הממשלה אישרה תוכנית סיוע מיידית ליישובי הגדר: ארנק דיגיטלי לכל תושב למימוש בעסקים מקומיים, הקמת מוקד רפואי מתקדם וסבסוד הוצאות פיתוח באזורי תעשייה | כל הפרטים על חבילת התמריצים
שי קליין 01.02.2026
ישיבת הממשלה בקריית שמונה | צילום: מעיין טואף/ לע״מ. במסגרת ישיבת הממשלה המיוחדת שנערכה היום (ראשון) בצפון, אושרה תוכנית כלכלית משלימה שנועדה להזרים חמצן פיננסי מיידי לעסקים בקריית שמונה, שלומי ומטולה. המהלך, שגובש על ידי משרדי האוצר, ראש הממשלה והנגב והגליל, מתמקד ביצירת ביקוש קשיח בשוק המקומי באמצעות חלוקת מענקים לתושבים המיועדים למימוש בלעדי בעסקים באזור, לצד צעדים להפחתת עלויות למעסיקים ותעשיינים. התוכנית כוללת הקמת מסלולים ייעודיים לסבסוד שכר עבור עובדי הייטק ותעשייה מתקדמת, וכן מתן מענקים לכיסוי הוצאות פיתוח באזורי תעשייה ביישובי הגדר – צעד שנועד למשוך חברות חדשות לצפון ולייצר מקומות עבודה איכותיים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר את חשיבות הסיוע המיידי: ״קריית שמונה היא עמוד התווך של אצבע הגליל. אנחנו מביאים תוכנית מיידית לשיקום, לפיתוח ולצמיחה של קריית שמונה, שלומי ומטולה. זה יתבטא בחלוקת מענקים לעסקים ולתושבים, והקצאת משאבים גדולים יותר לדיור, לתעשייה, לרפואה, לתחבורה ולאקדמיה – וזה רק השלב הראשון. הממשלה לא רק מחויבת לפיתוח הצפון, אלא גם להבטחת הביטחון של התושבים. אין הכלה, אין הקלות, אנחנו פועלים נגד כל איום בזמן אמיתי ובאופן שוטף – וכך נמשיך לעשות״.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ הדגיש את ההשקעה הכספית: "התחייבנו שקריית שמונה, שלומי ומטולה לא יישארו מאחור – ואנחנו מקיימים. המנהיגות שלנו נבחנת ביכולת להפוך אתגר להזדמנות היסטורית. לפני שבועיים עליתי יחד עם כל הנהלת האוצר לקרית שמונה לייעול ודיוק ההחלטה. אנחנו משקיעים מאות מיליוני שקלים לא רק בשיקום, אלא בזינוק קדימה. אני מודה לראש הממשלה בנימין נתניהו על הגיבוי המלא וההובלה ולשותפיי השרים להחלטה. המסר שלנו לתושבי הצפון ברור: אנחנו איתכם כדי לבנות כאן עתיד חזק, משגשג ובטוח לדורות קדימה."
השר יצחק וסרלאוף, שהדרג המקצועי במשרדו הוביל את גיבוש הפרטים, ציין: ״אני מודה לראש הממשלה בנימין נתניהו ולחבריי השר בצלאל סמוטריץ׳ והשר זאב אלקין על השותפות והמחויבות לצפון. קריית שמונה, שלומי ומטולה הן לב הגליל ואנחנו נעבוד קשה כדי שיחזרו לצמוח. בישיבת סיעת עוצמה יהודית בקריית שמונה הנחה השר איתמר בן גביר לפעול לקיום ישיבת ממשלה בעיר, ואני מודה לו על הגיבוי לאורך הדרך. אני גאה בדרג המקצועי במשרד הנגב והגליל ובשאר המשרדים שעבד קשה והצליח להוביל את החלטת הממשלה החשובה שהעברנו היום. נמשיך לעמוד לצד התושבים והעסקים עד לחזרה מלאה לצמיחה, ביטחון ויציבות״.
השר זאב אלקין הוסיף כי לצד החיזוק הכלכלי, הממשלה פועלת לבניית עוגנים שיבטיחו את העתיד: "אנחנו בונים כאן עוגן לאומי שייצר הזדמנויות לדור הבא ויהפוך את קריית שמונה לבירת מצוינות, חדשנות ותקווה של הצפון." התוכנית תלווה בצוות מנכ"לים שיבטיח את הסרת החסמים לביצוע מהיר, כולל הקמת מוקד חירום רפואי ומרפאת מומחים שתספק מענה רפואי מתקדם לתושבי העיר והסביבה ללא צורך בנסיעות ארוכות למרכז.



