דיווחו על מאות 'עובדים' ש'העסיקו' בעת הקורונה וקיבלו מיליונים

חוקרי משטרת ישראל ורשות המסים עצרו לחקירה שלושה חשודים מהנגב בחשד שבמהלך הקורונה ביצעו דווח כוזב של מאות עובדים לשרות התעסוקה – כדי לקבל את מענקי המדינה למעסיקים • במסגרת המשך העמקת הפעילות של רשות המסים לאכיפת חובת הדיווח של בעלי שליטה על משיכת כספים מחברות: בעל חברת ייעוץ בענף הבנייה נעצר בחשד למשיכת מעל 3 מיליון ₪ מבלי לדווח על כך

אילוסטרציה | צילום: elbud, שטארסטוק

 בעקבות חקירה סמויה שנוהלה ביחידה לחקירות הונאה מחוז דרום ופקיד שומה חקירות ירושלים והדרום, בסיוע תחנת ערוער, תחנת עיירות, יס"מ נגב ויחידות מחוזיות עלה חשד כי במהלך התפרצות הקורונה החשודים דווחו באופן כוזב על מאות עובדים וזאת על מנת לקבל את מענקי המדינה למעסיקים.

לפי הוראות סעיף 3(ט1) לפקודת מס הכנסה  – משיכה של בעל שליטה מהחברה חייבת להיות מוחזרת לחברה או מדווחת כשכר עבודה/דיבידנד עד סוף השנה שלאחר השנה בה נוצר החוב.

השופטת שחררה את החשוד בתנאים מגבילים בהם ערבות עצמית על סך 200,000 ש"ח, צו עיכוב מהארץ למשך 180 יום.

כתיבת תגובה