חברת החשמל רוכשת מערכת אגירת אנרגיה לייצור בדימונה

אוגווינד תספק לחברת חשמל מערכת אגירת אנרגיה בטכנולוגיית ה-AirBattery בהיקף של 40 מגוואט-שעה | מערכת האגירה תוקם בתחנת משנה של חברת החשמל ואוגווינד תספק גם שירותי תפעול ותחזוקה לתקופה של 20 שנה | במקביל הוסכם כי הצדדים יבחנו הקמת פרויקטים נוספים בטכנולוגית AirBattery עבור חברת החשמל | עסקה זו מביאה את צבר ההזמנות של אוגווינד להיקף של למעלה מ- 200 מגוואט-שעה

ד"ר אור יוגב, מייסד ומנכ"ל אוגווינד | צילום: אוגווינד

חברת אוגווינד הודיעה היום כי חתמה על הסכם עם חברת חשמל לאספקת מערכות ה- AirBattery להקמת מתקני אגירת חשמל עצמאיים ("stand-alone storage").

במסגרת ההסכם תתקין אוגווינד מערכת אגירה בהיקף של כ-40 מגה-וואט לשעה בתחנת משנה של חברת החשמל באזור דימונה במהלך שנת 2023.

אוגווינד תספק גם שירותי תפעול ותחזוקה שוטפים למערכת האגירה למשך תקופה של כ- 20 שנים.

ההתקשרות כפופה לחתימת הסכם מפורט בין הצדדים עד לתאריך ה- 30.6.2022.

בנוסף הסכימו הצדדים על מתווה עסקי שיעמוד בתוקף עד סוף 2030 לבחינת הקמת פרויקטים נוספים בטכנולוגית החברה.

הקמת מערכת האגירה, במסגרת ההתקשרות עם חברת חשמל לישראל מהווה הכרה של גורם בר-סמכא מהמעלה הראשונה במערכת ה AirBattery ומהווה שלב משמעותי בקידום התרחבות פעילותה של החברה בארץ ובעולם.

אגווינד הוקמה בנובמבר 2012 ומתמחה בפיתוח והטמעת טכנולוגיית אגירה אוויר דחוס למטרת התייעלות אנרגטית (AirSmart) ולמטרת אגירת אנרגיה לטובת משק החשמל ובין היתר ממקורות ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות כגון PV או רוח הכוללים בתוכם את מערכת האגירה שפיתחה אוגווינד (AirBattery).

אוגווינד פועלת בשתי חזיתות: שוק אגירת האנרגיה ושוק מדחסי האוויר. בשניהם היא פועלת באמצעות טכנולוגיה של מערכת דחיסת אוויר תת קרקעית, המאפשרת חיסכון של עד 40% בצריכת האנרגיה הדרושה לדחיסת האוויר בלחץ גבוה. בין לקוחות החברה ניתן למצוא את פפסיקו העולמית, תנובה, שטראוס, ישקר, יטבתה, Rapac, תעשייה אווירית, נשר מפעלי מלט, תעשיות פלסטיק, NILIT, כתר פלסטיק, אלידן פלסטיקה, וקבוצת שלם פאקג'ינג.

לדברי ד"ר אור יוגב, מייסד ומנכ"ל החברה: ״מדובר בהסכם חשוב ביותר עבור אוגווינד עם משמעות רחבה במובנים רבים. חברת החשמל בחנה את פתרון האגירה של אוגווינד ובחרה בו לצורך התקנה בתחנת משנה של החברה בדרום הארץ".

כתיבת תגובה