רשות המיסים חשפה הונאת יבוא בהיקף מיליוני שקלים באמצעות חברת שילוח | החברה, שפעלה כייבואן בפועל של מוצרים מעלי אקספרס, חשודה בהצהרות כוזבות, הנמכות מחיר והתחמקות מתשלום מע"מ | החשודים שוחררו בתנאים מגבילים והחקירה נמשכת.
אהרון סוויסה 26.08.2025
מכולות בנמל | צילום: shutterstock רשות המיסים באמצעות יחידת בקרת יבוא במכס נתב"ג, בשיתוף עם מחלקת בקח"ש (ביקורת חשבונות) מע"מ גוש דן, מנהלת חקירה כנגד נועם פנגס, הבעלים וסוכן המכס האחראי בחברת "תים הובלה בינלאומית", וכנגד החברה עצמה, בחשד להברחת טובין, הנמכות מחיר, הצהרות כוזבות למכס, התחמקות מתשלום מע"מ, התקזזות בתשומות שלא כדין והוצאת חשבוניות מע"מ בשיעור 0 שלא כדין.
מבקשת המעצר עולה כי החשוד נועם פנגס וחברת "תים הובלה בינלאומית" שימשו יבואנים בפועל לעסקאות של רוכשים פרטיים ומסחריים באתר אלי אקספרס\עלי באבא, תוך הצהרת ערך מונמך, תשלומי מכס ומע"מ מופחתים והתקזזות במע"מ תשומות שלא כדין.
עוד עולה מהבקשה, כי נועם פנגס, התקשר חוזית עם חברת USPEED בסין המשלחת של חברת עלי באבא, זאת במטרה לייבא סחורות למחסנים שכורים של עלי באבא בישראל ובכך ליעל ולהוזיל עלויות ולקצר את זמני האספקה לרוכשים הפרטיים\מסחריים, על ידי שליחת מטענים מאוחדים באופן מרוכז למחסנים בארץ. לאחר שחרור מהמכס, הטובין עברו למחסנים שכורים של עלי באבא בארץ ומשם הופצו ללקוחות הפרטיים\מסחריים שרכשו את הטובין באופן מקוון באתר עלי באבא, ללא הוצאת חשבוניות ותשלום מע"מ כדין על ערך הרכישה האמיתי.
מממצאי החקירה עולה כי החשודים ייבאו באופן זה 147 משלוחים בערך של 11,099,039 ₪, בהם יובאו סחורות שונות שנרכשו באתר עלי אקספרס\עלי באבא על ידי רוכשים פרטיים\מסחריים בערך גבוה יותר, ובכך החשודים התחמקו מתשלום מס אמת במיליוני שקלים.
החשודים הובאו היום לבית משפט השלום בראשון לציון, שהחליט על שחרורם בתנאים מגבילים. החקירה נמשכת.



