הכירו את הניידות החשמליות החדשות: MG, קיה ופיג'ו

המשטרה עוברת לירוק, ולאחר תהליך פנייה של המשטרה למספר ספקי רכבים חשמליים, אלה שמות הזוכות בתיחור: קיה עם דגם אחד, MG עם שני דגמים חשמליים, ופיג'ו אף היא עם שני דגמים | המשטרה היא הארגון הממשלתי הראשון שיעבור לרכבים בעלי טעינה חשמלית בלבד | ומתי יגיעו הניידות לישראל?

MG דגם ZS EV | צילום: יצרן

כחלק מתכנית החשב הכללי למעבר למנועים אלטרנטיביים בצי הממשלתי והמאבק במשבר האקלים בתחום הרכב הממשלתי, פורסם תיחור ראשון מסוגו לניידות משטרה חשמליות, ביוזמת משטרת ישראל על ידי מינהל הרכב הממשלתי באגף החשב הכללי.

הדגמים שזכו בתיחור הינם:

MG דגם  ZS EV 320  
MG דגם  ZS EV 440   
פיג'ו E208
פיג'ו E PRIMIUM 2008
קיה דגם Niro EV 

החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "אנו ממשיכים לפעול באופן נמרץ להסבת הצי הממשלתי לרכבים בהנעה אלטרנטיבית בלבד. פיילוט הניידות החשמליות הינו נדבך נוסף ומשמעותי מאין כמותו בעשייה זו".

סגן החשב הכללי וראש חטיבת נכסים ולוגיסטיקה, דקל כהן: "תיחור הרכבים ההיברידיים, התיחור הנוכחי של הניידות החשמליות, והתיחור הבא המתוכנן, של רכבי פלאג אין הייבריד יצמצמו משמעותית את הזיהום הנוצר על ידי הצי הממשלתי ויקטינו את הוצאות הממשלה בתחום הרכב".

ראש אגף התמיכה הלוגיסטית (את"ל), ניצב יוסי רופא: "משטרת ישראל גאה להיות הארגון הממשלתי הראשון שמשלב בצי הרכב המשטרתי עשרות כלי רכב חשמליים, כאשר היעד שהצבנו הוא רכישה של עוד מאות כלי רכב חשמליים שישמשו את השוטרים בשטח כבר בשנת 2023.

"מדובר במהלך משמעותי שהוא חלק מתכנית "המשטרה הירוקה" שתכליתה שמירה על איכות הסביבה".

 

לדבריו, "המעבר לרכבים חשמליים מחייב אותנו בשינויים גדולים בתשתיות ובתחנות המשטרה אך אנו נחושים להצעיד את המשטרה קדימה ולהפוך אותה לחלוצה בתחום איכות הסביבה".

חשוב לציין כי עתה בשל התפרצויות קורונה ווריאנטים נוספים, ייתכן עיכוב באספקת כלי הרכב.

כתיבת תגובה