חברת התעופה הישראלית מדורגת חמישית מהסוף בדירוג העולמי

דירוג חברת AirHelp לשנת 2024 מציב את אל על במקום ה-105 מתוך 109 חברות תעופה, עם ציון נמוך במיוחד בטיפול בתביעות נוסעים | זאת בזמן שהחברה מציגה תוצאות פיננסיות חסרות תקדים עם הכנסות של מיליארד דולר ברבעון האחרון, על רקע היעדרות המתחרים הזרים והעדפת הציבור לחברות מקומיות במהלך המלחמה | ומי מובילה את הדירוג העולמי?

דיוטי פרי בנתב''ג | צילום: יח''צ

חברת התעופה הישראלית אל על דורגה במקום ה-105 מתוך 109 חברות תעופה בדירוג העולמי של חברת AirHelp לשנת 2024, כך עולה מנתונים שפורסמו אמש. הדירוג, שהתרחב השנה והוסיף 36 חברות חדשות, מתבסס על ניתוח מקיף של נתוני טיסות בין ינואר לאוקטובר 2024.

אל על קיבלה ציון כולל של 4.6 מתוך 10, המורכב משלושה מדדים שווי משקל: עמידה בלוחות זמנים (5.7), שביעות רצון לקוחות (8.0) וטיפול בתביעות נוסעים (0.1). הציון הנמוך במיוחד בטיפול בתביעות נוסעים השפיע משמעותית על הדירוג הסופי.

באופן פרדוקסלי, הדירוג הנמוך מתפרסם בעת שאל על מציגה את התוצאות הפיננסיות הטובות בתולדותיה. ברבעון השלישי של 2024 רשמה החברה הכנסות של כמיליארד דולר ורווח נקי של 187 מיליון דולר – פי שלושה מהרבעון המקביל אשתקד. ההצלחה הכלכלית מיוחסת בעיקר להיעדרות מתחרים זרים מהשוק הישראלי במהלך המלחמה, לצד העדפת הציבור הישראלי לטוס בחברות מקומיות הנהנות מגיבוי ביטוחי של המדינה. עם זאת, העלאת מחירים משמעותית בעשרות אחוזים עוררה ביקורת ציבורית נרחבת.

בתגובה לדירוג, מסרה אל על כי "הדירוג המדובר נעשה על ידי גוף מסחרי שאינו אובייקטיבי, ומהותו לסייע לנוסעים להשיג פיצויים מול חברות תעופה. לעומת זאת, בשנים האחרונות אל על ביצעה מהפכת שירות משמעותית במסע הלקוח באוויר, בקרקע וביתר פלטפורמות השירות. השנה זכתה החברה בפעם הרביעית ברציפות בחמישה כוכבי שירות של הדירוג העולמי APEX, שבחן יותר מ-600 חברות תעופה עולמיות בחמישה פרמטרים – נוחות מושבים, שירות תא נוסעים, מזון ומשקאות, מערכת בידור ו-Wi-Fi. אל על נבחרה כחלק מ-40 החברות הטובות ביותר על ידי ציבור הנוסעים שהצביעו בדירוג. נמשיך לפעול לשדרוג חווית השירות עבור רווחת לקוחותינו".

בראש הדירוג העולמי של AirHelp ניצבת בריסל איירליינס עם ציון של 8.12, במקום השני קטאר איירווייז (8.11), ובמקומות השלישי והרביעי יונייטד איירליינס ואמריקן איירליינס (8.04). מעניין לציין כי שלוש מארבע החברות המובילות הפסיקו את טיסותיהן לישראל במהלך המלחמה. בריסל איירליינס צפויה לחדש טיסות רק בפברואר 2025, ואמריקן איירליינס הודיעה כי תשוב לפעילות לא לפני סוף עונת הקיץ 2025. יונייטד טרם הודיעה על מועד חזרה.

בתחתית הדירוג העולמי נמצאת חברת תוניסאייר עם ציון של 3.63, אחריה חברת Buzz הפולנית (4.45), Nouvelair התוניסאית (4.48), בולגריה אייר (4.59), והחברה הישראלית במקום החמישי מהסוף. המקומות הבאים ברשימת עשר החברות הגרועות נתפסו על ידי פגסוס הטורקית, אינדיגו ההודית, טארום הרומנית, אייר מאוריציוס וסקיי אקספרס היוונית.

מתודולוגיית הדירוג של AirHelp מתבססת על נתוני אמת מחברות התעופה לגבי עמידה בלוחות זמנים, סקר שביעות רצון בקרב 20 אלף נוסעים מ-54 מדינות, ונתונים שנאספו לגבי אופן הטיפול בתביעות ופיצויים ללקוחות.

כתיבת תגובה