל הסיני השקיע מאות מיליארדים בפיתוח רכבים חשמליים • עכשיו הגיע הזמן לממש את ההשקעה: יצרני רכב רבים בסין מעוניינים לעלות ארצה • קבוצת יוניון תייבא את רכבי GEELY • מאות עמדות הטענה חדשות עבור הרכבים החשמליים • אמרו שלום לבנזין

רן דנאי ג'ורג' חורש | קרדיט: קבוצת יוניון

היכונו לרכב סיני חדש על כבישי ישראל. קבוצת יוניון הודיעה על חתימת הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי עם ענקית הרכב הסינית GEELY (גילי), במסגרתו תייבא לישראל את הרכבים של המותג הרכב המוביל בסין. יבוא מותגי GEELY ו-GEOMETRY ייעשה באמצעות חברת חדשה שמקימה יוניון – גיאו מובילטי, אשר צפויה להתחיל בשיווק הרכבים בשנת 2022.

רכבים אלו יצטרפו למותג הרכב הסיני GAC, שאותו מביאה 'אוריון מוביליטי', חברה-בת של יוניון מוטורס יבואן טויוטה ולמותג הסיני MG שמייבאת חברת לובינסקי. זאת בנוסף לחברת כדורי המחזיקה בזיכיון לייבא את הרכב הסיני צ'רי ואת חברת אוטו חן של משפחת בליליוס המחזיקה בזיכיון להביא את הרכב הסיני בריליאנס.  גם אוטובוסים הסיניים מתוצרת יוטונג (Yutong), של חברת צ'יינה מוטורס מסתוביים בעשרות בכבישי ארצנו.

בשנים האחרונות המגמה בסין היה לייצר כמה שיותר רכבים חשמליים והממשלה בסין כ-400 מיליארד יואן כדי לעודד את התעשייה הסינית לעבור לפיתוח ולייצור של כלי רכב באנרגיה חדשה. בשנת 2018 נמכרו בסין כ-60% מהרכבים החשמליים שנמכרו בכל העולם. בזכות ההשקעה הממשלתית, יש סין קרוב ל-100 חברות העוסקות בפיתוח רכבים חשמליים וכעת העולם קוצר את פירות ההשקעה הסינית.

מאות עמדות הטענה

קבוצת יוניון,  פעילה באופן משמעותי בתחום הרכב החשמלי. הסכם שיתוף הפעולה עם המותג הסיני יקדם את שיווק הרכבים החשמליים בישראל. לפני כשנתיים הוקמה חברת EV-Edge, כחלק מהאסטרטגיה הכללית, על מנת לספק פתרונות לטעינת רכב חשמלי. החברה החדשה פורסת בישראל רשת הטעינה מהמתקדמות בעולם עם פתרונות מגוונים ומתאימים לכל מותגי הרכב ולכל קשת הפעילויות, זאת באמצעות ניהול חכם של רשת טעינה חשמלית וממשקי שירות לקוח המבוססים על אפליקציות ותוכנות ייחודיות.

כיום יש לחברה למעלה מ- 200 עמדות טעינה ציבוריות ויש לה עשרות הסכמים להקמת עמדות טעינה עם רשתות וגופים עסקיים מובילים בפריסה ארצית. במסגרת ההסכמים צפויה החברה להקים בשנה הקרובה כ-900 עמדות טעינה נוספות, מתוכן כ-50 עמדות טעינה מהירות DC (Fast Chargers). (לפני מספר שבועות חתמה החברה על מכירת 50% מפעילות החברה לפז לפי שווי של 48 מיליון שקל).

הסכם שיתוף הפעולה עם החברה הסינית, נחתם בשבוע שעבר בטקס וירטואלי – בהתאם לרוח התקופה – שנערך בו זמנית בתל אביב ובהאנגז'ו שבסין. בטקס השתתפו מר אן קונג'וי נשיא Geely Holding Group , מר נאן שנגליאנג מנכ"ל Geely International, מר וואנג מו סמנכ"ל Geely International , ומר שו טאו עוזר מנכ"ל.

מישראל נכחו מר ג'ורג 'חורש מייסד ויו"ר קבוצת יוניון, מר רן דנאי מנכ"ל קבוצת יוניון רכב, גב' רוקסן חורש מנכ"לית יוניון טק-וונצ'רס, מר אייל גולן מנכ"ל יוניון השקעות, מר יוסי לוי סמנכ"ל הכספים של הקבוצה, לצד חברי צוות נוספים משני הצדדים.

Geely Logo

הרכב החשמלי בצמיחה מתמדת

מר אן קונג'וי, ציין בטקס המרגש: "קבוצת ג'ג'יאנג ג'ילי הולדינג מתפתחת אל עבר עידן האנרגיה החדשה וטקס חתימה זה מסמן צעד משמעותי עבורנו. בעתיד שני הצדדים ימשיכו להרחיב ולהעמיק את תחומי שיתוף הפעולה במסגרת המאמצים המשותפים". הסכם שיתוף הפעולה עם יוניון מסמן את הכניסה הראשונה של המותג הסיני לשווקים מתקדמים בחו"ל.

רן דנאי, מנכ"ל פעילות הרכב של קבוצת יוניון אמר היום: "אנו שמחים מאוד על שיתוף הפעולה עם קבוצת Geely וגאים על כך שיוניון נבחרה להיות נציגת מותג הרכב הסיני הנמכר ביותר. ההסכם החדש מחזק את הנוכחות שלנו בתחום הרכב החשמלי הצומח, ויאפשר לנו להציע ללקוחות הקבוצה מגוון רחב של מוצרים מצויינים ואטרקטיביים, בהתאם לרמת הביקושים אותה אנו צופים לשנים הבאות".

נציין כי גילי, היא יצרנית הרכב המובילה בסין שבסיסה בהאנגז'ו, סין. החברה נוסדה בשנת 1997 ומשווקת רכבים תחת המותג Geely Auto ו- Geometry ובנוסף מחזיקה ב- 50% ממותג הרכב Lynk & Co. מדובר בחברת ענק המעסיקה כ-50 אלף עובדים ב-12 מפעלים. בנוסף מחזיקה החברה ב-5 מרכזי מו"פ עולמיים בהאנגז'ו (סין), נינגבו (סין), גטבורג (שבדיה), קובנטרי (אנגליה) ופרנקפורט (גרמניה) ומרכזי עיצוב בשנחאי, גטבורג, ברצלונה, קליפורניה וקובנטרי. בשנת 2019, נמכרו למעלה מ- 1.5 מיליון רכבים של מותגי הקבוצה. Geely Auto נסחרת בבורסת הונג קונג מאז 2005 ומדובר במותג הסיני הנמכר ביותר במשך שלוש שנים ברציפות.

כתיבת תגובה