ספקית המדדים העולמית תעקוב אחר 100 המניות הגדולות והנזילות בבורסה בתל אביב | עשר החברות הגדולות במדד מהוות כ-52% ממשקלו | מגדל שוקי הון תשיק שתי קרנות שיעקבו אחרי המדד החדש | לפי נתוני החברה, שווי השוק הממוצע של חברה במדד עומד על כ-9 מיליארד שקל
שי קליין 23.12.2024
שוק ההון והביטוח | מקור: הודעת רשות שוק ההון ספקית המדדים הבינלאומית S&P Dow Jones השיקה מדד חדש לשוק הישראלי – S&P Israel 100, שיעקוב אחר 100 החברות הגדולות והנזילות בבורסה לניירות ערך בתל אביב. על פי נתוני החברה, שווי השוק הממוצע של חברה במדד עומד על כ-9 מיליארד שקל.
המדד מבוסס על שווי שוק ומגביל את המשקל המרבי של מניה בודדת ל-8% ושל תחום פעילות ל-30%. התחום הפיננסי מהווה כיום כשליש מהמדד (32%), אחריו חברות הטכנולוגיה (19%) והנדל"ן (13%). בית ההשקעות מגדל שוקי הון הודיע כי ישיק קרן נאמנות וקרן סל שיעקבו אחר המדד החדש.
על פי נתוני החברה, עשר המניות הגדולות במדד אחראיות ליותר מ-70% מביצועיו מתחילת השנה, בהובלת מניות המגזר הפיננסי. בין החברות הבולטות במדד נמצאות גם טבע ויצרניות המוליכים למחצה טאואר ונובה.
S&P, שמדד ה-500 שלה נחשב לאחד המדדים המובילים בעולם, מציינת בהודעתה כי שוק ההון הישראלי הפך למוקד משיכה בתחומי הטכנולוגיה והחדשנות, בדגש על חברות בתחומי הסייבר, הביוטכנולוגיה ופיתוח התוכנה. החברות הכלולות במדד החדש מייצגות 11 מגזרי פעילות שונים.


