כך אישרה ועדת הפנים של הכנסת כחלק מרפורמה כוללת שמוביל משרד רוה"מ במסלולי הרישוי לעסקים
יונתן גרין 30.05.2018ועדת הפנים של הכנסת החליטה כי בעת העברת בעלות של עסק, לא יצטרך הבעלים החדש לחדש את רישיון העסק, אלא רק להצהיר שלא חלו שינויים בעסק, ואז יידרש רק לקבל את אישור המשטרה, זאת במסגרת הצ"ח רישוי עסקים דיפרנציאלי, שיאפשר לראשונה הוצאת רישוי עסק על פי תצהיר.
הצעת החוק היא חלק מרפורמה כוללת שמוביל משרד רוה"מ. מסלולי הרישוי על פי הצעת החוק יהיו: 1. מסלול התצהיר – יינתנו 21 יום לרשות המקומית לבדוק אם העסק אינו נוגד את מדיניות רישוי העסקים שלה. אם הרשות תאשר, או לא תגיב בפרק זמן זה, יגיש בעל העסק תצהיר שעמד בתנאי המפרט שיפורסם על ידי משרדי הממשלה, ומאותו רגע יהיה לו רישיון עסק. מסלול 2. היתר מקוצר א': אותו הסדר של 21 יום מול הרשות המקומית. תצהיר, ואז 180 יום של רישיון על תנאי, כשהעילות לביטולו הן הפרה חוזרת של תנאי הרישיון, אי תיקון ליקויים או שינויים בעסק. לאחר 180 יום ייהפך הרישיון לקבוע. מסלול 3. היתר מקוצר ב' (מיועד ל"עסקים מסוכנים"): 21 יום להערות הרשות המקומית, תצהיר ולאחריו 45 יום בהם העסק עדיין לא ייפתח, והרגולטור יוכל לבדוק אותו. לאחר מכן 180 יום רישיון על תנאי שבסיומם ייהפך הרישיון לקבוע.
ד"ר אבי צרפתי, יו"ר איגוד הווטרינרים בשלטון המקומי התנגד להליך המזורז ואמר "ב2017 עשינו 22 אלף ביקורות במרכולים ובאטליזים. אנו מוצאים חריגות משמעותיות בתשתית ובנהלי העבודה. אחוז המקרים שמאשרים בבדיקה ראשונה נמוך. נדרשים לפעמים 3-4 ביקורים, כי הם לא מצליחים להגיע לרמה הנדרשת".
ח"כ רועי פולקמן חלק על דבריו והסביר כי זה לא קשור לרישוי אלא לבקרה. "האתגר הוא בביקורת השוטפת. צריך כל כמה שבועות ביקורת, ואז אם חסר משהו תטילו קנסות, ואם המצב חמור, תסגרו. רוב ההפרות לא קשורות לתשתיות. רשת גדולה בונה תשתית לא לפי החוק?"
עוד אמר ח"כ פולקמן: " הסמכה מקצועית של גורמים פרטיים לרישוי עסקים, כמו מפקח תברואה מטעם הרשות המקומית במקום המשרד הממשלתי, או הגשת תצהיר עצמאית על ידי בעל העסק תוכל לצמצם באופן משמעותי את הרגולציה הממשלתית על עסקים וגם לחסוך מיליונים למדינה. מה שטוב לחוק תכנון ובניה, טוב גם לרישוי עסקים. אין סיבה להעמיס בירוקרטיה מיותרת על העסקים הקטנים."