ענקית התקשורת הישראלית במשבר ומתכננת פיטורין של כ-15% מכוח האדם בקבוצה • חלק מהמפוטרים – עובדי חברת הבת פלאפון • ההסתדרות: "לא ניתן לפגוע במעמדו של אף עובד בחברה" • בזק – להרגיש בבית
יוני קדם 31.01.2019מונופול תקשורת?. קבוצת בזק עומדת לפטר 800 עובדים בשנים הקרובות בחברות הבת שלה.
'ביזנעס' מתרחב בניו-מדיה: מהיום, כל העדכונים – גם בוואטסאפ!
לפי התכנונים כעת, זמן הפיטורין יתמשך על פני 3 שנים, אך בוודאי בשנים הקרובות העניין יעבור כמה תהפוכות. בשלב הזה החברה פתחה במשא ומתן עם ועדי העובדים, על מנת להגיע להסכם של תכנית פיטורין שתעמוד על כ-200-250 עובדים בשנה.
הסיבה למהלך הוא מיזוג צפוי בין פעילות בזק ובין פעילות החברות הבנות שלה, פלאפון, בזק בינלאומי ו-yes. כבר זמן רב המהלך נמצא מאחורי הקלעים, מתוך כוונה של 'בזק' לבצע התייעלות מערכתית. כחלק ממהלך המיזוג שמתכננת בזק יש את פיטורי העובדים, אולם בהמשך אנחנו נשמע גם על המהלך הפרסומי והשיווקי שילווה את הליך המיזוג הפנימי של בזק.
שלש חברות הבת של בזק מחזיקות היום בכ-5,500 עובדים, כאשר yes מעסיקה 1,500, בזק בינלאומי 1,600 ופלאפון בסביבות 2,500 עובדים. ככל הנראה שחברת פלאפון תספוג את הקיצוץ הכבד ביותר, עקב היותה בעלת מספר העובדים הגבוה ביותר מבין חברות הבת של בזק. אולם גורמים בפלאפון טוענים כי הקיצוץ המתוכנן יהיה בצורה שווה בין כל חברות הבת של בזק.
עם זאת, המהלך אינו מיידי, וגם אילו רצו בבזק לפטר את עובדי פלאפון ובזק בינלאומי, זו לא תהיה משימה כל כך קלה, כיוון שהעובדים מוגנים בהסכם קיבוצי ויידרש משא ומתן ארוך מול וועדי העובדים השונים על מנת לפטר אותם. ובתוך כך, אמש האחרונה נסגר המסחר בבורסה, כאשר מניית בזק משלימה ירידה של 3% אחוזים.
בתגובה לפרסומים על הפיטורין הצפויים בקבוצת בזק, הגיבה ההסתדרות, באמצעות יקי חלוצי, יו"ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההייטק, שאמר כי הוא "דוחה בשאט נפש את הפרסומים וקורא לדירקטוריון בזק לכבד את ההסכמים הקיבוציים עליהם הם חתומים. בחברות יש הסכמים המסדירים פרישתם של עובדים בהסכמת נציגויות העובדים בלבד. על דירקטוריון בזק להתעשת ולהפסיק עם החגיגות המיותרות והניסיונות לפגוע בעובדי פלאפון ובזק-בינלאומי. מעבר לחתום בהסכמים עד סוף 2019, ההסתדרות לא תיתן לפגוע במעמדו של אף עובד בחברה ולא תהסס לפעול בכל האמצעים העומדים לרשותה".
כזכור, לאחרונה דיווחנו על מכתבו של מנכ"ל סלקום ניר שטרן, בו הוא קרא לעובדיו לוותר על תוספות השכר שלהם, ולא – הוא יצטרך לפטר כ-5% מכוח האדם הכולל בחברה. באופן כללי כל חברות הסלולר הגדולות נמצאות בתקופה קשה בשנים האחרונות מאז שהשוק נפתח לתחרות. אך נראה שהמצב בבזק קשה יותר משאר החברות.
פנינו ל'בזק' ו'פלאפון' בבקשת תגובה, אך תגובתם טרם התקבלה עד פרסום הכתבה – לכשיתקבלו נפרסמן.