המהלך הדרמטי של AION שיעצור את צניחת ערך הרכב החשמלי

מותג הרכב AION שובר את השוק עם הטבת טרייד-אין במחיר מחירון, גם לרכבים חשמליים | המהלך נועד להפיג את חששות הנהגים מירידת ערך ולאפשר שדרוג משתלם לדור הבא של הטכנולוגיה.

AION-HT | צילום: יצרן

שוק הרכב החשמלי בישראל עולה מדרגה, וחברת אוריון מוביליטי מקבוצת יוניון, המשווקת את מותג הרכב החשמלי AION, משיקה מהלך אסטרטגי שנועד לפתור את אחת הבעיות הבוערות בענף: החשש מירידת ערך חדה. כשלוש שנים לאחר תחילת חדירתם המואצת של כלי הרכב החשמליים לישראל, ענף הרכב המקומי נכנס לשלב חדש: נהגים רבים שהיו בין המאמצים הראשונים של הטכנולוגיה מבקשים כעת לשדרג לדור הבא, אך חוששים מירידת ערך חדה.

על רקע זה, המותג יוצא בהטבה ייחודית המאפשרת לבעלי רכבים חשמליים יד ראשונה להחליף את רכבם במחיר מחירון (בכפוף לתקנון המפורסם באתר החברה) באחד מדגמי AION, המגיעים עם אחריות יצרן של שמונה שנים על הרכב והסוללה.

המהלך הכלכלי, שיימשך עד ל-1 בפברואר, נועד להקל על תהליך השדרוג ולאפשר מעבר מהיר, נוח ומשתלם לדגמי AION החדשים ללא הצורך במכירה עצמאית של הרכב הישן, בין אם חשמלי ובין אם לאו, וללא פגיעה בערכו. מדובר בפתרון מעשי עבור קהל הנהגים המבקש להמשיך ולהוביל את המעבר לתחבורה חשמלית מתקדמת, במיוחד לאור העובדה שמותג AION נחת בישראל עם שלושה דגמים חשמליים: ה-AION V, SUV משפחתי עם 5 כוכבי בטיחות וטווח מרשים, ה-AION HT היוקרתי וה-AION Y. המותג פועל כיום בפריסה ארצית רחבה, עם אולמות תצוגה אסטרטגיים בתל אביב, חיפה, רעננה, ראשון לציון ומודיעין.

מאחורי המותג עומדת יצרנית הרכב הסינית GAC (Guangzhou Automobile Group), שהיא יצרנית ותיקה המייצרת רכבים כבר מעל 30 שנה. GAC נחשבת לאחת מ-5 יצרניות הרכב הגדולות בסין ובעשיריה המובילה בעולם, עם ייצור של מעל 2 מיליון כלי רכב מדי שנה. החברה נהנית מגב כלכלי איתן ומוניטין איכות גבוה, כאשר מותגי GAC זוכים מדי שנה בציונים גבוהים ביותר במדדי האיכות והאמינות בדירוג JD POWER היוקרתי.

הקשרים הבינלאומיים של החברה הדוקים במיוחד; מזה עשרות שנים, GAC מייצרת כמיליון מכוניות בשנה עבור מותגי רכב יפנים מובילים, בהם טויוטה והונדה, ומשתפת עימם פעולה במגוון מיזמים. במקביל, היא מייצרת בשני העשורים האחרונים גם רכבים למותגים העצמאיים שלה.

המשמעות הכלכלית של המהלך עבור הצרכן הישראלי היא דרמטית, שכן החברה נסחרת בבורסות הונג קונג ושנחאי לפי שווי של כ-65 מיליארד דולר ומדורגת ברשימת Fortune Global 500. בשנת 2022, לקראת הכניסה לשוק האירופאי, הקימה החברה מטה פעילות באמסטרדם ומרכז עיצוב מתקדם במילאנו. בישראל, הזיכיון מוחזק בידי ידיים מנוסות, שכן GAC מיובאת לישראל על-ידי חברת אוריון מובליטי מקבוצת יוניון, יבואנית טויוטה, לקסוס, ג'ילי, זיקר ועוד, מה שמעניק לרוכשים ביטחון נוסף ביציבות ובשירות לאורך זמן.

כתיבת תגובה