חברת תוספי התזונה טופ גאם ממשיכה לרכז עניין בשוק ההון: חברות הביטוח מנורה מבטחים ומגדל וכן משפחת שסטוביץ רכשו מניות בהיקף כולל של 110 מיליון שקלים | מנורה צפויה להפוך לבעלת עניין בחברה, בעוד מגדל ומשפחת שסטוביץ יגדילו את אחזקותיהם
מנדי קליין 05.08.2025
מפעל טופ גאם בשדרות | צילום: אודם אשכנזי חברת תוספי התזונה טופ גאם ממשיכה לרכז עניין בשוק ההון: בעסקה מחוץ לבורסה, חברות הביטוח מנורה מבטחים ומגדל וכן משפחת שסטוביץ רכשו מניות בהיקף כולל של 110 מיליון שקלים. במסגרת העסקה, מנורה צפויה להפוך לבעלת עניין בחברה, בעוד מגדל ומשפחת שסטוביץ יגדילו את אחזקותיהם הקיימות.
העסקה התבצעה באמצעות מכירת מניות של בעלי עניין קיימים בחברה: המייסדים חי חיון ורועי לוסטרניק מכרו מניות בשווי של כ-60 מיליון שקלים, כמו כן דיסקונט קפיטל וארקין קפיטל מכרו מניות בשווי של 50 מיליון שקלים מתוך החזקתם בשותפות "איי פי פרטנרס". קרן AP Partners, שותפתם, לא מכרה מניות בסבב זה.
מנורה מבטחים, שביצעה רכישה נוספת בשבוע שעבר, הופכת לבעלת עניין עם אחזקה של 8.64% בחברה. מגדל, עם רכישה של כ-50 מיליון שקלים, מגדילה את אחזקתה ל-14.76%. משפחת שסטוביץ מגדילה את חלקה בכ-10 מיליון שקלים נוספים.
במסגרת העסקה, מנורה ומשפחת שסטוביץ קיבלו מהמייסדים חיון ולוסטרניק אופציות לרכישת מניות נוספות בשווי כולל של כ-60 מיליון שקלים. האופציות ניתנו לתקופה של חצי שנה במחיר מימוש של 10.02 שקלים למניה. מהלך זה משקף, ככל הנראה, אמון של הצדדים בפוטנציאל הצמיחה של טופ גאם.
העסקה הנוכחית מתרחשת על רקע צמיחה מואצת של טופ גאם, המתמחה בייצור תוספי תזונה בצורת סוכריות גומי. החברה, הנסחרת בבורסה בתל אביב, השלימה לאחרונה את רכישת חברת Island Abbey הקנדית ומקימה מפעל חדש בשדרות, שצפוי להיחנך בקרוב.
בטופ גאם צופים כי בעקבות הרכישות וההתרחבות יגיעו לקצב הכנסות שנתי של מעל 100 מיליון דולר. למרות השינויים בבעלות, לא צפויים שינויים בדירקטוריון ובהנהלת החברה.



