גם בדרך לאשדוד ואשקלון יש פקקים, הכסף מושקע במרכז

ועדת הכלכלה אישרה את התיקון לחוק נתיבים מהירים שיאפשר ייעול הפעלת שני נתיבים מהירים נוספים בכניסה לגוש דן | לפי התיקונים שאושרו, תינתן לנהגים לאפשר להיכנס לנתיב ללא הרשמה מראש. עם זאת, מי שייכנס ללא הרשמה מראש ישלם נוסף על האגרה גם דמי גביה | הממשלה מבקשת לאפשר לבעל הזיכיון להפעיל מצלמות לזיהוי הרכבים, ובוועדה עלה הצורך לוודא שלא תהיה פגיעה בפרטיות הציבור  | יו"ר הוועדה: "נהיה עם היד על הדופק ונוודא שתושבי הפריפריה לא נזנחים"

פקקים | צילום: פלאש 90

דיונים קדחתניים נערכים בוועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ מיכאל ביטון, לקראת הבאת התקציב וחוק ההסדרים הנלווה אליו להצבעה בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת, ואתמול כחלק מהדיונים בפרק התחבורה מתוך חוק ההסדרים, אישרה הוועדה את התיקונים לחוק נתיבים מהירים התיקונים נועדו, בין היתר, לקראת סלילת שני נתיבים מהירים חדשים בכניסה לגוש דן מצפון ומדרום. היו"ר ביטון בירך על אישור ההצעה ואמר כי הנתיב המהיר מוכיח את עצמו בכניסה לתל אביב, וכעת הוועדה הניחה את התשתית להרחבתם. עם זאת, הוא הוסיף כי הוועדה לא תתעלם בנגישות של תושבי הפריפריה למרכז ותהייה עם היד על הדופק לוודא שתושבי הפריפריה לא נזנחים.

לפי התיקונים שאושרו, תינתן לנהגים לאפשר להיכנס לנתיב ללא הרשמה מראש. עם זאת, מי שייכנס ללא הרשמה מראש ישלם נוסף על האגרה גם דמי גביה. בעניין זה ביקשה הוועדה לוודא מידתיות בדמי הגבייה. כמו כן התיקונים יאפשר לשרת התחבורה לתת עדיפות לתחבורה ציבורית ורכבים שיתופיים בנתיב, כדי למנוע מצב שבו הנתיב פקוק והאוטובוסים עומדים יחד עם הרכבים הפרטיים. עוד ביקשה הממשלה לאפשר לבעל הזיכיון להפעיל מצלמות לזיהוי הרכבים, בעניין זה ביקשה הוועדה לוודא שלא תהיה פגיעה בפרטיות הציבור.

בהתאם לדרישות הוועדה בעניין דמי הגבייה, נקבע כי דמי הגבייה שיגבו מנהגים מזדמנים יקבע בתקנות של שרת התחבורה, בהסכמת שר האוצר ובאישור ועדת הכלכלה. באשר לסוגיית אבטחת הגנת הפרטיות, בשל השימוש במצלמות, נקבע כי שר המשפטים יתקין תקנות לשמירה על הפרטיות, באישור ועדת הכלכלה, והפעלת המצלמות תעשה רק לאחר שהתקנות יהיו בתוקף. תקנות ראשונות יובאו לאישור הוועדה עד 31 בינואר 2022.

בתחילת הדיון התייחסה ח"כ נירה שפק לבעיות התחבורה בפריפריה, ואמרה כי מי שמגיע לאשדוד ואשקלון נתקע היום זמן רב בפקקים. ח"כ אופיר סופר הגיש הסתייגות בעניין ודרש העדפה לתושבי הפריפריה בחניונים של הנתיבים שיוקמו, ואמר כי אי אפשר להתעלם מתושבי הפריפריה. היו"ר ביטון הבהיר כי יקיים דיון בנושא התחבורה בפריפריה. עם זאת הסתייגותו של ח"כ סופר נדחתה, בקולותיהם של היו"ר ביטון וחברות הכנסת יסמין סאקס פרידמן, לימור מגן תלם ונירה שפק. בתום הדיון אושרה הצעה החוק פה אחד, בתמיכת היו"ר ביטון וחברות הכנסת מגן תלם, סאקס פרידמן ושפק.

היו"ר ביטון סיכם ובירך את משרד התחבורה על הצעת חוק נוספת שאושרה בוועדה במסגרת חוק ההסדרים. "הנתיב המהיר מוכיח את עצמו ומי שנכנס לתל אביב מרגיש זאת. הנחנו יסודות להרחבה לנתיבים מהירים נוספים ושיפור עבודתם, בלי להתעלם מכך שחובת הממשלה להתבונן בנגישות של תושבי אילת אחרי סגירת שדה דב, נגישות תושבי הנגב והגליל למרכז ועוד המון משימות. בסוף רוב הכסף התחבורתי מושקע במרכז הארץ, אבל נהייה עם יד על הדופק לוודא שפרויקטים בנגב ובגליל לא נזנחים ונדאג לאינטרס הרחב של הציבור".

כתיבת תגובה